ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020



BOYZZ
TOO WILD TO TAME
1978
(Epic Records)


SIDE I: “Too Wild To Tame”, “Hoochie Koochie”, “Wake It Up, Shake It Up”, “Shady Lady”, “Back To Kansas”.
SIDE II: “Destined To Die”, “Lean 'N' Mean”, “Dianne, Part II”, “Good Life Shuffle”.

BOYZZ: Dirty Dan Buck – Vocals, Gil Pini – Guitar, Mike Tafoya – Guitar, David Angel – Bass, Kent Cooper – Drums and Anatole Halinkovitch – Keyboards.
Producer by Howard Albert and Ron Albert.


Οι Boyzz ήταν ένα βρώμικο biker Hard Rock συγκρότημα με μια ξεχωριστή αίσθηση του Southern Rock ήχου, σχηματίστηκαν στη λίμνη Fox (Illinois) μια μικρή πόλη βόρεια του Chicago το 1977.
Σκληρό Rock συγκρότημα που με το ένα και μοναδικό του album, πρόσφερε ένα μίγμα από δυνατό RockNRoll και Νότιο Boogie. Αυτό το συγκρότημα των Boyzz, θεωρείτε από πολλούς πως ήταν ένα από τα lost-gem Southern Hard Rock Βoogie biker σχήματα που χάθηκαν άδοξα και φυσικά άδικα.
Ένα σημείο που πρέπει να ξεχωρίσεις στους Boyzz από τα άλλα σχήματα ήταν ότι δεν ήταν μόνο μηχανόβιοι άνδρες με δερμάτινα, άλλα ότι έπαιζαν και καλή σκληρή Boogie μουσική. Μόνο στη δεκαετία του ’70 θα μπορούσαν αυτοί οι σκληροί μηχανόβιοι μουσικοί τύπου Boyzz από τον Illinois, να ξεφύγουν από τον πενιχρό ήχο της εποχής (disco), με το album τους το “Too Wild To Tame” και με την άγρια μουσική τους αυτό δείχνουν. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, λίγα μουσικά σύνολα από τα midwestern είχαν υπογράψει κάποια καλά νέα albums, όπως ήταν ας πούμε οι Survivor, οι Head East, οι Cheap Trick, οι Starcastle, οι Gambler, οι Trillion, οι Hounds, ή οι Tantrum.
Οι Boyzz λοιπόν, ένα Μidwestern
Bluesy Hard Rock σχήμα ήταν τότε σχεδόν ανώνυμοι στο πλατύ κοινό όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1978. Σχεδόν 20 χρόνια ή και 40 χρόνια αργότερα και το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί. Εντούτοις, το συγκρότημα γνώρισε μερική άνοδο μόνον μετά από παρά πολλά χρόνια, όταν το βινύλιο τους ξανά κυκλοφορεί σε CD, και άρχισε να τους ακούει ένα μεγαλύτερο φάσμα Hard Rock οπαδών. Ωστόσο, στη νέα χιλιετία αν και υπήρξε μια αναβίωση της δημοτικότητας του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα μια λογική επιτυχία δεν την έχουν κάνει.
Στο
album τους δεν είναι όλα τόσο μα τόσο άσχημα; Με τίποτα θα έλεγα, παρόλο που δεν υπάρχει κάτι το εντελώς απίστευτο ή κάτι που θα σε κάνει ν’ αναφωνήσεις γι’ αυτούς, έχουν κάποια καλή Hard Rock γοητεία. Δεδομένου ότι το ντεμπούτο τους είναι λίγο δύσκολο πια να βρεθεί σε μορφή βινυλίου, ακούστε το και απολαύστε το.
Με κάποιο τρόπο αυτοί οι Boyzz από τα Midwestern πυροβόλησαν ένα βαρέλι μπύρας γεμάτο σκληρό
Rock 'N' Roll και κατάφεραν να κερδίσουν μια μερίδα οπαδών, αφού έκαναν μεγάλη συμφωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με την Epic. Ενώ εκείνη την εποχή οι Αμερικανοί σκληροί rockers, όπως οι Aerosmith, ο θείος Ted, οι Blue Oyster Cult, οι KISS, ο Rick Derringer και οι Starz, ήταν στο δρόμο και έβαζαν το ψωμί τους, οι Boyzz ήταν στο studio και ηχογραφούσαν το “Too Wild To Tame”. Εντάξει, το συγκρότημα είχε κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες ήταν μέρος του λόγου για τον οποίο η σκηνή του Chicago ήταν σχετικά Hard Rock, αυτός ήταν ο λόγος που η CBS/ Epic Records άρπαξε αμέσως αυτό το group όταν τους είδαν live.
Ο Dan Buck, είναι ένας δυναμικός τραγουδιστής που έχει μια πολύ καλή rustbelt rock & southern boogie φωνή, σε ολόκληρο το “Too Wild To Tame” δείχνει τις μοναδικά απίστευτες δυνατότητες του. Είναι ένας τραγουδιστής που παίρνει κάποια ώρα μέχρι να τον συνηθίσεις, εμπιστευτείτε όμως τον “Dirty” Dan Buck γιατί έχει μια πολύ καλύτερη ζωντανή φωνή από πολλούς άλλους, όπου δεν ακούγεται σαν να καταπίνει ξυραφάκια για πρωινό και είναι πολύ πιο ευχάριστη. Η σύνθεση των μουσικών έχει τέτοια δύναμη, που μας χαρίζουν με αρκετό αντρικό biker ιδρώτα, όμορφες συνθέσεις, έκαναν με την μουσική τους πολύ θόρυβο, η κιθάρα αλλά και τα πλήκτρα είναι πολύ σκληρά για τα δεδομένα της εποχής.
Υπάρχουν πραγματικά αξιοπρεπείς στιγμές σε αυτό το βινύλιο όπως τα τραγούδια… “Destined To Die”, στο υπόλοιπο album όμως, θες λίγο χρόνο για να συνηθίσεις τα φωνητικά. Αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά για τραγούδια όπως τα… “Lean 'N' Mean”,Back To Kansas”, Diane, Part II” ή το “Too Wild To Tame” όπου ακόμη εξακολουθούν και σήμερα να στέλνουν κάποιες αναταράξεις στη σπονδυλική στήλη μετά από όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορείτε επίσης να το ακούσετε σκέφτοντας ότι ένα μάτσο από leather bikers βγήκαν για να καταγράψουν κάτι που θα μας διασκεδάσει, δεν είναι πολύ γυαλισμένο, αλλά αυτοί οι άνθρωποι κλωτσάνε κώλους… Μουσική και τους οπαδούς, δηλαδή αυτούς που κάνουν ζωή του δρόμου, δηλαδή του πραγματικού biker και όχι του δήθεν που πήρε μια Harley για κοινωνικό status και μόνο. Κράτησε αυτό το album στη συλλογή σας, ένα πραγματικό κλασικό Harley & Jack Daniels album, αξίζει να είστε ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κομματιού βινυλίου.
Ένα ζωντανό δολοφονικό σχήμα, έδωσαν μια εξαιρετική μουσικό-ηχητική απόδοση στο ντεμπούτο τους LP, με μπροστάρη τον Dirty Dan. Στα λίγα χρόνια που ήταν μαζί σαν group περιόδευσαν σε όλη την Αμερική με τους Aerosmith, Meat Loaf, UFO, Cheap Trick, Rush, Judas Priest και REO Speedwagon.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BOYZZ
Too Wild To Tame [1978]


TRIVIA
Ένα δεύτερο album των Boyzz το “Midwest Kids” καταγράφηκε το 1979, όμως η Epic αποφάσισε να εγκαταλείψει το group, δυστυχώς ενώ ήταν στα σκαριά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Στην πορεία πάντως οι Tafoya, Angel και Halinkovitch εμφανίστηκαν αργότερα στους Bzz, με πιο Hard Rock/ AOR ήχο αλλά και πάλι καλό όμως.




Δεν υπάρχουν σχόλια: