ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018




DELTA REBELS
DOWN IN THE DIRT
1989
(Polydor)


SIDE I: “Tattoo Rosie”, “Kickin' Down The Night”, “Three Way Love Affair”, “The Girl's Gone Western”, “Down In The Dirt”.
SIDE II: “Darlene”, “Rock-N-Roll Women (S.N.D.)”, “Used Tires”, “Just Before Midnight”, “Howlin' At The Moon”.

DELTA REBELS: R.T. Scott – Vocals, Eddy Shaver – Guitar, Steve Ingle – Guitar, David Cochran – Bass and Greg Morrow – Drums.
Produced by R. Eli Ball.


Μεταξύ των ξεχασμένων ή ακόμη και των εξαιρετικά σπάνιων Southern Rock βινυλίων της δεκαετίας του ’80, μπορούμε να αναφέρουμε και τους Delta Rebels. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πενταμελές σχήμα, που νωρίτερα λέγονταν RT Scott Band, φτιάχτηκε στα 1984 στο Memphis των ΗΠΑ, όπου κυκλοφόρησαν το album Down In The Dirt” στα 1989 από την Polydor (Polygram).
Οι Delta Rebels παίζουν με λεπτές αποχρώσεις ένα πολύ καλό Southern/ Hard Rock & Roll, αλλά και με πολλά στοιχεια από Southern Boogie, επίσης μουσικά αυτός ο δίσκος αντικρίζει στα ίσια το σκληρό Bluesy Rock NRoll. Αν ακούσετε αυτό το μουσικό σύνολο, σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να φέρετε τους Delta Rebels κοντά σε groups όπως οι Rose Tattoo, οι Junkyard, οι Georgia Satellites, οι Kings Of The Sun, κλπ. Η μουσική πρόταση του συγκροτήματος με επικεφαλής τον τραγουδιστή R.T. Scott βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ των Georgia Satellites και των Tangier.
Ο δίσκος των Delta Rebels Down In The Dirt”, ξεκινάει με μια μεγάλη αποτελεσματική σύνθεση το “Tattoo Rosie”, ένα ζωηρό τραγούδι που μπορεί να οδηγήσει στην τελειότητα, η οποία, άλλωστε είναι πραγματική και με την επόμενη σπουδαία σύνθεση το Kickin' Down The Night, που είναι εστιασμένη κυρίως σε πιο mid-tempo ρυθμό, ενώ και τα χορωδιακά μέρη δεν σας αφήσουν αδιάφορους. Αυτό είναι το είδος του τραγουδιού που θα ακούγαμε ευχαρίστως πάνω σ’ ένα βρόχο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αμερικανική Άγρια Δύση. Τα επόμενα Three Way Love Affair” και “The Girl's Gone Western”, ταιριάζουν απόλυτα στο σκληρό Βluesy Southern Rock σύστημα που έχει υιοθέτηση το group, σκληρές Νότιες ρίζες και πιασάρικα ρεφρέν, το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο. Αλλά το ομώνυμο τραγούδι Down In The Dirt”, που κλείνει την πρώτη πλευρά, είναι το επίκεντρο αυτού του album, μακρύ σε διάρκεια 6 λεπτά, είναι πολύ δουλεμένο, είναι κατά το ήμισυ Southern Rock και το άλλο ήμισυ είναι μπαλάντα, εxει ακουστικές κιθάρες, αλλά και ηλεκτρικές χωρίς προβλήματα. Τέλος, ίσως αυτό το τραγούδι να είναι το καλύτερο του δίσκου, το οποίο έχει μια φωνή με πολύ περισσότερη ψυχή από πολλά άλλα τραγούδια της εποχής, είναι εκπληκτικό.
Με το “Darlene” που ανοίγει την δεύτερη πλευρά, επιστρέφουμε σε κάτι πιο ουσιαστικό και Rock NRoll και η γιορτή του refrain δεν αφήνει κανέναν μα κανέναν αδιάφορο. Ενώ και τα Rock-N-Roll Women (S.N.D.)”, “Used Tires”, “Just Before Midnight” και “Howlin' At The Moon”, που ακολουθούν δεν πρόκειται ν’ αφήσουν κανένα αδιάφορο. Το mid-tempo Howlin' At The Moon δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς των AC/DC με τον δυναμικό ρυθμό του. Τέλος, δεν μπορώ να αγνοήσω το Rock-N-Roll Women (S.N.D.)”, που κυριολεκτικά απεικονίζει την ανάμειξη Rap με το σκληρό Rock, ναι σωστά διαβάζετε, είναι ένα  Rap-Rock τραγούδι πριν γίνει και πάρα πολύ της μόδας (άλλωστε τότε ήταν 1989).
Συνολικά, αυτό το album εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι αρκούντως διασκεδαστικό, ωραίο είναι ν’ ακούει κανείς τους Delta Rebels που εντάξει δεν φτάνουν στο επίπεδο των ενός Rose Tattoo, ή ακόμη και των Junkyard.
Κρίμα, αλλά αυτό το μουσικό σύνολο αξίζει να κυκλοφορήσει κι αλλά δισκογραφικά έργα πριν διαλυθούν. Αλλά δυστυχώς η συνολική έλλειψη προώθησης από την δισκογραφική εταιρεία Polydor μειώνει σχεδόν στο μηδέν τις πιθανότητες της επιτυχίας του πενταμελές αυτού συγκροτήματος.
Πάντως, το ενδιαφέρον σας για το σκληρό Νότιο Rock πρέπει να παραμένει το ίδιο, επίσης προσφέρετε μια δεύτερη ευκαιρία στους Delta Rebels από το Memphis, αν δεν την έχετε κάνει ήδη.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ DELTA REBELS
Down In The Dirt [1989]
Delta Rebels [1989]


TRIVIA
Το σχήμα διέθετε στην σύνθεση του μεταξύ άλλων, τους Eddy Shaver (γιος του Country καλλιτέχνη Billy Joe Shaver) και τον Steve Ingle που στα 70’s ήταν μέλος των καλών αλλά εντελώς άγνωστων Southern Rocker, Creed.


Δεν υπάρχουν σχόλια: