ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017




BUCCANEER
BUCCANEER
1980
(Blunderbuss Records)


SIDE I: “Introduction”, “Ride The Tide”, “Follow Me”, “Fantasies”.
SIDE II: “Desolation”, “Spanish Gold”, “The Invincible”, “Sailor, Lord And Thief”.

BUCCANEER: William Bonney – Vocals/ Guitar, Lord Vendetta – Bass & Madjack – Drums.
Produced by Buccaneer.


Οι Buccaneer ήταν ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1979 στο Tennessee των ΗΠΑ. Ο Madjack (τύμπανα) και ο William Bonney (τραγούδι/ κιθάρα) ήταν και οι δύο μέλη των Poverty Programme από την Indiana, ενώ ο Lord Vendetta (μπάσο) ήταν μέλος των Primevil, όπου έκανε κι έναν δίσκο μαζί τους στα 1974.
Όταν αυτοί οι τρείς μουσικοί δημιούργησαν τους Buccaneer, έκαναν μουσική που να υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό και αυτός ήταν να δηλώσουν την αμέριστη αγάπη που έτρεφαν για τους πειρατές και τις πειρατικές ιστορίες.
Το “Buccaneer” είναι ένα concept album με στίχους που αναφέρονται κυρίως σε ναυτικές-πειρατικές ιστορίες, άλλωστε και τα ονόματα που χρησιμοποιούν δεν είναι τα κανονικά τους, αλλά ψευδώνυμα (ονόματα γνωστών πειρατών της Καραϊβικής).
Μουσικά τώρα, αυτό το album έχει στοιχεία κάτι ανάμεσα σε AOR και σε Hard Rock, αρκετά πειστική μουσική και δυνατός-ωραίος ήχος, ένας δυνατός Hard Rock δίσκος από αυτό το power-trio. Μόνο που δεν είναι για όλα τα μουσικά αυτιά, αν δεν σας αρέσει ο 70’s Hard Rock ίσως να μην σας αρέσουν οι Buccanner και αυτό γιατί έχουν έναν κάπως δύσκολο ποικιλόμορφο ήχο.
Σε πολλά σημεία η μουσική τους έχει ή αποκτά έναν εντελώς ιδιόμορφο χαρακτήρα, που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι επάνω σε κάποιο πειρατικό πλοίο της μακρινής ηρωικής εκείνης εποχής. Όταν όλα αυτά τα συνδυάζεις με ένα πολύ καλά παιγμένο Hard Rock, τότε τι άλλο πραγματικά θες; Όλος ο δίσκος έχει ενδιαφέρον, αν τον ακούσετε σωστά. Το “Buccaneer” βασίζεται στις ζωές των τριών αυτών πειρατών, το εσωτερικό του βινυλίου (gatefold) περιέχετε εκτεταμένα η ιστορία τους.
Στα τριάντα λεπτά που διαρκεί περίπου ο δίσκος, θ’ ακούσετε έναν εκπληκτικά πλήρη ήχο, με ωραία αρμονικά φωνητικά αρκετά εμπορικά, όμορφη και ισχυρή μελωδική κιθάρα, ενώ το rhythm section είναι αν μη τι άλλο συμπαγές.
Σ’ ένα τραγούδι μάλιστα υπάρχουν και κάποια ηχητικά από μια μάχη πάνω σε πλοίο, τι στιγμή που το χτυπάνε-επιτίθενται οι πειρατές, ενώ έχουμε κι άλλα τραγούδια που ξεκινούν με διάφορα ηχητικά εφέ. Πολύ αξιοπρεπής Hard Rock/ Bluesy AOR album, με όλα τα είδη των πειρατικών ηχητικών εφέ, σπαθιά, πυροβόλα, κραυγές κάτι σαν soundtrack ταινίας.
Σίγουρα δεν είναι και το πιο πρωτότυπο ηχητικά μουσικό
album που ίσως έχετε ακούσει, αλλά η συλλογή των τραγουδιών είναι καλή με μια πραγματική μελωδία, όπως η φανταστική μπαλάντα “Fantasies”. Αλλά τραγούδια που ξεχωρίζουν μέσα από το “Buccaneer”, είναι τα “Ride The Tide”, “Spanish Gold” και το “Sailor, Lord And Thief”.
Άλλωστε το εξώφυλλο θα έλεγα, ότι μου θυμίζει αρκετά το πρώτο original cover των Savatage από το albumSirens”.
Τέλος, πειρατική Hard Rock μουσική από τα 70’s, πολύ πιο πριν από τους Running Wild, τους Rocka Rollas, ή τους Blazon Stone.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BUCCANEER
Buccaneer [1980]


TRIVIA
Οι Buccaneers ήταν ένα είδος σκληρών πειρατών στην Καραϊβική κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Χρησιμοποίησαν μικρά σκάφη για να επιτεθούν στα Ισπανικά πλοία, κρυφά τη νύχτα και να αναρριχηθούν στα πλοία προτού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Οι Buccaneers ήταν ειδικοί σκοπευτές και σκότωναν γρήγορα τον πηδαλιούχο και τους αξιωματικούς επί του σκάφους, η φήμη τους ως σκληροί πειρατές ήταν τέτοια, που τελικά τα περισσότερα από τα θύματα τους προτιμούσαν να παραδοθούν, ελπίζοντας ότι έτσι δεν θα τους σκότωναν.
Οι Buccaneer ήταν οι εξής μουσικοί πίσω από τα ψευδώνυμα… Jay Wilfong (William Bonney), Gary Dunn (Lord Vendetta) και Jerry DeRome (Madjack).




Δεν υπάρχουν σχόλια: