ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017






DANNY
JOE   BROWN


(24-August-1951 ~ 10-March-2005)


Κάποιοι καλλιτέχνες δεν σημαδεύουν απλά το χώρο της μουσικής με την παρουσία τους, αλλά μέσα από το έργο τους, γίνονται ταυτόσημοι για μια ολόκληρη εποχή.
Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα «φεύγουν», μόνο όταν τους αποχαιρετά η μνήμη μας, με το μουσικό τους έργο (μικρό ή μεγάλο) θα είναι για πάντα κοντά μας, έτσι κερδίζουν την αθανασία.
Θα θυμόμαστε για πάντα φίλοι μου, τον Danny Joe Brown με τη βραχνή ιδιαίτερη φωνή του, που μας ξεσήκωσε με επιτυχίες όπως τα “FlirtinWith Disaster και “Bounty Hunter, όπου έκαναν παγκόσμια επιτυχία με τους Molly Hatchet, (πήραν τ’ όνομα τους, από μια πόρνη του 17ου αιώνα η οποία φέρεται να αποκεφάλιζε και να ακρωτηρίαζε τους πελάτες της, μετά το sex).
Ο
Danny μας έδωσε μια μοναδική βαθιά, χαλικώδη τραχεία φωνή σε όλα τα τραγούδια τα οποία ερμήνευσε.


Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1951 στο Jacksonville της Florida και φοίτησε στο Γυμνάσιο Terry Parker όπου αποφοίτησε το 1969. Λίγο μετά την αποφοίτηση του, κατετάγη στην Αμερικανική Ακτοφυλακή και έμεινε στη Ν.Υ. για δύο χρόνια. Μόλις έφυγε από το Λιμενικό Σώμα, έβγαζε τα προς το ζην ως πωλητής ασφαλιστικής εταιρίας, το πάθος του όμως ήταν η μουσική και έτσι γύρισε αποκλειστικά και μόνο στη μουσική.
Ενώ, είχε διαγνωστεί με διαβήτη από νεαρή ηλικία και αγωνίστηκαν με την εν λόγω νόσο σε όλη του τη ζωή, παρά όλα αυτά κατάφερε να ανέβει στο καλλιτεχνικό στερέωμα, όχι μόνο με τους Molly Hatchet, αλλά και με το προσωπικό του σχήμα τους Danny Joe Brown Band.
Ο
Danny μαζί με τον Steve Holland και τον David Hlubek σχηματίζει τους σκληρούς Molly Hatchet στις αρχές της δεκαετίας του '70 (1974), όπου έπαιζαν ένα δυνατό σκληρό Boogie Rock με την κιθάρα προσανατολισμένη στο Southern Rock. Το σχήμα κατέγραψε και κυκλοφόρησε το ομότιτλο κλασικό ντεμπούτο δίσκο του το 1978, το οποίο έγινε γρήγορα πλατινένιο, η συνέχεια ήταν με το επίσης κλασικό "Flirtin' With Disaster", όπου ήταν ακόμα πιο επιτυχημένη, πουλώντας πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Danny Joe Brown άφησε το σχήμα το 1980 μετά από τις συνεχείς περιοδείες, που έγιναν πολύ κουραστικές λόγο τις υγείας του, υπέφερε από διαβήτη (αν και έχει ακουστεί ότι απολύθηκε εξαιτίας διαφωνιών). Αντικαταστάθηκε από τον Jimmy Farrar για το δίσκο "Beatin’ The Odds”, αλλά η φωνή του Farrar ήταν λιγότερο αναγνωρίσιμη και με την εμπορική κλήση άρχισε μια αργή παρακμή για το συγκρότημα. Το σχήμα πειραματίστηκε στο "Take No Prisoners", αλλά Farrar άφησε το σχήμα για solo καριέρα αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου.
Ο Brown επανασύνδεσε το συγκρότημα το 1982, αλλά στο ακόλουθο album, "No Guts… No Glory”, ο κιθαρίστας Hlubek επέμεινε στην αναμόρφωση του μοντέρνου ήχου των Molly Hatchet. Το μετέπειτα album "The Deed Is Done", είναι ένα απλό Pop/ Southern Rock album, το group πήρε κάποιο χρόνο μακριά από κυκλοφορίες μέχρι το 1985, τότε κυκλοφορεί το "Double Trouble Live" με μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους.
Το 1981, Brown κυκλοφόρησε ένα solo album, το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν κλασικό Νότιο Rock, αλλά το επόμενο έτος κλήθηκε να επανέλθει στους Molly Hatchet. Το group έκανε ένα διάλειμμα το 1985, αλλά έκανε μια μεγάλη επιστροφή μετά από τέσσερα χρόνια με τον δίσκο "Lightning Strikes Twice”, φυσικά, τραγουδιστή εξακολουθεί να είναι ο Danny Joe Brown. Δυστυχώς ο δίσκος δεν ήταν καθόλου επιτυχής και έτσι τα μέλη του group, αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα για τα καλά. Τελικά επανήλθε στο παλιό του σχήμα για μια περιοδεία το 1996, όταν όμως η κατάσταση της υγεία του επιδεινώθηκε και πάλι, ο τραγουδιστής Phil McCormack τον αντικατέστησε. 


Ας δούμε όμως και λίγο το προσωπικό σχήμα του Danny.
Οι Danny Joe Brown Band ιδρύθηκαν το 1980 και κράτησαν τη μουσική έμφαση τους, κοντά στην αρχική του στυλ του πρώην σχήματος του, τους Molly Hatchet από όπου είχε προέλθει. Οι Danny Joe Brown Band ήταν επικεντρωμένοι κυρίως γύρω από τον τραγουδιστή τους τον Danny Joe Brown, ενώ το υπόλοιπο συγκρότημα αποτελούταν από τους Bobby Ingram (κιθάρα), Steve Wheeler (κιθάρα), Kenny McVay (κιθάρα), John Glavin (πλήκτρα), Buzzy Meekin (μπάσο ) και Jimmy Glenn (τύμπανα). Μετά την διάλυση του σχήματος, αρχικά ο Bobby Ingram εμφανίζετε στους China Sky, ενώ μετά τον βρίσκουμε στους Molly Hatchet να έχει ηγετικό ρόλο, μαζί με τον John Glavin, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.
Το σχήμα υπόγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την ίδια εταιρεία που είχαν και οι Molly Hatchet, την Epic Records. Κυκλοφορήσαν μόνο ένα ομότιτλο
album το 1981, το οποίο χαρακτηρίστηκε από ένα ενδιαφέρον δείγμα freebird Southern Rock που έμοιαζε αρχικά με Hatchet, αλλά με πολύ περισσότερο βάθος. Το album ήταν γεμάτο με τα ίδια παλιά καλά φωνητικά από τον Danny, που οι οπαδοί είχαν συνηθίσει να ακούνε,  το μεγάλο hit ήταν το “Edge of Sundownτραγούδι που ακόμα και σήμερα παίζουν live οι Hatchet.
Οι Danny Joe Brown Band περιόδευσαν σε μεγάλο βαθμό για την προώθηση του δίσκου τους, αλλά μπροστά σε αισθητά μικρότερα πλήθη από ότι ο Danny είχε βιώσει με τους Molly Hatchet. Είχαν ανοίξει τις συναυλίες των Blackfoot στην άκρως επιτυχημένη περιοδεία που έκαναν για την προώθηση του “Marauder” το 1981, ενώ περιόδευαν μαζί και με τους Foghat, ενώ έφυγαν από την περιοδεία αφού υπήρξε ένας καυγάς μεταξύ του Danny και του tour manager των Foghat. Ο Joe Brown είχε αντικαταστήσει ολόκληρο το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της περιοδείας από το Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 1982, τα νέα μέλη ήταν οι τρεις κιθαρίστες Al Tuten, Jimmy Polston, Billy Poovey, στο μπάσο ο Ronnie Able και drummer ο Shane Bressette.
Τελικά, η μουσική του  σταδιοδρομία τελείωσε το 1998, αφού υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το 1999 και συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου, στο Orlando της Florida, αρκετοί φίλοι του Danny έκαναν ένα live προς τιμήν του, ένα jamming για τον Danny. Εκεί μαζεύτηκαν οι Dave Hlubek, Steve Holland, Duane Rolland, Banner Thomas, Bruce Crump, Jimmy Farrar, Riff West, Jay Johnson, Glen Vandervoort, Artimus Pyle, Pat Travers, Jakson Spires και πολλοί άλλοι. Στο live αυτό ανέβηκε στην σκηνή ζωντανά και ο ίδιος ο Danny αρκετά καταβεβλημένος όπου ερμήνευσε κάποια τραγούδια του, που όμως έμελε δυστυχώς να είναι η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του. Το συγκεκριμένο live των Dixie Jam Band με τον τίτλο “JamminFor DJB”, κυκλοφόρησε σε CD και σε DVD.
Ο Danny Joe Brown δυστυχώς «έφυγε» νωρίς, πέθανε στις 10 Μαρτίου του 2005, από νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονία, ήταν 54 ετών. Πέθανε στο σπίτι της μητέρας στο Davie, της Florida, από τον διαβήτη που είχε από την ηλικία των 19 ετών, ενώ είχε γυρίσει από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του και πέθανε μόλις μια ημέρα μετά την επιστροφή στο σπίτι του.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ DANNY JOE BROWN
Molly Hatchet
Molly Hatchet [1978]
Flirtin’ With Disaster [1979]
No Guts...No Glory [1983]
The Deed Is Done [1984]
Double Trouble Live [1985]
Greatest Hits [1985]
Lightning Strikes Twice [1989]
Devil’s Canyon [1996]
Live At The Agora Ballroom Atlanta, Georgia 20-April-1979 [2000]
Danny Joe Brown Band
Danny Joe Brown [1981]


Δεν υπάρχουν σχόλια: