ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017



DANNY JOE BROWN


DANNY JOE BROWN BAND
Danny Joe Brown
1981
(Epic Records)


SIDE I: “Sundance”, “Nobody Walks On Me”, “The Alamo”, “Two Days Home”, “Edge Of Sundown”.
SIDE II: “Beggar Man”, “Run For Your Life”, “Hear My Song”, “Gambler's Dream”, “Hit The Road”.


DANNY JOE BROWN BAND: Danny Joe Brown – Vocals, Bobby Ingram – Guitar,
Steve Wheeler – Guitar, Kenny McVay – Guitar, Buzzy Meekins – Bass, Jimmy Glenn – Drums & John Galvin – Keyboards.
Produced by Glyn Johns.


Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε μια αίθουσα ενός μουσείου για το Southern Rock, όπου είναι διακοσμημένο με μερικές φωτογραφίες από τις καλύτερες φωνές του χώρου.
Εκεί μέσα απαραίτητα θα βρεις φωτογραφίες του Ronnie Van Zant και του Gregg Allman που είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιστών του Νότιου σκληρού Rock, εξίσου όμως θα βρεις σίγουρα και μια φωτογραφία του αείμνηστου Danny Joe Brown.
Εντυπωσιακή, άμεση και αναγνωρίσιμη η βραχνή-τραχιά φωνή του Danny, o πρώην τραγουδιστής των Molly Hatchet, γνώρισε την επιτυχία μαζί τους και στη συνέχεια έκανε ένα καυτό solo album, όπου με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα.
Αφού ηχογράφησε δύο δίσκους με τους Hatchet, ο Brown απολύθηκε, εξαιτίας μουσικών διαφωνιών και προβλημάτων υγείας (ήταν διαβητικός). Μετά ίδρυσε το δικό του συγκρότημα όπου ηχογράφησε το δικό του album, ένα ενδιαφέρον δείγμα Southern Rock με πολύ περισσότερο βάθος από αυτό των Molly Hatchet, όλα τα τραγούδια του album είναι τόσο βαριά και ασήκωτα, όσο και των Hatchet.
Οι Danny Joe Brown Band ιδρύθηκαν το 1980 και κράτησαν τη μουσική τους έμφαση, κοντά στο αρχικό μουσικό στυλ του πρώην σχήματος από όπου είχε προέλθει ο Danny. Όπως ακριβώς και το παλιό του σχήμα, έχει και αυτός τρείς κιθάρες στο δικό του συγκρότημα, η έκρηξη που εξαπολύουν αυτοί οι τρείς κιθαριστές είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Το συγκρότημα αρπάχτηκε κυριολεκτικά από την Epic Records (δισκογραφική εταιρεία των Hatchet), πριν καλά-καλά τους υπογράψει κάποιος άλλος και πήγαν αμέσως στα παγκοσμίως γνωστά studios ηχογραφήσεως “Compass Point”, με τον παλαίμαχο Άγγλο παραγωγό Glynn Johns πίσω από την κονσόλα.
Το solo album του Danny είναι εξίσου τόσο καλό και σκληρό όσο και αλλά Νότια Rock σκληρά 70’s βινύλια, που θα ακούσουν ποτέ τ’ αυτιά σας. Με κυρίως παθιασμένα βράχνα φωνητικά, αλλά και άφθονες σκληρές-μοναδικές Boogie κιθάρες, όλα τα τραγούδια είναι ανώτερα πολύ πάνω από τον μέσο όρο, σκληρά αλλά και εξίσου δυναμικά. Αλλά φίλοι μου, θα σταθώ ιδιαιτέρα σε δύο από τα μεγαλύτερα-καλύτερα τραγούδια όλου του Southern κινήματος, αυτά δεν είναι άλλα από τα “The Alamo” και “Edge Of Sundown” όπου στο τελευταίο υπάρχει μια εκτεταμένη αναμέτρηση από τους τρείς κιθαριστές, ένα από τα καλύτερα Southern τραγούδια, κατάλληλο για όλη την παράδοση του γνήσιου και ανόθευτου Νότιου Rock. Πάντα αγαπούσα τους μεγάλους σε διάρκεια Νότιους ύμνους όπως το Green Grass & High Tides”, το “Highway Song”, φυσικά το “Freebird”, αλλά και τα “Penthouse Pauper”, Dreams I'll Never See” και το “Lonesome Guitar”. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι και μόνο για το τραγούδι “Edge Οf Sundown”, είναι απόλυτα απαραίτητη η αγορά αυτού του LP και να μπει σε όλες τις γνήσιες Νότιες συλλογές δίσκων.
Το υπόλοιπο album τώρα, χαρακτηρίζεται από μια βαριά σκληρή bluesy αισθητική και όλα τα τραγούδια πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσουν όλους τους οπαδούς των Molly Hatchet, αλλά και του Southern Rock γενικότερα. Αγαπημένα μου τραγούδια από το “Danny Joe Brown Band” εκτός των δύο που σας προανέφερα είναι και τα “Sundance”, “Nobody Walks On Me”, “Run For Your Life” και “Hit The Road” όχι ότι τα υπόλοιπα υστερούν το αντίθετο μάλιστα.
Αφού λοιπόν, ο Danny Joe Brown άφησε τους Hatchet μετά την τεράστια επιτυχία του “Flirtin’
With Disaster”, αλλά με αυτό το πρώτο και μοναδικό του solo album, μπαίνει μια για πάντα στο πάνθεον του Southern Rock, με κεφάλαια χρυσά γράμματα.
Οι Danny Joe Brown Band περιόδευσαν σε μεγάλο βαθμό για την προώθηση του δίσκου τους, αλλά μπροστά σε αισθητά μικρότερα πλήθη από ότι ο Danny είχε βιώσει με τους Hatchet. Είχαν ανοίξει τις συναυλίες των Blackfoot, ενώ περιόδευαν μαζί και με τους Foghat.
Παραδόξως αυτό ήταν το μοναδικό album που ηχογράφησαν, επειδή μετά από αυτό ο Brown επέστρεψε και πάλι στο παλιό του σχήμα. Στην πορεία το τραγούδι “Edge Of Sundown” ήταν στο setlist των Molly Hatchet για αρκετά χρόνια μετά την επιστροφή του Danny.
Θα θυμόμαστε για πάντα φίλοι μου, τον Danny Joe Brown με τη βραχνή ιδιαίτερη φωνή του, που μας ξεσήκωνε με τις επιτυχίες του, ο Danny μας έδωσε μια μοναδική βαθιά, χαλικώδη τραχεία φωνή σε όλα τα τραγούδια τα οποία ερμήνευσε. Ο Danny Joe Brown δυστυχώς «έφυγε» νωρίς, πέθανε στις 10 Μαρτίου του 2005, από νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονία, ήταν 54 ετών. Πέθανε στο σπίτι της μητέρας στο Davie, (Florida), από τον διαβήτη που είχε από την ηλικία των 19 ετών, ενώ είχε γυρίσει από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του και πέθανε μόλις μια ημέρα μετά την επιστροφή του.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ DANNY JOE BROWN
Molly Hatchet
Molly Hatchet [1978]
Flirtin’ With Disaster [1979]
No Guts...No Glory [1983]
The Deed Is Done [1984]
Double Trouble Live [1985]
Greatest Hits [1985]
Lightning Strikes Twice [1989]
Devil’s Canyon [1996]
Live At The Agora Ballroom Atlanta, Georgia 20-April-1979 [2000]
Danny Joe Brown Band
Danny Joe Brown [1981]


TRIVIA:
Ο παιδικός φίλος του Danny, ο κιθαρίστας Bobby Ingram μετά την διάλυση του σχήματος, εμφανίζετε στους China Sky, ενώ μετά τον βρίσκουμε στους Molly Hatchet να έχει ηγετικό ρόλο, μαζί με τον John Glavin, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: