ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016




WILD DOGS
REIGN OF TERROR
1987
(Enigma Records)


SIDE I: “Metal Fuel (In the Blood)”, “Man Against Machine”, “Call Of The Dark”, “Siberian Vacation”, “Psychoradio”.
SIDE II: “Streets Of Berlin”, “Spellshock”, “Reign Of Terror”, “We Rule The Night”.

WILD DOGS: Michael Furlong – Vocals, Jeff Mark – Guitar, Rick Bartell - Bass and Deen Castronovo – Drums.
Produced by Steve Fontano, Wild Dogs.


Άδικα έχει ξεχαστεί αυτό το Heavy Metal συγκρότημα της δεκαετίας του ’80, ειδικά από την μεγάλη μερίδα του Metal κοινού. Θεωρώ πως αυτό το album των Wild Dogs είναι σίγουρα το καλύτερο τους, της αν μη τι άλλο μικρής δισκογραφική τους πορείας.
Αυτό το Heavy Metal συγκρότημα από την πόλη του Portland της πολιτείας του Oregon, το ανακάλυψε ο Mike Varney την χρονιά που φτιάχτηκαν το 1981, ενώ εμφανιστήκαν τρεις φορές στον κύκλο των συλλογών “U.S Metal”.
Το άγριο πρώτο τους album έκανε επιτυχία παρά την ελλιπή παραγωγή, αν και το δεύτερο έχει καλύτερη παραγωγή, δεν μπορούσε να συγκριθεί με το σκληρό πρώτο τους.
Έτσι ερχόμαστε στα 1987 όπου κυκλοφορεί αυτό το μεγαλειώδες albumReign Of Terror”, αυτός ο δίσκος σηματοδότησε τους αναζωογονημένους Wild Dogs με τον εκπληκτικό τραγουδιστή Michael Furlong πίσω από το μικρόφωνο. Ο πρώτος τους τραγουδιστής Matt McCourt, μια μέρα τα βρόντηξε κάτω κι έφυγε λίγο πριν από ένα live την ώρα που οι υπόλοιποι ήταν πάνω στη σκηνή.
Το “Reign Of Terror” είναι γρηγορότερο, σκληρότερο και πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα δύο τους album. Ο Furlong αποδεικνύεται πολυτάλαντος τραγουδιστής που είναι κατάλληλος για τα σκληρότερα τραγούδια, του “Reign Of Terror” που είναι όντως απίστευτα σκληρά. Ο δίσκος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Heavy Metal δίσκους που βγήκαν το 1987.
Αυτό το LP συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του κλασικού Heavy Metal, το μουσικό ύφος παίρνει μορφή με αποτέλεσμα έναν γρήγορο, ισχυρό και απρόσμενα επιθετικό κατά τη χρονική στιγμή δίσκο.
Ο Deen Castronovo (Ozzy Osbourne, Cacophony, Marty Friedman), είναι άψογος στα drums εδώ, ακόμα και στους υπαινιγμούς του σε Ρrogressive Μetal μονοπάτια, πολύ γρήγορα και πειραματικά περάσματα, όλα μια γερή γροθιά στο στομάχι. Επίσης να αναφέρουμε την ισχυρή και χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή Michael Furlong, καθώς και το άριστο αποτέλεσμα στις κιθάρες και το μπάσο.
Συνολικά ένα πολύ καλό και δυνατό album, αλλά δυστυχώς υποτιμημένο ίσως επειδή  είναι λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό, ελπίζω όμως να βοηθήσω στην αποκατάσταση αυτή, έστω και λίγο μετά από αυτό το flash back.
Το 1987 το Heavy Metal, ήταν βαθιά χωμένο στο Speed/ Τhrash Μetal, το ίδιο έκαναν και οι Wild Dogs για να ενισχύσουν κάπως τον ήχο τους, ευτυχώς κράτησαν περισσότερο το Speed στοιχείο παρά το Τhrash. Είμαι βέβαιος πως τους έκανε καλό, ναι φίλοι μου, το αποτελέσματα είναι καλό, καλό πραγματικά. Μια πολύ βαριά κιθάρα ηχεί σε όλο το Reign Of Terror, οι ρυθμοί είναι λίγο πιο γρήγοροι, αλλά η πραγματική είδηση ​​είναι πως εδώ ακούγονται αρκετά πιο ενεργητικοί από τα δύο πρώτα τους LP. Περισσότερη Heavy Metal δύναμη έχει απελευθερώσει αυτό το βινυλιο, από όλα όσα έχουν κάνει, ένα αριστούργημα και φυσικά must have για όλους τους Heavy Metal οπαδούς των 80’s. Ο Furlong τραγουδά με μια ακατέργαστη φωνή, σ’ ένα πολύ ωραίο και επιθετικό album, με καθαρή ενέργεια και δύναμη. Ένα album που εξακολουθεί να παίζει πολύ συχνά στο πικάπ μου, είναι ένα από τα αγαπημένα μου της χρονιάς του 1987, απλά ένα ξεχασμένο μικρό αριστούργημα του Ηeavy Μetal.
Το Reign Of Terror περιέχει τερατώδη και απίστευτα κιθαριστικά riff και solo από τον Jeff Mark, μοναδικά απλά αλλά και εντελώς πιασάρικα και αξέχαστα.
Τα τύμπανα όπως συμβαίνει πάντα με τον Deen Castronovo, είναι εξαιρετικά ισχυρά καθώς και πολύ γρήγορα, ενώ το μπάσο του Rick Bartell οδηγεί τη μουσική σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τα φωνητικά του Michael Furlong είναι ένα βήμα πέρα ​​από τα φωνητικά που θα τα θεωρούσαμε κακόφωνα και είναι αρκετά πιασάρικα, σίγουρα δίνει το 110% ανά πάσα στιγμή αφού ταιριάζουν με την επιθετική μουσική του σχήματος τέλεια.
Τα τραγούδια είναι όλα πολύ καλά και κάνουν την ακρόαση όλου αυτού του album, να είναι εξαιρετικά ευχάριστη και ποτέ δεν υπάρχει οποιαδήποτε σημείο του, που να νιώθεις ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου ή περιττό. Τα εν λόγω μέλη των Wild Dogs, μας έχουν αναδείξει με την κυκλοφορία αυτού του δίσκου την απίστευτη δεξιοτεχνία τους, τραγούδια όπως τα… “Metal Fuel (In the Blood)”, “Against the Machine”, “ Call of the Dark”, “ Psychoradio”, “Spellshock”, αποδεικνύουν με απλά λόγια, ότι αυτό το album είναι πολύ σταθερό από την αρχή μέχρι το τέλος.
Αν λατρεύεται τα solo album του Michael Furlong ή τους Dr. Mastermind ή τους
Racer X, τότε τα άγρια ​​σκυλιά (Wild Dogs) είναι η ανώτερη-καλύτερη λύση για τ’ αυτιά σας. Νομίζω ότι θα σταματήσω εδώ, έντονα φοβερό και άκρως επιθετικό old-school 80’s Heavy Metal, συνιστάται ανεπιφύλακτα.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ WILD DOGS
Wild Dogs [1983]
Man’s Best Friend [1984]
Reign Of Terror [1987]
Better Late Than Never [2000]
Live At The Roseland [2004]
Live In San Francisco 1982 [2006]


TRIVIA:
Ο Michael Furlong έχει κάνει και δύο πολύ καλούς solo δίσκους, με πιο AOR υλικό όμως, φυσικά και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δίσκων μεταξύ τους, γιατί πολύ απλά κινούνται σε άλλα διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, από αυτά των Wild Dogs. Ενώ και o πρώτος τραγουδιστής των Wild Dogs (Matthew T. McCourt), κυκλοφόρησε με την επωνυμία Dr. Mastermind, το 1986 έναν δίσκο που ήταν ένα αντίγραφο του πρώτου album του group, που ήταν ομολογουμένως πολύ καλός, τα drums ανέλαβε και πάλι ο μέγιστος Deen Castronovo.



Δεν υπάρχουν σχόλια: