ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016




CRYSTAL KNIGHT
Crystal Knight
1985
(STC Records)


SIDE I: "Crying Nights", "War Attack", "Fire & Flame", "Love Lorn", "It’s No Crime".
SIDE II: "Sweet Dream Maker", "She’s Looker", "Prepare For A Shock", "Treat Me Right", "The Desert".

CRYSTAL KNIGHT: Per Henriksen - Vocals, Rene Frantzen - Guitar, Tommy Skriver - Guitar, John Jones – Bass and Jan Frantzen – Drums.
Produced by Rene Taagehoj.


Ένα Heavy Metal στολίδι, είναι αυτό το μοναδικό album των Crystal Knight που περιέχει μόνο καλά, όμορφα τραγούδια. Δυστυχώς είναι ψιλό-αδύνατο πια να βρεθεί στο αυθεντικό βινύλιο και είμαι βέβαιος ότι οι Heavy Metal συλλέκτες βινυλίου θα σκότωναν (πλάκα κάνω μην σας μπαίνουν ιδέες), για να το έχουν στη συλλογή τους. Ευτυχώς που το βρήκα πρίν απο κάποια χρόνια σε πολύ καλή τιμή (κάτω από 50 ευρώ), από έναν Ελβετό συλλέκτη βινυλίων. Η πρώτη original έκδοση του σε βινύλιο φτάνει κάπου μεταξύ στα 100 με 200 ευρώ, οπότε όσοι θέλετε προτιμήστε την πρόσφατη επανέκδοση του.
Συγκροτήθηκαν λοιπόν, σαν σχήμα το 1976 στη Δανία (Copenhagen) με το όνομα Gusty, άλλαξαν το όνομα τους το 1980 και το έκαναν Rough, αλλά και πάλι στη συνέχεια στα 1984 το άλλαξαν στο οριστικό και τελευταίο Crystal Knight.
Το στυλ της μουσικής τους τώρα, είναι το παλιό και καλό κλασικό (αυτό που λέμε
old-school) παραδοσιακό Heavy Metal της δεκαετίας του '80, περιέχει πολλά από την αισθητική της δεκαετίας αυτής που έκαναν το Heavy Metal τόσο μοναδικό και φοβερό, σχεδόν κάθε τραγούδι του δίσκου είναι χτισμένο γύρω από ένα ισχυρό κλασικό Heavy Metal υπόβαθρο με βαριά και ασήκωτα κιθαριστικά riffs.
Στις περισσότερες φορές ο ήχος των Crystal Knight έρχεται ως ένα μείγμα από Mercyful Fate και Judas Priest, από τα μέσα της δεκαετίας του '80 θα έλεγα, από την άποψη της μουσικής. Το "Crystal Knight" δεν έχει και πολλούς αντιπάλους από τα κλασικά Heavy Metal album της χρονιάς του 1985, αυτό ισχύει κυρίως για τα δυνατά φωνητικά τα οποία είναι γεμάτα από κραυγές. Ενώ τοποθετείται σταθερά στο σύμπαν του παραδοσιακού Heavy Metal, αν και υπάρχει μια ελαφριά σταδιακή χρήση πλήκτρων (χωρίς να κουράζουν), που εμφανίζονται σε ορισμένα από τα τραγούδια του album.
Το "Crystal Knight" είναι ένα καλό, ευκολοχώνευτο
Heavy Metal album και έχει ένα βαρύ κλασικό 80’s Heavy Metal ήχο, θα έπρεπε να μην είχαν ξεχαστεί ποτέ και θα έπρεπε να είχαν γίνει θρύλος, δυστυχώς όμως, δεν είχαν ποτέ την υποστήριξη που τους άξιζε. Αν μπορείτε να  το αγοράσετε κάντε το, γιατί πολύ απλά είναι ένα ωραίο παραδοσιακό Heavy Metal album της δεκαετίας του ’80.
’Ολος ο δίσκος είναι επικός, ηρωικός, μεγάλος κλασικός
Heavy Metal με πολύ δύναμη, αλλά περιέχει και καταπληκτικά μοναδικά τραγούδια όπως το “Crying Nights”, το “Its A Crime”, το “Shes A Looker”, ή το "Sweet Dream Maker”. Σε πολλά σημεία του δίσκου θυμίζουν Zebra, Triumph κυρίως με τον κάπως πιο Progressive  ήχο τους, ενώ η μπαλάντα τους "Treat Me Right" ακούγεται κάπως σαν White Lion.
Μιλάμε για διάφορα μεγάλα συγκροτήματα που έβγαλαν πολλούς και καλούς δίσκους και υπέγραψαν καλά δισκογραφικά συμβόλαια με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με πολύ κολακευτικά σχόλια και δικαίως πολλές φόρες. Αλλά τι γίνεται με τους αφανείς εκείνους ήρωες, τα σπουδαία εκείνα συγκροτήματα που τα έφαγε την κυριολεξία το μαύρο σκοτάδι; Και κυρίως όταν μιλάμε για ανεξάρτητες δισκογραφικές κυκλοφορίες που δυσκολεύεσαι να βρείς ισάξιες τους, σε όλο το φάσμα του Heavy Metal, τότε φίλοι μου τα πράγματα πραγματκά σοβαρεύουν.
Οι Crystal Knight ήταν το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της μικρής αλλά σπουδαίας Δανέζικης Heavy Metal σκηνής. Επικές συνθέσεις, μελωδικά solos και άγριοι πολεμικοί ρυθμοί συνθέτουν το καταπληκτικό αυτό album. Το εκτελεστικό επίπεδο του σχήματος είναι υψηλό και όλα δείχνουν ότι για μια ακόμη φόρα, πως μόνο η ατυχία στάθηκε εμπόδιο στην περαιτέρω πορεία τους. Για σοβαρούς Heavy Metal συλλέκτες και μόνο.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ CRYSTAL KNIGHT
Crystal Knight [1985]


TRIVIA:
Παρακαλώ να μη συγχέετε το εν λόγο Heavy Metal σχήμα από την Δανία, με την γνώστη μελαψή Κουβανή porno-star Crystal Knight, ευχαριστώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: