ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016


 
WHITE TIGER
WHITE TIGER
1986
(EMC Records)


SIDE I: “Rock Warriors”, “Love/ Hate”, “Bad Time Coming”, “Runaway”.
SIDE II: “Still Standing Strong”, “Live To Rock”, “Northern Wind”, “Stand And Deliver”, “White Hot Desire”.

WHITE TIGER: David Donato – Vocals, Mark St. John – Guitar, Michael Norton – Bass and Brian James Fox – Drums.
Produced by Mark St. John.


Νομίζω πως έχω το καθήκον και την υποχρέωση, να αναφερθώ σε αυτό το σχήμα που έφτιαξε ο αδικημένος κιθαρίστας των KISS, ο Mark St. John. Ως ελάχιστο φόρο τιμής λοιπόν, σε αυτόν τον καλλιτέχνη που πραγματικά ήταν πολύ άτυχος, ακολουθεί αυτό το flash-back του μοναδικού βινυλίου των White Tiger. Δεδομένου λοιπόν, ότι είναι αδύνατο έως και απίθανο να διαβάσετε κάπου αλλού σε Ελληνικό site ή έντυπο κάτι σχετικό γι’ αυτό το συγκρότημα, θα ήθελα να δώσετε την δέουσα προσοχή.
Όταν έφυγε (βασικά εκδιώχτηκε) ο Vinnie Vincent, οι KISS ψάχνουν για έναν νέο κιθαρίστα, από audition περνούν περίπου 100 κιθαρίστες, ο Paul Stanley φτιάχνει μια λίστα 10 επιλαχόντων, μέσα σε αυτούς βρισκόταν και ο Mark St. John.  Ο Mark μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν μαζί τους (κάτι μήνες), έπαιξε κιθάρα μόνο σε ένα δίσκο τους, στο “Animalize” (1984) το οποίο ήταν το δεύτερο album της μετά make-up περιόδου τους.
Πριν όμως από την ένταξη του στους KISS, ο Mark ήταν ένας γνωστός και σεβαστός δάσκαλος κιθάρας, αλλά και κιθαρίστας στην Νότια Καλιφόρνια (Orange County, Anaheim), ενώ είχε παίξει και στους άγνωστους Front Page. Το 1984 θα προσχωρήσει για λίγο στο σχήμα των Dali (όνομα παρμένο από τον γνωστό ζωγράφο), των πρώην μελών των Black Sabbath, Glenn Hughes και David Donato.
Αφού αποχώρησε από τους KISS, λόγο προβλημάτων υγείας, δημιούργησε το 1985 τους White Tiger με τον David Donato στα φωνητικά, τον αδελφό του Michael Norton στο μπάσο και τον Brian James Fox στα τύμπανα.
Οι White Tiger θα έλεγα ότι είχαν ένα βαρύ κάπως ήχο που πέφτει κάπου ανάμεσα στους KISS και τους Black Sabbath, αλλά υπάρχουν και σημεία που μου θυμίζουν κάπως και τους Riot.
Το “White Tiger” κυκλοφόρησε από την EMC records και ήταν το μοναδικό τους album, ενώ η μουσική του δίσκου ήταν στην πραγματικότητα αρκετά βαριά και σταθερή, εναρμονισμένη πλήρως με τα 80’s. Θα έλεγα ότι ο ήχος ήταν αρκετά βαρύς, σε ύφος Glam Metal προβάλλοντας κάποια νόστιμα-ωραία τραγούδια. Οι φίλοι του ήχου του “Animalize” των KISS, σίγουρα θα αναγνωρίσουν εδώ το κιθαριστικό στυλ του Mark. Όσον αφορά την συνολική ποιότητα του “White Tiger”, είναι σταθερό με καλή παραγωγή, κεφάτο, δροσερό, και αξίζει να το ακούσετε μόνο και μόνο για το γρήγορο guitar-work του αείμνηστου Mark. Το συγκρότημα έχει Glam Metal εικόνα και ήχο, που ήταν κάπως παρόμοια με την 80’s εποχή των KISS αλλά και τόσων άλλων. Ο David Donato είναι αρκετά δυναμικός και εκφραστικός τραγουδιστής, έχει βοηθήσει πολύ στην συνολική εικόνα του δίσκου, με ωραία και γρήγορα τραγούδια.
Το δισκογραφικό αυτό έργο τους, περιλαμβάνει ακριβώς ότι αναμένει κανείς ν’ ακούσει από ένα Καλιφορνέζικο Hard Rock συγκρότημα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Δηλαδή, δυνατές κιθάρες και σκληρά φωνητικά στο προσκήνιο, πιασάρικα ρεφρέν και μια ντουζίνα από γρήγορα τραγούδια. Στην περίπτωση του “White Tiger”, η κιθάρα είναι αρκετά καλή, ακόμα και η φωνή του David Donato χωρίς είναι τόσο μεγάλη, στέκετε αρκετά δυνατά και καλά.
Δεν συνιστάται μόνο για τους φανατικούς οπαδούς των KISS ή των
Black Sabbath, αλλά και για τον καθένα που θέλει να απολαμβάνει, κάποια καλά Hard Rock τραγούδια, που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αν μη τι άλλο διασκεδαστικά.
Οι White Tiger, έκαναν ένα δυναμικό χτύπημα με αυτό το album, που ξεχώρισε και ακούστηκε (νομίζω κυρίως) μόνο από τους οπαδούς των KISS, κρίμα όμως γιατί άξιζε ν’ ακουστεί και από άλλους Hard Rock/Metal οπαδούς των 80’s.
Ο δίσκος ξεκινά με το “Rock Warriors”, όπου είναι ένα πολύ σκληρό τραγούδι, που δυστυχώς όμως δεν αναδέχθηκε όσο θα έπρεπε, αφού περιέχει πολύ καλά φωνητικά από τον David και ωραίες κιθάρες από τον Mark. Το “Love/ Hate” είναι ένα αρκετά αισιόδοξο τραγούδι με έναν μεγάλο ήχο κιθάρας. Το “Bad Time Coming” είναι ένα mid-tempo τραγούδι, με βαρύ μπάσο από τον Michael και μεγάλα φωνητικά από τον David, που θα μπορούσε να ήταν το πιθανό big hit τους. Η πρώτη πλευρά κλείνει με το “Runaway”, που ακούγεται ευχάριστα, είναι καλό και το μουσικό ύφος του θυμίζει Savatage, ο Mark έχει μια εξαιρετική solo κιθάρα εδώ.
Συνέχεια με τη δεύτερη πλευρά του βινυλίου και με το “Still Standing Strong”, που είναι ένα καλό και σκληρό τραγούδι, με βαριές κιθάρες, μπάσο αλλά και τραχιά φωνητικά. Το “Live To Rock” είναι ένα πιασάρικο τραγούδι με απλούς στίχους, εδώ ο Mark πιστεύω πως έχει κάνει ένα εξαιρετικά πολύ καλό solo κιθάρας. Αλλά πραγματικά αγαπώ τον ήχο της κιθάρας του Mark στο “North Wind”, που μου θυμίζει κάτι από John Sykes (εποχής Whitesnake). Στο “Stand And Deliver”, τα φωνητικά του David στέκονται αρκετά ψηλά και δυνατά. Τελευταίο τραγούδι του δίσκου είναι το “White Hot Desire”, όπου είναι ένα καλό kick-ass τραγούδι, που μου θυμίζει μερικές φόρες κάτι από Riot.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ WHITE TIGER
White Tiger [1986]


TRIVIA:
Στις 14 Σεπτέμβρη του 2006, ο Mark μπαίνει φυλακή για δύο εβδομάδες, αφού ομολόγησε την ενοχή του για την κατοχή σύνεργων χρήσης ναρκωτικών, αντίσταση κατά τη σύλληψη και απόπειρα καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων. Καθώς όπως κάθε οπαδός των KISS γνωρίζει ήδη, πέθανε το 2007, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Orange County (τόπος καταγωγής του), η αιτία του θανάτου του ήταν μια εγκεφαλική αιμορραγία από τυχαία αλλά υπερβολική δόση με αμφεταμίνες στις 5 Απριλίου του 2007.





Δεν υπάρχουν σχόλια: