ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 10 Μαΐου 2016




MARIAH
MARIAH
1975
(United Artists Records)


SIDE I: “Hey Mamma”, “Rock And Roll Band”, “Mystic Lady”, “Reunion”.
SIDE II: “Asleep At The Wheel”, “Broadway”, “Nomad Man”, “Feel It”, “I Was Born”.

MARIAH: Vic J. Comforte – Vocals, Len Fogerty – Guitar, Frank Sullivan – Guitar, Ed Burek – Bass, Wayne DiVarco – Drums and Mark Ayers – Keyboards.
Produced by Bob Destocki.


Οι Mariah είναι ένα πολύ καλό (αλλά άγνωστο) Hard Rock/ AOR συγκρότημα, με κάποιες θα έλεγα Southern Rock πινελιές που θα σας κρατήσει ικανοποιημένους, με τον εμπορικό μεστό ήχο τους που είναι ελάχιστα γνωστός (δυστυχώς), στη χώρα μας. 
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1975 και κατάγονται από το Chicago (USA), με ένα και μόνο album στην ιστορία τους, που δυστυχώς όμως εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα, αν και ο κιθαρίστας τους Frank Sullivan, βρήκε τη φήμη, την δόξα και την διεθνή καταξίωση κάποια χρόνια αργότερα με τους Melodic Hard Rockers/ AOR βασιλιάδες, Survivor.
Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνα περίπου το 1968, όταν ο τραγουδιστής Vic J. Comforte ήταν τότε στους Jamestown Massacre, από το 1968 έως το 1974 έπαιξαν σε σχεδόν κάθε λέσχη, κέντρο νεολαίας, γυμνάσια, αλλά και κολέγια γύρω από την πόλη του Chicago. Το group τότε χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά καλές φωνητικές αρμονίες του τραγουδιστή, ενώ διασκεύαζαν σχήματα όπως… οι Three Dog Night, οι Chicago, οι Crosby-Stills & Nash, οι Deep Purple, οι Blood/ Sweat & Tears, οι Led Zeppelin και οι Beatles.
Άρχισαν να έχουν μια καλή σχέση και υποστήριξη από πολλούς από τους διευθυντές, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, τοπικούς ραδιοφωνικούς DJ και παραγωγούς δίσκων. Ο τραγουδιστής Vic J. Comforte, τελικά άλλαξε το όνομα του σχήματος στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από Jamestown Massacre σε Mariah.
Οι Mariah τελικά ήταν (δυστυχώς) και είναι ακόμα σε μεγάλη μερίδα οπαδών του Hard Rock ένα εντελώς άγνωστο και ξεχασμένο συγκρότημα της δεκαετίας του ’70, όπως τόσα και τόσα άλλα. Απελευθέρωσαν έναν και μοναδικό δίσκο βινυλίου στα 1975, αυτό το album είναι ένα αρκετά καλό, όμορφο Hard Rock/ AOR στολίδι, που μπορεί να ακουστεί κάλλιστα και έκτος αυτοκίνητου και όχι μόνο κατά την οδήγηση.
Τα μέλη των Mariah είχαν όλοι τους μια καλή Hard Rock μουσική παιδεία, όλοι τους είχαν θητεία σε αρκετά τοπικά σχήματα του Chicago. Όλα τα μουσικά όργανα του δίσκου είναι πολύ συναρπαστικά παιγμένα, αλλά ένα είναι το σίγουρο, κάποιες φορές τα πλήκτρα με τα υπόλοιπα όργανα δίνουν μια κάπως βαριά αίσθηση από Prog Rock, με καλές ευχάριστες πινελιές.
Αν εξαιρέσει κανείς το κάπως υποτονικό τραγούδι “Hey Mama” που ανοίγει το δίσκο, τα υπόλοιπα είναι αρκετά καλά, ιδιαίτερα και έντονα 70’s Hard Rock/ AOR τραγούδια, με εξαιρετικά φωνητικά από τον Comforte, με αρκετά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο είδος αυτό της μουσικής.
Αν σας αρέσουν συγκροτήματα όπως είναι ας πούμε οι Boston, οι Foghat, οι Starcastle, οι Legs Diamond, οι Zazu, ή οι Styx τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και οι Mariah. Τραγούδια που σίγουρα πρέπει να ακούσετε από αυτόν το δίσκο είναι σίγουρα τα… “Reunion”, “Asleep At The Wheel”, “Broadway”, “Nomad Man”, “I Was Born” και “Rock ‘N’ Roll Band”.
Οι Mariah στη συνέχεια, μετά την κυκλοφορία του δίσκου μετακόμισαν στη Δυτική Ακτή και έζησαν στο Long Beach της California, όπου και περιόδευσαν σε πολλές πόλεις. Έπαιξαν στο Pop Newport Festival μαζί με τους Ides & Tina Turner, Ambrosia, Turtles. Επίσης άρχισαν να εργάζονται και να ηχογραφούν ένα δεύτερο studio album με πολλά νέα τραγούδια, που τελικά όμως έμεινε στο συρτάρι και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Όταν επέστρεψαν τελικά πίσω ξανά στο
Chicago, συνέχισαν να εργάζονται στην περιοχή και να παίζουν σε πολλούς μουσικούς χώρους, όμως ο μικρός οικονομικός τους προϋπολογισμός δεν τους άφησε να προχωρήσουν και πολύ. Τελικός οι Mariah βυθίστηκαν μια για πάντα στο ηλιοβασίλεμα της πόλης του Chicago, αφήνοντας ελευθέρους κάποιους μουσικούς να ξαναγεννηθούν, αφού ήθελαν να συνεχίσουν την καταδίωξη τους στη Hard Rock μουσική. Το σχήμα διαλύθηκε το 1977, την ίδια χρονιά ο Frank Sullivan και ο Jim Peterik φτιάχνουν τους Survivor, (το πρώτο album των Survivor έχει κάποιες μουσικές ομοιότητες με αυτό των Mariah).
Δυστυχώς οι Mariah, έμειναν αρκετά αφανείς στη δεκαετία του ’70 από τους πιο πολλούς Hard Rockers παγκοσμίως, μας άφησαν όμως σαν παρακαταθήκη αυτό το ομότιτλο album, δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας και ακούστε σύντομα αυτό το εντελώς χαμένο μουσικό διαμάντι.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ MARIAH
Mariah [1975]


TRIVIA
Τρία από τα εννέα τραγούδια του δίσκου είναι γραμμένα από άλλο ένα μελλοντικό μέλος των Survivor, τον Jim Peterik, όπου εργάστηκε μαζί τους στο studio. Η συνεργασία του Peterik με τον Sullivan σαν συγγραφικό δίδυμο κράτα από τις αρχές των 70’s.
Κάποια εποχή από το σχήμα των Jamestown Massacre έχει περάσει και ο τραγουδιστής Dave Bickler, φυσικά πριν πάει στους Survivor.
Κάποτε έγραψε το μουσικό περιοδικό Billboard για το σχήμα, "…Θα σας εκπλήξουν ευχάριστα οι Mariah, θα σας προσφέρουν ένα ζεστό και καυτό Hard Rock, που είναι το πιο συναρπαστικό που έβγαλε φέτος (1975) η United Artists Records».


Δεν υπάρχουν σχόλια: