ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016




BLACK WIDOW
SACRIFICE
March 1970
(CBS Records)


SIDE I: "In Ancient Days", "Way To Power", "Come To The Sabbat", "Conjuration".
SIDE II: "Seduction", "Attack Of The Demon", "Sacrifice".


BLACK WIDOW: Kip Trevor – Vocals, Jim Gannon – Guitars, Zoot Taylor – Organ/ Piano, Clive Beer-Jones – Flute, Bob Bond – Bass and Clive Box – Drums.


Οι Black Widow από Leicster (UK) ήταν ένα αρκετά ιδιαίτερα σκληρό μουσικό σχήμα, οι τότε δημοσιογράφοι της δεκαετίας του '70 τους χαρακτήρισαν σαν τους Black Sabbath όπου συναντούν τους  Jethro Tull.
Έγιναν ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Heavy Rock και του Heavy Metal ήχου που λίγο πολύ όλοι τους ξέρουν ή τους έχουν ακούσει, αλλά τελικά έμειναν εντελώς στο underground χώρο, σαν ένα cult 70’s καλό συγκρότημα.  
Έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις αρχές της δεκαετίας του '60 με άλλο όνομα, ο ηγέτης τους Jim Gannon (κιθάρα-φωνητικά) ήταν οπαδός της μαγείας και της δαιμονολατρίας και αυτός ήταν κυρίως ο λόγος για την αλλαγή του στυλ τους, στο proto-Metal/ Doom. Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής ήταν το albumSacrifice” το 1970, ο δίσκος αυτός ήταν μια μεγάλη συλλογή τραγουδιών με ύφος σκοτεινής Folk Rock μουσικής και σατανικούς στίχους.
Ως παράδειγμα φίλοι μου, μπορούμε να αναφερθούμε στο τραγούδι “Come To The Sabbat" (την μεγαλύτερη και διαχρονική επιτυχία τους), το οποίο περιέχει μια υπέροχη συλλογή από φλάουτα, τύμπανα και αργά φωνητικά, με τα αργά και σχεδόν υπνηλία φωνητικά σε συνδυασμό με τον ήχο των enchords δημιουργούν μια τρομακτική ατμόσφαιρα.
Ο ήχος του “Sacrifice” είναι μυστηριώδης, πραγματικά δεν ξέρετε τι πρόκειται να συμβεί στα αυλάκια του δίσκου, αν δεν είσαι υποψιασμένος, έχουν πολύ απόκρυφο ήχο σε αυτό το album. Έχουν τη βαρύτητα και τον αποκρυφισμό που έχουν groups όπως ας πούμε οι Deep Purple οι Black Sabbath ή οι Lucifers Friend.
Ο μουσικός που ξεχωρίζει εκτός των άλλων είναι ο φλαουτίστας Clive Jones, όπου  με μυστικιστικό-μυστηριακό τρόπο παίζει φλάουτο και σαξόφωνο. Τώρα θα μου πείτε και έχετε δίκιο να αναρωτηθείτε «δεν ήταν λίγο εκτός τόπου να βάλουν φλάουτα και σαξόφωνα σε βαριά σκληρή μουσική;», η απάντηση μου στην περίπτωση αυτή είναι όχι, γιατί δένει απόλυτα με του μουσικό μοτίβο και τον ήχο του σχήματος.  
Για την εποχή τους η μουσική των Black Widow ήταν τόσο σατανική και ακραία, που τα δισκοπωλεία σταμάτησαν να πουλούν το “Sacrifice”. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι γεμάτο δαιμονικές μορφές, ενώ τα τραγούδια τους διηγούνται αρχαίες τελετές, όπως την αιώνια πάλη ανάμεσα στο σκότος και το φως.
Τώρα οι στίχοι, θα σας το πω ωμά, δεν είναι για να προβάλλονται εύκολα, το σύνολο του album θα έλεγα ότι είναι concept, με σατανικό τελετουργικό για να εξορκίσουμε δαίμονες του έρωτα και του sex, όπως ο Astaroth και ο Σατανάς.
Σκεφτείτε ότι όλα αυτά συνέβησαν 1970, επίσης μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ της μόδας ήταν τότε όλα αυτά, με εκκλησιές του Σατανά και λοιπές δαιμονολατρίες.
Το πιο γνωστό τραγούδι του album είναι το περίφημο "Come To The Sabbat", όπου διαθέτει ένα από τα πιο βασανιστικά χορωδιακά ρεφρέν που δημιουργήθηκαν ποτέ στην ιστορία της μουσικής. Ο Kip τραγουδά φωνάζοντας "Έλα, έλα, έλα στο Sabbat, έρχονται στο Sabbat, ο Σατανάς είναι εκεί", οι στίχοι είναι κατ' ευθείαν μέσα από Απόκρυφα βιβλία με σατανικούς σκληρούς στίχους.
Μου αρέσει αγαπητοί αναγνώστες, ότι όλα τα τραγούδια είναι υγιή και με λυρικό περιεχόμενο, αγαπημένα τραγούδια είναι τα "In Ancient Days", "Come To The Sabbat", "Conjuration" και "Sacrifice".
Επίσης λατρεύω την ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτός ο δίσκος, για τους λάτρεις των Black Sabbath, των Blue Cheer, των Deep Purple και των Coven.
Πιστεύω ακράδαντα πως οι Black Widow, ήξεραν ακριβώς πως δεν ήταν οι μεγαλύτεροι μουσικοί συνθέτες στη γη, έτσι υιοθέτησαν μια πολύ επιτυχημένη σατανική εικόνα που τους πήγε μακρύτερα από κάθε άλλο σχήμα, πριν καν υιοθετηθεί ο όρος Satanic Rock/ Metal.
Οι Black Widow δεν χρειάστηκε να θυσιάζουν παρθένες στα εξώφυλλα των δίσκων τους, για να δώσουν στο σχήμα κάποια προσοχή που ποτέ δεν θα είχαν πραγματικά, αλλά το μόνο που είχαν ήταν η μοναδική πρωτοποριακή μουσική τους. Το "Sacrifice" θεωρώ πως ήταν αναμφίβολα το καλύτερο τους, με τον αποκρυφισμό και σατανικό λυρισμό που απορρέει, τουλάχιστον έτσι κατάφεραν να κρύψουν κάποιες (αν είχαν) μουσικές αδυναμίες στον ήχο τους. Η μουσική τους ήταν σε σημεία αρκετά Progressive Rock με πολλά φλάουτα, κάποια τραγούδια ήταν όμως αρκετά πιασάρικα.
Αναγκάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου, να ρίξουν κάπως την σατανική εικόνα τους και μετά από 3 δίσκους να διαλυθούν, είναι λυπηρό το γεγονός ότι χάθηκαν, ενώ υπάρχουν κάποια άλλα σχήματα που πουλάνε πολύ ψεύτικο σατανισμό.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BLACK WIDOW
Sacrifice [1970]
Black Widow [1971]
III [1972]
IV [1997]
Return To The Sabbat [1999]
Demons Of The Night Gather To See Black Widow Live [2008]
Sleeping With Demons [2011]


TRIVIA:
Σαν Pesky Gee είχαν κυκλοφόρησε ένα δίσκο το 1969 πριν αποφασίσουν να αλλάξουν το όνομα τους στο πιο σκοτεινό Black Widow. Ενώ, τον Οκτώβριο του 2014 σε ηλικία 65 ετών ο Clive Beer-Jones, πεθαίνει μετά από μάχη που έδωσε με το καρκίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: