ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016



BULL ANGUS
BULL ANGUS
1971
(Mercury Records)


SIDE I: "Run Don’t Stop", "Mother’s Favorite Lover (Margaret)", "Uncle Duggie’s Fun Bus Ride", "A Time Like Ours".
SIDE II: "Miss Casey", "Pot Of Gold", "CY", "No Cream For The Maid".


BULL ANGUS: Frankie Previte – Vocals, Larry LaFalce – Guitar, Dino Paolillo – Guitar, Lenny Venditti – Bass, Geno Charles – Drums and Ron Piccolo – Organ.
Produced by Vinny Testa.


Δεν είμαι σίγουρος πώς να περιγράψω καλύτερα, μουσικά αυτό το σχήμα από το Poughkeepsie (ΝΥ), μου έκαναν εντύπωση όταν τους πρώτο άκουσα, καθώς εμπίπτουν στο σκληρό ήχο μιας αμερικανικής έκδοσης των Uriah Heep και ίσως λιγότερο των Deep Purple.
Ξέρω ότι αυτές οι συγκρίσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες, αλλά το μουσικό αποτέλεσμα των Bull Angus, είναι πραγματικά εκπληκτικά εντυπωσιακό και συνάμα απολαυστικό. Το σχήμα ήταν κυρίως γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του '70, από τους  φανατικούς του βινυλίου.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 τα περισσότερα από τα μέλη του group, έχουν περάσει από διάφορα τοπικά σχήματα της όπως οι Oxford Watchband (Previte), Pyramid (LaFalce και Venditti) και Revells (Piccolo).
Μια εκτεταμένη περιοδεία σε διάφορα τοπικά club τράβηξε την προσοχή τις δισκογραφικής εταιρείας Mercury η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με τους Bull Angus. Με αποτέλεσμα την απελευθέρωση το 1971 του ομώνυμου δίσκου τους, σε παραγωγή Vinny Testa, ο δίσκος χαρακτηρίστηκε από μια πρώτης τάξεως σκληρό σύνολο συνθέσεων, όλων εκείνων των γνήσιων Hard Rock ακουσμάτων της εποχής.
Σε μεγάλο βαθμό ο δίσκος γράφτηκε από τους Previte, LaFalce και Paolillo, τίποτα εδώ ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο, ή ρηξικέλευθο, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα έλεγα όμως ότι όλα τα δέκα τραγούδια ήταν ομοιόμορφα σκληρά και ευχάριστα. Ο Previte είχε την τέλεια φωνή για το είδος, ικανή και με αβίαστη αλλαγή ταχυτήτων, επίσης αξίζουν και οι κιθάρες των LaFalce και Paolillo, εδώ κρατήστε την εξής χρήσιμη πληροφορία, η κιθάρα του Larry LaFalce ακούγετε στο αριστερό ηχείο, ενώ του Dino Paolillo στο δεξί.
Ολος ο δίσκος είναι απίστευτα σκληρός που τα είχε όλα ρυθμό, μελωδία, δολοφονικές συντριπτικές εκρηκτικές κιθάρες και ωραία αρμονικά φωνητικά.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό είναι ένα πραγματικά καλό αλλά και κατάφωρα αγνοημένο
early 70’s Hard Rock album, που αξίζει να το έχουν στην ιδιοκτησία τους, όλοι αυτοί οι παλιοί γνήσιοι Hard Rock οπαδοί του ήχου των 70’s.
Όλο το ομώνυμο album των Bull Angus περιέχει καταπληκτικά καλή Heavy Rock μουσική, με πιασάρικα τραγούδια που δεν είναι ποτέ βαρετά, λόγω της έμπνευσης του συγκροτήματος, πάρα πολύ καλά και εκδηλωτικά είναι τα solo των δύο κιθαρίστων, όπως συχνά συμβαίνει άλλωστε σε αυτή την εποχή των early 70’s.
Αντιπροσωπεύει με τον ευκολότερο τρόπο μια ακρόαση από το πιο διάσημα Αγγλικά σχήματα όπως πχ οι Deep Purple ή οι Uriah Heep. Ενώ σε πολλές στιγμές του δίσκου θυμίζουν σαν μια διασταύρωση μεταξύ των Grand Funk Railroad των Atomic Rooster και των Steppenwolf.
Δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες, οι Bull Angus είναι ένα εντελώς ξεχασμένο αριστούργημα της βάναυσης Hard και Heavy Rock μουσικής. Αν θέλετε αυτό τον δίσκο των Bull Angus, να ξέρετε ότι δεν έχει επανεκδοθεί σε βινύλιο, οπότε αν το θέλετε πραγματικά θα το βρείτε μόνο στην original βινυλιακή έκδοση του.
Κάθε τραγούδι σε αυτό τον δίσκο, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη σε βαθμό Α’ πιστοποιημένο σκληρό Αμερικανικό Rock.
Ένα πολύ καλό μουσικό Hard Rock LP, που οι φίλοι των Deep Purple θα εντυπωσιαστούν από το καλό παίξιμο, τα εκρηκτικά τραγούδια και την γεμάτη παραγωγή. Οι δύο κιθάρες είναι πολύ αποτελεσματικές, παίξτε αυτό τον το δίσκο δυνατά για να κάνει τη διαφορά.
Πολύ συμπαγής
Hard Rock δίσκος με φανταστική διπλή κιθάρα και πολύ δροσερά πλήκτρα καθ’ όλη την διάρκεια του βινυλίου, τραγούδια που θα σας καθηλώσουν είναι τα  Run Dont Stop”, “A Time Like Ours”, “Pot Of Gold”, “CY” και “No Cream For The Maid”.
Είναι περίεργο το γεγονός φίλοι μου, ότι οι Βull Αngus δεν έκαναν ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εποχή τους, ενώ είχαν έναν καλό εμπορικό ήχο σαν σήμα κατατεθέν, με αρκετά ψυχεδελικά βαρύ ήχο που πέρασε επιτυχώς μεταξύ  του Southern Rock και του Prog. Το υλικό ήταν εκπληκτικά καλό και η επιδεξιότητα του σχήματος για μουσικά σεμινάρια, αυτό αν μη τι άλλο σήμαινε ότι θα μπορούσε να αφήσει μια αξιοπρεπή και δυνατή Hard Rock παρακαταθήκη πίσω του. Παρ' όλα αυτά οι Bull Angus ποτέ δυστυχώς δεν κέρδισαν κάποια αναγνώριση που θα τους άξιζε, έτσι παρέμειναν υποτιμημένοι και άγνωστοι από μεγάλη μερίδα των Hard Rock οπαδών παγκοσμίως, μέχρι και σήμερα.
Τέλος, αυτό είναι μια εγκεφαλική καταγραφή, αλλά και ένα καλό σκληρό Rock LP με καλογραμμένες μελωδίες.  
Το 1972 κυκλοφορούν άλλο έναν δίσκο, αλλά το κακό μάρκετινγκ και οι χαμηλές πωλήσεις σήμαιναν ότι το σχήμα δεν θα συνέχιζε για πολύ, έτσι μετά την έκδοση του δεύτερου album οι Bull Angus διαλυθήκαν οριστικά.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BULL ANGUS
Bull Angus [1971]
Free For All [1972]


TRIVIA:
Τ’ όνομα του σχήματος προήρθε από μια φάρμα όπου έκτρεφαν ταύρους,  πολύ κοντά το χώρο όπου έκαναν πρόβες. Μετά την διάλυση των Bull Angus ο εκπληκτικός τραγουδιστής Frankie Previte, έφτιαξε τους Franke & The Knockouts.


Δεν υπάρχουν σχόλια: