ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016




LEMMY


(24-Δεκεμβρίου-1945 ~ 28-Δεκεμβρίου-2015)
RIP


"LEMMY... Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ... ΑΣΧΗΜΟΣ... ΣTO HEAVY METAL..."

Δυστυχώς, λίγο πριν φύγει για πάντα το 2015 μας επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη, με τον χαμό του αγαπημένου μας μουσικού Ian Kilmister ή αλλιώς Lemmy
Τραδουδιστής, στιχουργός, μπασίστας, αλάνι-Θεός. Η εμβληματική περσόνα του είναι το ίδιο το Rock 'N' Roll. Ψυχή και σώμα αυτοπροσώπως, αποτελεί ολόκληρη τη συγκετρωμένη μαγκιά και τη λαϊκή σοφία που κουβαλά ολόκληρη η σκληρή Rock μουσική.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής αγαπητοί φίλοι μου, σε αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη, ακολουθεί αυτό το μικρό αφιέρωμα.

Ο Lemmy δεν είναι ο συνηθισμένος Rock γόης, αλλά εκεί ακριβώς βρίσκεται η ανεπανάληπτη γοητεία του.
Άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι ιδιαίτερα αγαπητός, σε όλους ανεξαιρέτως τους Heavy Metal fans. Για τον Lemmy οι Motörhead ήταν «το πιο βρώμικο Rock ‘NRoll συγκρότημα του κόσμου, αν οι Motörhead μετακομίσουν δίπλα σας, το γρασίδι σας θα πεθάνει», έλεγε.
Κάποιοι καλλιτέχνες δεν σημαδεύουν απλά το χώρο της μουσικής με την παρουσία τους, αλλά μέσα από το έργο τους, γίνονται ταυτόσημοι για μια ολόκληρη εποχή.
Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα «φεύγουν», μόνο όταν τους αποχαιρετά η μνήμη μας, με το μουσικό τους έργο (μικρό ή μεγάλο) θα είναι για πάντα κοντά μας, έτσι κερδίζουν την αθανασία.
Θα θυμόμαστε για πάντα φίλοι μου, τον Lemmy με τη βραχνή ιδιαίτερη φωνή του, που μας ξεσήκωσε με τις διαχρονικές επιτυχίες του, όπου έκανε παγκόσμια επιτυχία με τους Motörhead.
Γεννήθηκε σαν (
Ian Fraser Kilmister) στις 24 Δεκεμβρίου του 1945, στο
Stoke-On-Trent, Staffs, UK.
Του έδωσαν το παρατσούκλι “Lemmy” λόγω της φράσης “lend me” (μτφ. «δάνεισε μου»), που χρησιμοποιούσε για να ζητάει δανεικά χρήματα.


Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε τότε στους Sundowners. Άλλες μουσικές επιρροές του ήταν οι Everly Brothers, ο Chuck Berry, ο Eddie Cochran και ο Little Richard, αλλά δεν μπορείς να τα ακούσεις αυτά στους Motörhead. Στα 17 του, μετακόμισε στο Stockport (κοντά στο Manchester) μαζί με την κοπέλα του, Cathy με την οποία έκανε ένα γιο. Εκεί έγινε μέλος των Rainmakers, των Motown Sect και το 1965 εντάχθηκε στους Rockin' Vickers με τους οποίους κυκλοφόρησε κάποια singles.
Δούλεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα σαν Roadie του Jimmi Hendrix,
ενώ το 1969 κυκλοφόρησε το δίσκο “Escalator” με τους Sam Gopal. Στη συνέχεια, έγινε μέλος των Opal Butterfly οι οποίοι διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα. Η συνέχεια ήταν να παίξει μπάσο από το 1972 έως το 1974 με τους Hard Rock προφήτες της Space Rock ψυχεδέλειας, τους Hawkwind. Όμως κατά τη διάρκεια μίας Αμερικάνικης περιοδείας, ο Lemmy συνελήφθη για κατοχή αμφεταμίνης όταν περνούσαν από τις ΗΠΑ στον Καναδά και οι Hawkwind τον απέλυσαν, έτσι τελικά δημιούργησε τους δικούς του Motörhead το 1975.
Γρήγοροι, δυνατοί, επιθετικοί και το όνειρο του κάθε
headbanger γινετε πραγματικότητα, οι Motörhead τίναξαν στον αέρα, κάθε τι το προσποιητό ή το δήθεν από το σκληρό Rock, όταν εμφανίστηκαν. Ήταν αυτοί που έσπειραν τους σπόρους που έμελλαν να γίνουν το σκληρό Heavy Metal και το Speed Metal της δεκαετίας του ’80.
Η καριέρα τους ήταν περιπετειώδεις και πολυτάραχη, υποφέροντας από την αμείλικτη μουσική βιομηχανία, ωστόσο όμως δημιούργησαν δίσκους που έμειναν κλασικοί στην ιστορία του Heavy Metal. Επικεφαλής και σύμβολο του Αγγλικού Heavy Metal, ο Lemmy, έχει οδηγήσει το συγκρότημα του, τους
Motörhead, μέσα από ατελείωτες μάχες για επιβίωση, δημιουργώντας το απόλυτο, ξεγυμνωμένο σκληρό Rock. Οι Motörhead πάντα ήταν και θα είναι ο συνεκτικός κρίκος-δεσμός ανάμεσα στους οπαδούς διαφορετικών τάσεων της σκληρής Heavy Metal μουσικής.
Σε γενικές γραμμές, το να προσπαθήσεις να φανταστείς το Rock ‘N’ Roll στα τελευταία 30-35 χρόνια χωρίς το Lemmy, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τέτοια πράγματα δε γίνονται.
Εμβληματική φυσιογνωμία, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του, έτσι ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα επάνω. Ενοχλημένος από την έλλειψη δράσης και περιπέτειας στην Αγγλία, ο Lemmy μετακόμισε το 1990 στο Los Angeles. 

Τον Lemmy πολλοΙ εμΙσησαν, την ομορφιΑ του ουδεΙς…
“Born Τo Lose, Lived To Win”


Σε ηλικία 70 χρονών ο μεγάλος Lemmy μας άφησε, για να φύγει για το ταξίδι που δεν έχει γυρισμό.
Ο απανταχού Heavy Metal κόσμος, τόσο οι οπαδοί, όσο και οι μουσικοί, ανεξαρτήτως μεγέθους, υποβάλλουν το σεβασμό τους για τον Lemmy, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις (social media), όπου μιλάνε για την τεράστια απώλεια του, RIP.
Μετά από μάχη με καρκίνο βαριάς μορφής, πέθανε στον καναπέ του σπιτιού του (Los Angeles), τα χαράματα της Δευτέρας (προς Τρίτη) 28 Δεκεμβρίου του 2015. Αιτία θανάτου ήταν καρκίνος στον προστάτη σε συνδυασμό με καρδιακή αρρυθμία και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Ο Καρκίνος ήταν εξαιρετικά επιθετικός ο οποίος διεγνώσθη μόλις στις 26 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν πεθάνει. Πέθανε μόλις 4 ήμερες μετά τα 70στά γενέθλια του, κρίμα. Ο Lemmy ήταν αντιμέτωπος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να περιορίσει το αλκοόλ και το κάπνισμα.
Η τελευταία του «live γιορτή», έγινε το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου στο “Whisky A Go Go” του Los Angeles. Στις 24 Δεκεμβρίου ήταν τα 70στά του γενέθλια, ωστόσο είχε επιλέξει να τα γιορτάσει λίγες μέρες πριν, μαζί με τους φίλους που επέλεξαν να είναι μαζί του.
Η πριβέ γιορτή μετατράπηκε σε συναυλία καθώς το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, εκλεκτά μέλη της σκληρής Rock σκηνής όπως οι… Slash, Duff McKagan, Matt Sorum, Gilby Clarke (Guns ‘N' Roses), Robert Trujillo (Metallica), Charlie Benante, Scott Ian (Anthrax), Zakk Wylde (Black Label Society), Steve Jones (Sex Pistols), Steve Vai, Billy Duffy (Cult), Chris Jericho (Fozzy), Doug Pinnick (King's X), Franky Perez (Apocalyptica), Sebastian Bach (Skid Row), Whitfield Crane (Ugly Kid Joe), Bob Kulick (Meat Loaf), Glenn Danzig και ο Billy Idol.


Πριν από ένα μήνα το Νοέμβριο του 2015, πέθανε και ο PhilAnimalTaylor, πρώην drummer του συγκροτήματος, σε ηλικία 61 ετών. Ήταν drummer των Motörhead από το 1975 έως το 1984 και από το 1987 έως το 1992 στο πλάι του Lemmy, (21-Σεμτεμβρίου-1954~11-Νοεμβρίου-2011). Ενώ το 2011 στις 9 Ιουλίου, είχε πεθάνει και ο Michael Burston ή αλλιώς “Würzel” κιθαρίστας του group από το 1984 έως το 1995, (23-Οκτωβρίου-1949~9-Ιουλίου-2011).
Καλό σου ταξίδι φίλε Lemmy, ήσουν μοναδικός και μεγάλος γυναικάς και δάσκαλος για όλους μας, κάπως έτσι μεγαλώσαμε στα θρυλικά 80’s... μαζί σου. Θυμάμαι πως, όταν ήρθαν την πρώτη φορά για live στη χώρα μας, έκανα κοπάνα από το Στρατό, για να τους δω ζωντανά στο Sporting στις 13 Μαρτίου του 1988. Αν και μετά έφαγα 10 μέρες φυλακή, τόσα χρόνια μετά και δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή…


Top 20+1 Motörhead Songs...
Ακολουθούν σε τυχαία σειρά τα καλύτερα 20+1 τραγούδια των Motörhead (προσωπική μου επιλογή).
1.Motörhead” – (Motörhead, 1977)
2. “Hellraiser” – (March Or Die, 1992)
3. “Bomber” – (Bomber, 1979)
4. “(We Are) The Road Crew” – (Ace Of Spades, 1980)
5. “Iron Fist” – (Iron Fist, 1982)
6. “Built For Speed” – (Orgasmatron, 1986)
7. “Orgasmatron” – (Orgasmatron, 1986)
8. “Overkill” – (Overkill, 1979)
9. “Killed By Death” – (No Remorse, 1984)
10. “Ace Of Spades” – (Ace Of Spades, 1980)
11. “I'm So Bad (Baby I Don't Care)” – (1916, 1991)
12. “Dancing On Your Grave” – (Another Perfect Day, 1983)
13. “I Got Mine” – (Another Perfect Day, 1983)
14. “The Chase Ιs Better Τhan Τhe Catch” – (Ace Of Spades, 1980)
15. “No Class” – (Overkill, 1979) 
16. “Stay Clean” – (Overkill, 1979)
17. “Rock ‘N’ Roll’ – (Rock ‘N’ Roll, 1987)
18. “White Line Fever” – (B’ side single, 1977)
19. “Dr. Rock” - (Orgasmatron, 1986)
20. “Metropolis” - (Overkill, 1979) 
+1.Iron Horse/ Born To Lose” – (Motörhead, 1977)


Lemmys speaking...
20+1 δηλώσεις από το ίδιο τον Lemmy, που αν μη τι άλλο έχουν πολλές αλήθειες μέσα τους, αν τις διαβάσετε προσεκτικά...
1. «Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν, απλά μιλάνε για αυτούς λες και ήταν τέτοιοι. Αλλά δεν είναι αλήθεια, οι άνθρωποι παραμένουν μαλάκες, απλά είναι πεθαμένοι μαλάκες». (Από το βιβλίο του “White Line Fever”).
2. «Το μόνο ενδιαφέρον πράγμα γύρω από τις θρησκείες είναι πόσους πολλούς έχουν σφαγιάσει». (Louder Than War).
3. «Οι θρησκείες είναι ηλίθιες όπως και να έχει. Θέλω να πω, μια παρθένος μένει έγκυος από ένα φάντασμα. Ποτέ δεν θα την γλύτωνες με αυτόν τον ισχυρισμό σε ένα δικαστήριο, θα γλύτωνες;». (Radio Metal).
4. «Προφανώς στον κόσμο δεν αρέσει η αλήθεια, αλλά εμένα μου αρέσει. Μου αρέσει γιατί αναστατώνει πολύ κόσμο. Αν τους δείξεις αρκετές φορές πως τα επιχειρήματά τους είναι βλακείες, τότε ίσως κάποτε, ένας από αυτός να πει «Ωχ, περίμενε ένα λεπτό, έκανα λάθος». Ζω για να γίνεται αυτό, σπάνιο πράγμα, σε διαβεβαιώνω». (Από το βιβλίο του “White Line Fever”).
5. «Όσο περνάει η ζωή, καταλαβαίνεις πως οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζεις δεν κάνουν ούτε για να σου γυαλίσουν τα παπούτσια. Στενάχωρο αυτό, αλλά αληθές. Ένας καλός φίλος είναι κάποιος που θα σε έκρυβε αν σε καταδίωκαν για φόνο, πόσους τέτοιους ξέρεις;». (The Independent).
6. «Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πιστεύουν πως αν αγνοήσεις κάτι, αυτό θα περάσει. Πρόκειται για τελείως λάθος αντιμετώπιση, αν το αγνοήσεις συσσωρεύει δύναμη. Η Ευρώπη αγνοούσε τον Χίτλερ για 20 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, αυτός σφάγιασε το ένα τέταρτο του κόσμου». (Από το βιβλίο του White Line Fever).
7. «Δεν θεωρώ πως είναι δίκαιο να κουνάς το πουλί σου επιδεκτικά, όταν ο καθένας ασχολείται με τα δικά του πιθανόν να μην θέλει να το δει». (Από το βιβλίο του White Line Fever).
8. «Αν δεν έκανες τίποτα που σε ευχαριστεί θα ήταν πολύ βαρετή ζωή και τι θα κάνεις; Ότι είναι ευχάριστο στη ζωή είναι επικίνδυνο». (The Independent).
9. «Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλος για να παίξεις Rock ‘NRoll, τότε μάλλον είσαι».
10. «Αν πρόκειται να γίνεις Rock star, τότε γίνε πραγματικά. Ο κόσμος δεν θέλει να δει τον γείτονα του στη σκηνή. Θέλει να δει κάποιον από άλλο πλανήτη». (Rock And Roll Hall Of Fame).

11. «Ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι το σεξ είναι διασκέδαση. Είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις χωρίς να γελάς. Ο κόσμος το έχει ξεχάσει αυτό, είναι όλα πολύ σοβαρά, AIDS. Θα πάρεις γονόρροια από μια πίπα, ε, και; Αυτό είναι το ρίσκο που έχεις να πάρεις. Αν είναι να κάνεις σεξ, κάνε σεξ και να είσαι χαρούμενος με αυτό, μην ανησυχείς όλη την ώρα, τα χαλάει όλα». (Rolling Stone).
12. «Υπάρχει ένα περιοδικό στην Αγγλία που έγραψε ότι έχω πάει με 2000 γυναίκες, αλλά δεν το είπα. Είπα 1000, όταν το σκέφτεσαι, δεν είναι και τόσο παράλογο». (Spin).
13. «Οι άνθρωποι διαλύουν ο ένας τον άλλον με τα χρόνια, τίποτα δεν σκοτώνει μια σχέση όσο η δέσμευση». (Spin).
14. «Ξέρεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή; Η αίσθηση του χιούμορ. Την χάνεις και είσαι τελειωμένος, μέχρι και τα μυαλά σου μπορεί να τινάξεις».
15. «Δεν μετανιώνω για πράγματα, οι τύψεις είναι άσκοπες. Είναι πολύ αργά για να έχεις τύψεις, το έχεις κάνει ήδη, έτσι δεν είναι; Έζησες τη ζωή σου, δεν έχει νόημα να εύχεσαι να μπορούσες να το αλλάξεις». (Classic Rock).
16. «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, σωστά; Το καταλαβαίνεις αυτό όταν φτάσεις στην ηλικία μου, δεν με αγχώνει, είμαι έτοιμος για αυτό, όταν φύγω, θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που κάνω καλύτερα. Αν πεθάνω αύριο, δεν μπορώ να παραπονεθώ, ήταν καλά». (Classic Rock).
17. «Ο κόσμος δεν διαβάζει πια, είναι κάτι το στενάχωρο. Το να διαβάζεις είναι το μόνο που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς την φαντασία σου, όταν παρακολουθείς ταινίες βλέπεις το όραμα κάποιου άλλου, έτσι δεν είναι;». (The Independent).
18. «Στην ζωή μου ως τώρα έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που είναι μαζί σου και αυτοί που είναι εναντίον σου. Μάθε να τους αναγνωρίζεις, διότι συχνά μπερδεύεις τους μεν με τους δε».
19. «Το να απολυθείς από τους Hawkwind λόγω ναρκωτικών είναι σα να σε πετάνε από το Empire State Building επειδή σου αρέσουν τα ύψη».
20. «Αν μπορείς να κάνεις τα παιδιά να περάσουν καλά, τότε αυτό είναι το παν. Ξέχνα την τέχνη κι όλα αυτά, είναι βλακείες, αν μπορείς να προσφέρεις αυτό το ρίγος στην πλάτη ενός παιδιού, τότε αυτό είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι βλακείες, αυτό ήταν το Rock ‘NRoll εξαρχής και από όσο γνωρίζω το ίδιο είναι και σήμερα. Προσπαθώ να τους προσφέρω το συναίσθημα που ένιωσα όταν άκουσα το “All Shook Up” ή το “Good Golly Miss Molly”. Θέλω να προκαλέσω αυτό το ρίγος στις πλάτες τους γιατί είναι το καλύτερο πράγμα που ένιωσα ποτέ, καλύτερο κι από το να γαμάς…».
+1. “Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου, ούτε και στον τρόπο που έζησα. Όλα τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να το πουν αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε σε μια δουλειά που μισούν όλη τη ζωή τους, δεν μπορώ να το φανταστώ, είναι απαίσιο. Είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη για τις ευκαιρίες που είχαμε αλλά και τα ρίσκα που πήραμε”.


ΔισκογραφΙα LEMMY
SAM GOPAL
Escalator [1969]
HAWKWIND
Doremi Fasol Latido [1972]
Space Ritual, Live [1973]
Hall Of The Mountain Grill [1974]
Warrior On The Edge Of Time [1975]
Bring Me The Head Of Yuri Gagarin (Live ’73) [1985]
Space Ritual, Vol. 2 (Live ’72) [1985]
BBC Radio 1, Live In Concert ’72 [1991]
The 1999 Party (Live ’74) [1997]
ROBERT CALVERT
Captain Lockheed And The Starfighters [1974]
PROJECT’S 
LEMMY & GIRLSCHOOL – St. Valentine’s Day Massacre (EP) [1981]
LEMMY & WENDY ‘O’ WILLIAMS – Stand By Your Man (EP) [1982]
LEMMY & THE UPSETTERS – Blue Suede Shoes [1990]
LEMMY, SLIM JIM & DANNY B – Lemmy, Slim Jim & Danny B [2000]
HEAD CAT – Fool’s Paradise [2006]
HEAD CAT – Rockin’ The Cat Club [2007]



Mot
örhead
On Parole [1975]
Mot
örhead [1977]
Overkill [1979]
Bomber [1979]
Ace Of Spades [1980]
No Sleep ’Till Hammersmith [1981]
Iron Fist [1982]
Another Perfect Day [1983]
No Remorse, Best [1984]
Orgasmatron [1986]
Rock ‘N’ Roll [1987]
No Sleep At All [1988]
1916 [1991]
March Or Die [1992]
Bastards [1993]
Sacrifice [1995]
Overnight Sensation [1996]
Everything Louder Than Everyone Else [1998]
Snake Bite Love [1998]
We Are Mot
örhead [2000]
Live At Brixton Academy [2000]
Deaf Forever, Best [2000]
The Best Of Mot
örhead [2000]
Hammered [2002]
Stone Deaf Forever, Best [2003]
Hellraiser, Best Of The Epic Years [2003]
Inferno [2004]
BBC Live In-Session [2005]
Kiss Of Death [2006]
Better Mot
örhead Than Dead [2007]
Motorizer [2008]
The Wörld Is Yours [2010]
The Wörld Is Ours – Vol. 1: Everywhere Further than Everyplace Else [2011]
The Wörld Is Ours – Vol. 2: Anyplace Crazy as Anywhere Else [2012]
Afterschok [2013]
Bad Magic [2015]


TRIVIA:
Ας δούμε όμως τελειώνοντας αυτό το μικρό άρθρο-αφιέρωμα, φόρο τιμής στην μνήμη του Lemmy, τους μουσικούς που τον πλαισίωσαν όλα αυτά τα χρόνια.
Larry Wallis – Guitar (1975–1976)
Lucas Fox – Drums (1975)  
Phil “Animal” Taylor – Drums (1975–1984 & 1987–1992), RIP
“Fast” Eddie Clarke – Guitar (1976–1982)
Brian “Robbo” Robertson – Guitar (1982–1983)
Phil “Wizzö” Campbell – Guitar (1984–2015)
Michael “Würzel” Burston – Guitar (1984–1995), RIΡ
Pete Gill – Drums (1984–1987)
Mikkey Dee (Μιχαήλ Κυριάκος Δελάογλου) – Drums (1992–2015)
 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Με μια σεμνή και πολύ συγκινητική τελετή στο “Forest Lawn Memorial Cemetery” στο Hollywood, CA στις 9 Ιανουαρίου 2016, η Rock και Metal κοινότητα αποχαιρέτησε με συγκίνηση οριστικά τον Lemmy. Η σεμνή αυτή τελετή παρουσιάστηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι των Motörhead στο YouTube όπου την παρακολούθησαν περίπου 300.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γιος του Paul, η σύντροφος του Sheryl, μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Slash, ο Scott Ian, ο Rob Halford, ο Lars Ulrich, ο Ozzy Osbourne, ο Robert Trujillo, ο Mike Inez, ο Bob Kulick, ο Gene Simmons, o Matt Sorum, ο Dee Snider, ο Duff McKagan, η Doro Perch, ο Geezer Butler, καθώς και άλλοι συνάδελφοι μουσικοί, συνεργάτες, managers, τεχνικοί, βοηθοί και πολλοί άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: