ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015




STREETS
CRIMES IN MIND
March 1985
(Atlantic)


SIDE I: "Don’t Look Back", "The Nightmare Begins", "Broken Glass", "Hit ‘N’ Run", "Crimes In Mind".
SIDE II: "I Can’t Wait", "Desiree", "Rat Race", "Turn My Head".

STREETS: Steve Walsh – Vocals/ Keyboards, Mike Slamer – Guitars, Billy Greer – Bass and Tim Gehrt – Drums.
Produced by Beau Hill.


Οι Streets ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που επιχείρησε ο Steve Walsh των Kansas, κυκλοφορώντας δύο πολύ καλούς Hard Rock/ AOR δίσκους, αν και αρκετά παράδοξα ποτέ δεν κατάφεραν να πουλήσουν και τόσο καλά. Αν και από το 1980 ήδη ο Steve Walsh έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του, με το πολύ καλό solo album του “Schemer Dreamer”.
Μετά από την αποχώρηση του λοιπόν το 1981 από τους Kansas, ο Steve φόρμαρε τους Streets μαζί με τον Άγγλο κιθαρίστα Mike Slamer (ex-City Boy). Χρειάστηκαν ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να βρουν τα άλλα δύο μέλη, ενώ έπαιζαν σε διάφορα τοπικά σχήματα σε Tennessee και Atlanta αντίστοιχα, πριν υπογράψουν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic το 1983. Ο Billy Greer δούλευε εκείνη την περίοδο με τον Glenn Hughes (ex-Deep Purple), όταν του πρότεινε ο Walsh να προσληφθεί για το σχήμα, ενώ είχε παρατηρήσει τον Tim Gehrt όταν το group του, άνοιγε τα live των Kansas.
Στο ντεμπούτο τους, του 1983 την παραγωγή έχει κάνει ο Neil Kernon (Autograph, Dokken, Queensryche), ενώ το “Crimes In Mind” ηχογραφήθηκε με την εποπτεία του παραγωγού Beau Hill (Ratt, Alice Cooper, Warrant, Winger) και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1985. Το δεύτερο album περιέχει αρκετά δυναμικό και πολύ καλό μελωδικό πιο ώριμο (απ’ το πρώτο LP) Heavy Rock, με κύρια χαρακτηριστικά την ευρεία συνθετική δομή των τραγουδιών την θαυμάσια φωνή του Steve Walsh και την πολύμορφη εκπληκτική, δυναμική κιθάρα του Mike Slamer.
Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ήσσονος σημασίας supergroup, οι Streets ήταν μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες να έχουν σχηματιστεί κατά τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν έχει τεράστια περίοδο άνθησης το Melodic Rock/ AOR, παρέχοντας ένα περιβάλλον που στήριξε μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένες συνθέσεις στα χνάρια των Foreigner και των Survivor
Ο δίσκος αυτός παίρνει το προβάδισμα από το πρώτο, το θεωρώ δηλαδή καλύτερο σε σχέση με το ντεμπούτο τους. Αυτό το δεύτερο και τελευταίο τους album διαθέτει δέκα υπέροχες συνθέσεις που τέλεια συνδυάζουν το μελωδικό Rock με το Hard Rock. Το “Crimes In Mind” είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μελωδικά Hard Rock album της εποχής των 80’s, επιτρέποντας σε κάθε μέλος να υπερέχει και να εντυπωσιάζει, όπως άψογα εκτελούνται όλα τα lead φωνητικά του Steve Walsh.
Το album έτυχε θέρμης υποδοχής από τον μουσικό Τύπο και τους οπαδούς, άλλα μιλώντας από τη σκοπιά των πωλήσεων τώρα, δεν έγιναν και σπουδαία πράγματα, εξαιτίας κυρίως της μη προώθησης από την δισκογραφική τους εταιρεία. Σαν αποτέλεσμα αυτού το συγκρότημα έπαιζε συχνά μπροστά σε μόνο 100-150 άτομα, η Atlantic όμως δεν έδειξε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να κάνει τους Streets γνωστούς στο ευρύτερο κοινό με την ανάλογη διαφήμιση. Αν η εμπορική επιτυχία ήταν ενδεικτική της ποιότητας, τότε οι δύο δίσκοι των Streets θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ-πλατινένιοι, δυστυχώς αντ’ αυτού όμως ο πρώτος έφτασε μέχρι το Νο.166 στα charts ενώ ο δεύτερος μέχρι το Νο.204 μόνο.
Τα δέκα τραγούδια σ’ αυτό, το δεύτερο καλύτερο album έχουν θαυμάσιες μελωδίες, έξυπνους στίχους, θαυμάσια κιθαριστικά μέρη και συναρπαστικές ενορχηστρώσεις, είναι τέτοιες οι δομές τραγουδιών που δεν ενθαρρύνει τον ακροατή να συγκεντρωθεί σ’ οτιδήποτε άλλο έκτος απ’ την ίδια την ακρόαση του δίσκου.
Λιγότερο πομπώδες και με λιγότερο έπαρση, σε σχέση με τους Kansas, ο καλός Steve Walsh περιόρισε επίσης και το ρόλο του στα πλήκτρα, ενώ αντίθετα συγκεντρώθηκε περισσότερο στα ομολογουμένως πολύ ωραία φωνητικά του.
Το “Crimes In Mind” θυμίζει αρκετά Kansas (χωρίς όμως τα χορωδιακά συμφωνικά στοιχεία τους), Night Ranger, Boston, όλα σχεδόν τα τραγούδια θα σας κολλήσουν στο μυαλό αλλά ιδιαιτέρα αυτά που θα σας συναρπάσουν είναι τα "Don't Look Back", “Turn My Head”, "Hit 'NRun", "Gun Runner", "Rat Race" καθώς και το εκπληκτικό ομώνυμο “Crimes In Mind”.
Όταν τελικά διαλυθήκαν πρόωρα οι Streets (λόγω έλλειψης προώθησης), ο Walsh και ο Greer κατέληξαν στους νέους Kansas το 1986.
Ο Billy Geer αργότερα εμφανίστηκε στους Sign (του Mark Mangold), ενώ μαζί με τον Mike Slamer μετά από αρκετά χρόνια εμφανίστηκε και στους Seven Key.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ STREETS
1st [1983]
Crimes In Mind [1985]
King Biscuit Flower Hour Presents Streets [1997]


TRIVIA:
Το πρώτο τους live οι Streets το έδωσαν στο γνωστό ετήσιο Southern Rock festival “Volunteer Jam Χ” του μέγιστου Charlie Daniels τον Ιανουάριο του 1983, το συγκρότημα έπαιξε με τον εξοπλισμό ενός άλλου συγκροτήματος και μόνον τέσσερα τραγούδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: