ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015




HEAD OVER HEELS
HEAD OVER HEELS
June 1971
Capitol Records


SIDE I: "Road Runner", "Right Away", "Red Rooster", "Children Of The Mist".
SIDE II: "Question", "Tired And Blue/ Land Land", "In My Woman", "Circles".

HEAD OVER HEELS: Paul Frank – Vocals/ Guitars, Michael Urso – Vocals/ Bass and John Bredeau – Drums.
Produced by Dan Moore and Buzz Clifford.


Οι Head Over Heels είναι ένα δυναμικό Hard Rock τρίο από την πολιτεία του Michigan, όπου στα 70’s είχε μια από σπουδαιότερες μουσικές σχολές στην Αμερική. Σε αυτήν την πολιτεία άκμασε το εκρηκτικό Hard Rock συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως οι Savage Grace, Alice Cooper, Power Of Zeus, Ted Nugent, Cactus, Detroit, Frijid Pink, Ursa Major, Brownsville Station, Frost, κλπ.  
Η μπάντα των Head Over Heels είναι από την Rock πόλη του Detroit, το album τους κυκλοφόρησε από την Capitol το 1971, ενώ δύο τραγούδια από το υλικό του δίσκου ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Να διευκρινίσουμε εδώ φίλοι μου, τη μοναδικότητα του σχήματος σαν τρίο, με βαριά κιθάρα με μια Bluesy Hard Rock επιρροή με την τυπική έννοια που οδηγηθεί τα φωνητικά σε δυνατές αποδόσεις. Το LP στέκεται καλά σαν ένα χαμένο Proto-Metal διαμάντι, παίζουν ωμό και βρώμικο Hard Rock σε μια θαυμάσια επιλογή από μοναδικά σκληρά τραγούδια.
Το "Head Over Heels" είναι απλά υπέροχο, δυνατό, σκληρό, αλλά και εκπληκτικά ηχητικά προσιτό, τραγούδια όπως το Road Runner” και In My Woman”, μας παρουσιάζουν ένα σχήμα με ταλέντο που αν και τρίο είναι αρκετά μελωδικοί, η κιθάρα τα σπάει στην κυριολεξία. Οι Paul Frank και Michael Urso έχουν εκπληκτικές, ελκυστικές φωνές και όπως είπαμε, σίγουρα μπορούν να δημιουργήσουν αρκετό όγκο.
Θα χαρακτήριζα τον δίσκο των Head Over Heels σαν ένα killer 70’s Hard Rock βινύλιο, αφού του επικεφαλή κιθαρίστα τα solo είναι άγρια και ​​οξύ, ενώ κυριαρχούν σε όλο το ομώνυμο album κάθε στιγμή.
Υπάρχουν σίγουρα και κάποια αλλά δυνατά Hard Rock τρίο πέραν των Head Over Heels, που εύκολα σου έρχονται στο μυαλό όπως π.χ. οι Mountain, ή οι Dust ας πούμε και άλλοι, αλλά αυτοί εδώ οι τύποι χρήζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης μετά από τόσα χρόνια. Επιδεικνύοντας ένα σκληρό ακατέργαστο line up που δυστυχώς κατάφερε να απελευθερώσει μόνο ένα σκοτεινό album, αλλά τι LP.
Δυνατό Hard Rock με όχι ενοχλητικά "macho style" φωνητικά που ήταν το χαρακτηριστικό της εποχής. Η κιθάρα αρκετά καλή για να αντισταθμίσει τα φωνητικά, δεν νομίζω πως όταν κάποιος από εσάς τους παλιούς οπαδούς του καλού 70’s Hard Rock, ακούσει αυτό τον δίσκο θα έχει κάποια έλλειψη ενδιαφέροντος για τους Head Over Heels.
Στην μπαλάντα "Children Of The Mist" όπου αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο των mid-tempo τραγουδιών, η μουσική δεν αποτυγχάνει στην προσπάθεια της να είναι ρομαντική. Αυτό το Hard Rock album προβλέπεται επιμελώς από το μουσικό του ύφος, για τους γνησίους 70’s οπαδούς της μουσικής μας, αν και κάπως μικρό σε χρονική διάρκεια, είναι αρκετά χαρακτηριστικό. Περιλαμβάνει ένα μίγμα από μπαλάντες και σκληρά τραγούδια και είναι καλό εξαιρετικά καλό στ’ αυτιά μου.
Ίσως νομίζω ότι χρειάζεται να το ακούσετε κι εσείς φίλοι μου, αυτό το θεαματικό, ατόφιο Hard Rock album με το ωραίο εξώφυλλο. Από την αρχή μέχρι το τέλος του "Head Over Heels", καταδεικνύει ότι το συγκρότημα ήταν αρκετά σταθερό και στιβαρό στο rhythm section.
Αποτελεί προσωπική επιλογή να γράφω για λιγότερο γνωστά και παρ’ ολίγον άγνωστα συγκροτήματα, προσπαθώντας έτσι να αποτίσω έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε πρωτεργάτες του Hard Rock και του Heavy Metal. Δυστυχώς το ευρύ Hard Rock μουσικό κοινό, τους προσέφερε μόνο λήθη ως ανταμοιβή του έργο τους, χωρίς να το αξίζουν ούτε καν στο ελάχιστο.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ HEAD OVER HEELS
Head Over Heels [1971]

Δεν υπάρχουν σχόλια: