ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015



 
BRIDE
SHOW NO MERCY
1986
(Pure Metal Records)


SIDE I: "Evil That Men Do", "Now He Is Gone", "Fly Away", "Forever In Darkness", "Follow Your Heart".
SIDE II: "Show No Mercy", "I Will Be With You", "Thunder In The City", "No Matter The Price", "The First Will Be Last".


BRIDE: Dale Thompson – Vocals/ Bass, Troy Thompson – Guitar, Steve Osborne – Guitar, Scott Hall – Bass and Stephen Rolland – Drums.
Produced by Bride.


Οι Bride είναι ένα Χριστιανικό Αμερικανικό Heavy Metal group το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα, που λίγο όμως θυμίζει τον 80’s καλό εαυτό του, δυστυχώς…
Οι Bride σχηματίστηκαν αρχές των 80’s στο Louisville του Kentucky, από τους αδελφούς Dale και Troy Thompson. Οι αδελφοί Thompson ξεκίνησαν να γράφουν μουσική και ηχογράφησαν ένα demo το 1983, έτσι άρχισαν να το πωλούν στις συναυλίες τους και μέσω των τότε underground Metal περιοδικών στην Αμερική. Το 1986 το συγκρότημα άνοιξε την συναυλία για τους Daniel Band στην Pennsylvania, εκεί τους βλέπει ένας κυνηγός ταλέντων όπου αποφάσισε για την υπογραφή του συμβολαίου τους σε μια νέα δισκογραφική εταιρεία την Pure Metal Records, η οποία ήταν προσανατολισμένη προς την νέα αυξανόμενη Heavy Metal μουσική της εποχής.
Το “Show No Mercy” είναι το ντεμπούτο album για τους Bride, το μουσικό ύφος τους είναι Christian-White Heavy Metal και ο ήχος τους μου θυμίζει λίγο από Stryper, ή Bloodgood και όχι μόνο. Ο προϋπολογισμός για την εγγραφή του “Show No Mercy” ήταν 2.500 δολάρια (σύμφωνα με το συγκρότημα), μπήκαν στο studio τον Οκτώβριο και έπρεπε να τον τελειώσουν μέσα σε έναν μόλις μήνα.
Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια πολύ καλού Αμερικανικού 80’s Heavy Metal με πολλές επιρροές από Judas Priest, Savatage και Crimson Glory, όλα τα τραγούδια είναι επικά με απίστευτα riffs, τρομερές αλλαγές, ατμόσφαιρα και μοναδική ερμηνεία από τον τραγουδιστή Dale Thompson που μας αφήνει ασύλληπτες κορώνες.
Το “Show No Mercy” παρέχει τραγούδια υψηλής ενέργειας, θεωρώ πως τα καλύτερα αυτού του δίσκου είναι τα Thunder In The City”, Evil That Men Do”,Forever In Darkness και “I Will Be With You”. Η φωνή του Dale Thompson είναι υψηλού επίπεδου αρκετά άνω του μετρίου, μερικές φορές ακούγετε σαν τενόρος με το τραγουδιστικό του στυλ, το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα πολύ καλό αφού έχει φυσικό ταλέντο και παρουσιάζει πάρα πολλά high pitched, shrieks και falsettos, που κάνουν την φωνή του εκπληκτικά μοναδική. 
Πιο αργά τραγούδια του “Show No Mercy” είναι τα “Now He Is Gone” και “The First Will Be Last, όπου αντανακλούν κάπως έναν πιο heavy και gothic ήχο, ενώ τα “No Matter The Price και “Show No Mercy φέρνουν μια πολύ καλή τεχνική στην κιθάρα και τα riffs έχουν μια απίστευτη εκρηκτική ενέργεια.  Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί το εκπληκτικό έργο στις κιθάρες από τους Troy Thompson και Steve Osborne, ναι φίλοι μου, αυτοί οι δύο κιθαρίστες είναι η ραχοκοκαλιά των Bride με τις στιβαρές σε ρυθμό κιθάρες τους. Σε όλο τον δίσκο θα βρείτε ανεπανάληπτη κιθαριστική αρμονία σε μεγάλη διάρκεια, με εκπληκτικά solos και κιθαριστικές δεξιοτεχνίες που μου θυμίζουν αρκετά τους Oz Fox (Stryper) και David Zaffiro (Bloodgood).
Εγώ προσωπικά, χάρηκα όλα τα τραγούδια του album, αλλά παρά το καλό μουσικό ηχητικό υπόβαθρο, υπάρχουν ορισμένες όμως επιφυλάξεις στον τομέα της παραγωγής, αφού είναι λίγο έως κάπως μουντή. Ανεξάρτητα με αυτό όμως, εάν σας ενδιαφέρει μια νοσταλγική ματιά στο Χριστιανικό Heavy Metal των προηγούμενων ημερών από τα 80’s, τότε αυτό το album θα σας αρέσει σίγουρα.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BRIDE
Bride [1986]
Live To Die [1988]
Silence Is Madness [1989]
(Αναφέρω μόνο τα τρία πρώτα και καλύτερα album τους)


TRIVIA:
Οι Bride υπάρχουν και σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν ηχούν όπως στα 80’s, όντως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως κατέληξαν έτσι, όσον αφορά το μελωδικό ύφος που είχαν στην δεκαετία του ’80. Μετά από τα τρία πρώτα albums (τα οποία και συνιστώ), δυστυχώς άρχισε η παρακμή, αφού σήμερα ηχούν σαν μια κοινή χαζό-grunge/ alternative μπάντα, χωρίς καμία μα απολύτως καμία μουσική ουσία και αξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: