ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015




OUTLAWS
BRING IN BACK ALIVE
1978
(Arista)


SIDE I: "Introduction", "Stick Around For Rock And Roll", "Lover Boy", "There Goes Another Love Song".
SIDE II: "Freeborn Man", "Prisoner", "I Hope You Don’t Mine".
SIDE III: "Song For You", "Cold And Lonesome", "Holiday", "Hurry Sundown".
SIDE IV: "Green Grass And High Tides".

OUTLAWS - Hughie Thomasson – Vocals/ Guitar, Bill Jones – Vocals/ Guitar, Freddie Salem – Vocals/ Guitar, Harvey Dalton Arnold – Bass, David Dix - Drums and Monte Yoho – Drums. 
Producer by Allan Blazek and Bill Szymczyk.


Ένα από τα ιερά τέρατα του Νότου στο καλύτερο live της καριέρας τους.
Αν με ανάγκαζαν με ένα όπλο στον κρόταφο, να διαλέξω το πιο γνήσιο και καλό Southern Rock δίσκο τους θα διάλεγα μάλλον αυτό το live, για πολλούς λόγους.
Κάποιοι λόγοι που με κάνουν να επιμένω στα παραπάνω λεγόμενα είναι καθαρά προσωπικοί (προσωπικό γούστο, συναισθηματική σύνδεση με κάποια τραγούδια).
Οι αντικειμενικοί λόγοι είναι κάποιοι από τους ακόλουθους… όλες οι συνθέσεις είναι αυθόρμητες και δεν αποβλέπουν πουθενά, σ’ αυτό το δίσκο η παντοδύναμη προσωπικότητα των Outlaws φαίνεται καθαρότερα απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο δίσκο. Σε αυτό το live δείχνει τον καλύτερο εαυτό του ο άψογος κιθαρίστας και τραγουδιστής Hughie Thomasson, η ψυχή της μπάντας, σε όλα σχεδόν το τραγούδια οι τρεις κιθάρες των Outlaws κυριολεκτικά θερίζουν.
Το Southern Rock φούντωσε μεταξύ του 1973 και 1980, με πιο σημαντικά συγκροτήματα τους Allman Brothers Band τους Blackfoot τους Molly Hatchet και τους Lynyrd Skynyrd. Οι Outlaws, ένα σχήμα από την Tampa, Florida ήταν οι επικρατέστεροι για μια θέση στην πεντάδα. Από την αρχή το συγκρότημα δούλευε με 3 κιθαρίστες, κάτι που έδινε στο επηρεασμένο από Blues και Boogie Southern Rock τους, ένα δυναμικό ήχο στη σκηνή. Οι κιθαριστικές μονομαχίες ήταν εντυπωσιακές, αυτό το live δίνει ένα καλό δείγμα της βίας που μπορούσαν να επιδείξουν επί σκηνής οι Outlaws, εκείνη την περίοδο το σχήμα ήταν στην ακμή του.
Από τις αρχές του ’70 που συγκροτήθηκαν μέχρι και την διάλυση τους το 1994 περίπου, οι Outlaws τίμησαν το όνομα τους, υπήρξαν ανέκαθεν ένα γνήσιο Southern Rock σύνολο.
Προσωπικοί φίλοι και συνεργάτες των Lynyrd Skynyrd, αφιέρωσαν το διπλό ζωντανό ηχογραφημένο τους δίσκο τους “Bring It Back Alive” στη μνήμη των μελών των Lynyrd Skynyrd, που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.
Το ημίωρο “Green Grass And High Tides” αφιερώνεται ακριβώς στην μνήμη του μεγάλου αυτού Southern Rock group και αποτελεί τεκμήριο δεξιοτεχνίας και μουσικού αυθορμητισμού, απ’ όλα τα παλιά και νέα μέλη των Outlaws που συμμετείχαν στη ζωντανή ηχογράφηση αυτού του διπλού δίσκου.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Hughie Thomasson, είναι ένας από τους πολύ-πολύ μεγάλους του Southern Rock, που ποτέ όμως δεν έτυχε της αναγνώρισης που του άξιζε, μόνο πως κάπως άλλαξε αυτό όταν τελικά πήγε στους Lynyrd Skynyrd το 1996.
Αν αποκτήσετε αυτό το live ή τα θρυλικά 4-5 πρώτα albums των Outlaws, θα καταλάβετε πως λίγοι μόνο έχουν την ικανότητα να σας μεταφέρουν από το σπίτι σας στην Oklahoma του Νότου το 1918.
Για όσους δεν έτυχε να ακούσουν ποτέ το συγκεκριμένο συγκρότημα, θα πω μονάχα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό σχήμα, αλλά για πραγματικούς αγωνιστές της Νότιας ιδέας. Ποια είναι αυτή η ιδέα, λοιπόν δεν λέγεται αλλά νιώθετε (και πάλι από λίγους), λιβάδια, ορίζοντες και ψυχή. Αυτές οι σκόρπιες λέξεις μπορούν να μεταφραστούν σαν ασυναρτησίες ή σαν το νόημα των Outlaws, και το νόημα του Southern Rock.
Το 2005 ο Hughie Thomasson φεύγει από τους Lynyrd Skynyrd για να ξανά φορμάρει τους Outlaws μαζί με τον παλιό φίλο και παράνομο Henry Paul, αλλά τελικά εκτός από κάποια σποραδικά live δεν κυκλοφορούν κάτι νέο.
Δυστυχώς όμως το 2007, στις 9 Σεπτεμβρίου φεύγει από τη ζωή από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του, στη Florida.


Δισκογραφία OUTLAWS
The Outlaws [1975]
Lady In Waiting [1976]
Hurry Sundown [1977]
Bring It Back Alive [1978]
Playin’ To Win [1979]
In The Eye Of The Storm [1980]
Ghost Riders [1981]
Los Hombres Malo [1982]
Greatest Hits [1982]
Soldiers Of Fortune [1986]
Hittin’ The Road, Live [1993]
Diablo Canyon [1994
Best Of The Outlaws [1996]
So Low [2000]
Demos [2010]
It’s About Pride [2012]



Δεν υπάρχουν σχόλια: