ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015


BREAKER
GET TOUGH
1987
(Auburn Records)


SIDE I: "Lie To Me", "10 Seconds In", "Get Tough", "Razor’s Edge", "Obsession".
SIDE II: "Blood Money", "Black And White", "Behind Enemy Lines", "Wait For The Night", "From The Heart".


BREAKER: Jim Hamar – Vocals, Michael Klein – Guitar, Don Depew – Guitar, Ian Shipley – Bass and Mark Klein – Drums.
Produced by Breaker and Paul Hamann.


Το συγκρότημα των Breaker απ’ το Ohio, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα μιας ολοκληρωμένης και απόλυτα ποιοτικής μπάντας, της οποίας το πρώτο albumGet Tough” παραείναι εντυπωσιακό για να το ξεχάσεις.
Δημιουργήθηκαν το 1982, στο Ohio του Cleveland (USA), από τους μουσικούς Don Depew, Jim Hamar, Ian Shipley και από τα αδέρφια Mark και Michael Klein.  Παίζουν ένα καλό και απλό αλλά γρήγορο Power Heavy Metal, με κυριότερη έμφαση στην γρήγορη κιθάρα και στα μεταλλικά φωνητικά.
Το
1983 οι Breaker κυκλοφορούν μόνοι τους το single " Blood Money/ Afraid Of The Night". Οι ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο album ελήφθησαν επίσης εκείνη την εποχή (αρχές 1984), χωρίς να έχουν όμως δισκογραφική εταιρεία, συνειδητοποιούν όμως ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους το υλικό τους και οι ηχογραφήσεις μπήκαν τελικά στο αρχείο. Έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 1987, ούτος ώστε να κυκλοφορήσει αυτό το album από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Auburn Records. Η καθυστέρηση αυτή δεν αλλάζει καθόλου μα καθόλου το γεγονός ότι αυτό είναι ένα τεράστιο, σημαντικό album για τα 80’s για όσους φυσικά είχαν τη χαρά να το πάρουν χαμπάρι.
Τα 10 τραγούδια του δίσκου είναι μεταλλικά, σκληρά, άψογα, δηλαδή από κάθε άποψη είναι Heavy Metal με την δύναμη μιας ανώτερης τάξης, κάθε οπαδός του γνήσιου US Power Metal πρέπει να γονατίζει μπροστά στους Breaker. Είναι ένα απόλυτο must-have album και ένα σημείο αναφοράς για το Heavy Metal, κλασικό στο είδος του και θρυλικό, αυτό το album είναι απλά δολοφονικό.
Από το πρώτο τραγούδι "Lie To Me" που ξεκινάει με ένα riff εξαιρετικά προικισμένο και με τέτοια δύναμη που σου μένει στο αυτί, αλλά και μέχρι το τελευταίο τραγούδι του δίσκου “From The Heart”, όλα είναι μια πραγματική Heavy Metal απόλαυση. Όλα μα όλα τα τραγούδια είναι ομοιόμορφα με πολύ και καλή κιθάρα από τους Michael Klein και Don Depew, επίσης διαθέτουν όμορφο προσανατολισμό και διατηρούνται σε εξαιρετικά επίπεδα μελωδικότητας.
Ο τραγουδιστής Jim Hamar αξίζει μια ειδική αναφορά, γιατί το γεγονός πως το συγκρότημα χαίρει κάποιας αναγνώρισης (από συγκεκριμένη πάντα μερίδα Metal οπαδών), οφείλεται στην καθαρή και ξεχωριστή, ιδιαίτερη φωνή του. Το “Get Tough” περιέχει δυνατά τραγούδια, το απόλυτο όμως ενδιαφέρον του δίσκου κορυφώνεται (κατά την γνώμη μου) στο τραγούδι “10 Seconds In”, που είναι ένα κλασικό στο είδος του τραγούδι και σίγουρα ένα από τ’ αγαπημένα μου για το 1987. Σπάνια έχει συμβεί να ακούσω ένα τραγούδι με τέτοια ατμόσφαιρα, με τέτοια έξυπνη διάταξη και με τόσο δυνατή παρουσία, το “10 Seconds In” λοιπόν από μόνο του δικαιολογεί και επιβάλει την αγορά αυτού του LP, αλλά αποδεικνύει και τις καταπληκτικές δυνατότητες του group. Αξίζει το κόπο να το ψάξετε.
Ο ήχος των Breaker είναι σταθερός κλασικός Heavy Metal στο μουσικό ύφος των Judas Priest, Fifth Angel, Q5, Saxon κλπ… 80’s μεγαθήρια. Τραγούδια όπως το "Lie To Me", "Razors Edge", “Blood Money” και "Black And White" είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια για να χτυπήσετε αυτόν το δίσκο. Στην πραγματικότητα κάθε τραγούδι εδώ είναι αρκετά καλό και μετά από ένα και μόνο άκουσμα σίγουρα θα θέλετε να ακούτε ξανά και ξανά αυτά τα τραγούδια, μαζί και όλο το album φυσικά. Πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο, γιατί πολύ απλά οι Breaker ήξεραν πώς να χτυπήσουν σκληρά κατευθείαν στην Metal κάρδια σας και να κρατήσουν την ορμή σε όλα τους τα τραγούδια. Είναι κρίμα που δεν κυκλοφόρησε το 1984 και όταν τελικά κυκλοφόρησε το 1987, δεν πήρε το μερίδιο της επιτυχίας που πραγματικά του άξιζε στα σίγουρα.
Στους underground κύκλους οι Breaker είναι ήδη θρύλος (ακόμα και αν έχουν μόνο αυτό το LP να μας προσφέρουν), αλλά δυστυχώς σε ένα ευρύτερο κοινό, ποτέ μα ποτέ δεν πήραν πραγματικά την αναγνώριση που θα τους έπρεπε σαν συγκρότημα. Ίσως επειδή δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τις τυχόν μουσικές τάσεις, αλλά συνέχισαν την πορεία τους με συνέπεια, που σχεδόν συνορεύει με πείσμα, δυστυχώς η μπάντα διαλύθηκε το 1991 και όλες οι ελπίδες για την συνέχεια τους συντρίφτηκαν. Επανήλθαν στα τέλη των 90’s, αλλά χωρίς κάποιο νέο δίσκο παρά μόνο για live εμφανίσεις και με αλλαγές στην σύνθεση του σχήματος.
Λοιπόν, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω για το "Get Tough", απλά ότι ο κάθε σωστός Heavy Metal οπαδός θα πρέπει να το έχει στην συλλογή του. Ότι έτσι θα έχετε δέκα αθάνατα κλασικά τραγούδια που στάζουν από δυνατά Heavy Metal riffs. Όλα τα τραγούδια έχουν πολύ και καλή κιθάρα, έχουν σωστό προσανατολισμό και είναι μελωδικά, αν όμως προσθέσετε και τα φωνητικά του Jim Hamar, τότε φίλοι μου έχετε ένα πραγματικό αριστούργημα.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ BREAKER
Get Tough [1987]
Accept [1999]
Coffee Breaker Concert [2004]
  
TRIVIA:
Οι Breaker πήραν τόνομα τους από τον δίσκο των Accept του 1981.


Δεν υπάρχουν σχόλια: