ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012




NIGEL FOXXE'S INC.
WAR OF THE GODZ
1988
(FM Records)


SIDE I: "War Of The Godz (Warnin’ Signs/ Avengin’ Godz/ Universe Of Fear-Galaxy Of Terror)", "Treason".
SIDE II: "Condemned", "Pet", "Fear".

NIGEL FOXXE’S INC.: Nigel Foxxe – Vocals/ Guitars, Wolf – Bass and Johnny – Drums.
Produced by Pete Lallis.


Τεχνικό δείγμα απίστευτα καλού Speed και Power Metal με ιδιαίτερη έμφαση στην κιθάρα. Καλοπαιγμένο Heavy Metal, αλλά δυστυχώς η εμπορική του επιτυχία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Αυτή η αξιόλογη δουλειά δεν είχε συνέχεια και, το συγκρότημα των Nigel Foxxe’s Inc., χάθηκε δυστυχώς άδοξα, όπως τόσα και τόσα άλλα.
Ο Nigel Foxxe στη δεκαετία του '80, ήταν αρκετά απασχολημένος στην αναπτυσσόμενη τότε Ελληνική Thrash και Speed Metal σκηνή, εκτελώντας τα φωνητικά και τις κιθάρες στα δύο πρώτα ιστορικά albums των Flames, “Made In Hell" και  Merciless Slaughter. Αυτές οι δύο δισκογραφικές δουλειές έδειξαν κάποιες δυνατότητες και ήταν η κατ' ουσίαν απάντηση της χώρας μας στο Γερμανικό κυρίως Thrash Metal, αλλά μετά από κάποιες μουσικές διαφωνίες ο γνωστός frontman έφυγε από το παλιό του group για να σχηματίσει το δικό του, τους Thanatos Inc.
Πριν τους από τους Thanatos Inc., ο Nigel σχημάτισε τους Vomit ένα κάπως nuclear Speed/ Heavy Metal σχήμα το 1985, ήθελε έτσι να δημιουργήσει λοιπόν μια μπάντα πιο τεχνική από τους Flames, παρόμοιο με το δικό του μουσικό στυλ, το συγκρότημα έκανε μερικές πρόβες και διαλύθηκε λίγους μήνες αργότερα.
Με τους Thanatos Inc., ο Nigel Foxxe κυκλοφόρησε τον δίσκο “Life Ltd” το 1987 που δεν είχαν όμως καμία απολύτως τεράστια εμπορική επιτυχία, και δυστυχώς, λόγω διένεξης με τους Ολλανδούς Thanatos, ο Nigel αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα σε Nigel Foxxes Inc. Οι Nigel Foxxes Inc., λοιπόν είναι το πνευματικό παιδί του ιδρυτή και μοναδικού συνθέτη της μπάντας Nigel Foxxe.
Το “War Of The Godz” είναι ένα concept album, καθώς και μια αξιόλογη δισκογραφική δουλειά που δυστυχώς είναι ξεχασμένη μόνο και μόνο γιατί είναι από Ελληνική μπάντα. Ο δίσκος πραγματεύεται την αρχέγονη μάχη μεταξύ Θεών και ανθρώπων, μέσα από ένα κλίμα δυναμικού και επιθετικού Speed, Power και Thrash Metal. Το “War Of The Godz” χωρίζετε σε δυο μέρη, το War I και το War II, ακόμα και σήμερα ακούγετε πολύ ευχάριστα, αν ξεπεράσουμε το κόμπλεξ ότι ηχογραφήθηκε από Έλληνες Heavy Μetal μουσικούς.
Το “
War Of Godz” ήταν το αποτέλεσμα αυτής της νέας φάσης στην μουσική εξέλιξη του Nigel, και εδώ οι Nigel Foxxe’s Inc., θα εμποτίσουν ένα πιο χαρούμενο Speed Metal με δύναμη και εμφανείς τις επιδράσεις και τις επιρροές από το Thrash που κυριαρχούσε κατά κόρον εκείνη την περίοδο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘80. Το “War Of The Godz” ήταν ένα αρκετά αξιόλογο για την εποχή του και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα αν μη τι άλλο ιστορικό album. Αυτός ο δίσκος είναι εν μέρει επιθετικός όπως οι Flames, αλλά εκδηλώνει και σε συνδυασμό πρώιμων Slayer, Dark Angel και Venom ή ακόμα Agent Steel και Liege Lord. Προσθέστε λοιπόν φίλοι μου, σε ορισμένα κομμάτια κάποια intro από πλήκτρα και έχετε ένα μάλλον ξεχασμένο έπος του Ελληνικού Heavy Μetal, δυστυχώς άλλο ένα θύμα του μεταλλικού κορεσμού από τα τέλη της δεκαετίας του '80, που δεν συγκίνησε κανέναν στη χωρά μας, αφού προτιμούσαν τα ξενόφερτα σχήματα από το να υποστηρίξουν την πολύπαθη Ελληνική Metal σκηνή, anyway.
Φωνητικά ο
Nigel Foxxe τρέχει μέσα σε μια high περιοχή που θυμίζει σχεδόν τραγουδιστές από το χώρο του NWOBHM, προσπαθεί να συμβαδίσει με την ταχύτητα του Thrash και του Speed, η φωνή του είναι λειτουργικά αρκετά καλή ώστε μπορεί να την τραβήξει μακριά, ενώ οι κιθάρα του είναι μαγική.
Η παραγωγή του δίσκου δεν είναι και πολύ μακριά από τις παραγωγές αντίστοιχων Power και Speed Metal σχημάτων της Metal Blade (ας πούμε) από τα μέσα της δεκαετίας του '80, πιστεύω ότι θα σας αρέσει και για τα δεδομένα της εποχής είναι πεντακάθαρη.
Το
album αρχίζει με το "War Οf Τhe Godz" μια επική 12-λεπτη τριλογία, καθένα από τα κομμάτια ανοίγουν με κάποια νόστιμα, πλούσια και μελωδικά θέματα πλήκτρων που μετά ξεσπούν σε γρήγορες Metal ταχύτητες. Από την τριλογία, το "Avengin’ Godz" και "Universe Οf Fear/ Galaxy Οf Terror" έχουν ίσως την πιο πολύ δύναμη σε ολόκληρο τον δίσκο, λες σαν να ήταν βγαλμένα από τα προηγούμενα albums του Foxxe με τους Flames, αλλά γυαλισμένα για να είναι λιγότερο Thrash. Το "Treason" είναι μια επική 9-λεπτη σύνθεση με synths και ακουστικές κιθάρες που εκρήγνυνται σε ένα ρυθμό που θυμίζει Omen και Manilla Road, αυτό το τραγούδι μπορεί να είναι το επίκεντρο όλου του δίσκου. Στη συνέχεια δύο ακόμα τραγούδια 8-λεπτης διάρκειας τα "Condemend" και "Pet" που είναι τόσο γεμάτα με κάπως εύπεπτη μελωδική κιθάρα και Progressive ακολουθίες. Υπάρχει και ένα καυτό τραγούδι το "Fear", το οποίο φέρει μια ομοιότητα με το "War Οf Τhe Godz".
Οι Nigel Foxxes Inc., ήταν τρίο σαν σχήμα, οι μουσικοί είναι με κλασική Metal παιδεία όλοι τους, που τους συναντάμε σαν μουσικούς ή σαν session μουσικούς σε πολλά Ελληνικά Metal σχήματα της εποχής και όχι μόνο.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε και σε κασέτα με ένα bonus τραγούδι το “Do Or Die”, σήμερα αυτή η κασέτα ίσως να αξίζει πολύ περισσότερο και από τον χαμένο πλέον δίσκο βινυλίου.
Ο Nigel Foxxe κυκλοφόρησε ακόμα άλλο ένα album με τους Nigel Foxxes Inc., το “Censored” το 2003, αλλά σε πιο μελωδικά Heavy Rock και Hard AOR μονοπάτια όμως αυτή τη φορά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά. To 1996 κάνει την παραγωγή και παίζει πλήκτρα στο ένα και μοναδικό ομώνυμο μέχρι στιγμής EP, των Fortress Under Siege, ο Nigel είναι ένας χαρισματικός μουσικός που απ’ ότι φαίνεται λειτουργεί εξ’ ίσου καλά με ότι κι αν καταπιάνεται.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ NIGEL FOXXE
FLAMES
Made In Hell [1985]
Merciless Slaughter [1986]
THANATOS INC.
Life Ltd. [1987]
NIGEL FOXXE’S INC.
War Of The Godz [1988]
Censored [2003]

Δεν υπάρχουν σχόλια: