ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012




LESLIE
WEST




Ο Leslie West, νομίζω πως ανήκει στους παραγνωρισμένους (στη χώρα μας) μεγάλους κιθαρίστες, όχι ότι πρόκειται για άγνωστο όνομα, κάθε άλλο μάλιστα, είμαι όμως της γνώμης ότι λίγοι αν όχι ελάχιστοι τον γνωρίζουν ουσιαστικά και έχουν ασχοληθεί μαζί του. 
Οι περισσότεροι στην Ελλάδα (τώρα πια, σε όλο τον κόσμο) αρχίζουν και συνεχίζουν να ακούν μουσική πεπεισμένοι ότι οι παλιοί μεγάλοι κιθαρίστες είναι μόνο τρεις-τέσσερις και ακούν στα ονόματα Jimmy Page, Tony Iommi, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix κλπ, όχι ότι δεν αξίζουν οι προαναφερθέντες κάθε άλλο μάλιστα και με το παραπάνω, (θα ήταν άλλωστε ιεροσυλία να πούμε κάτι τέτοιο)
Όμως λοιπόν όχιυπάρχουν και οι άγνωστοι Frank Marino, Robin Trower, Pat Travers, Ronnie Montrose, κλπ, που αξίζουν την προσοχή σας. Ο Leslie νομίζω πως ανήκει στη σειρά εκείνων των ηρώων της κιθάρας, που αρκετοί νεότεροι κιθαρίστες δεν μπορούν να τον φτάσουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι.
Ο Leslie West γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1945 (πραγματικό όνομα, Leslie Weinstein) στο Queens, NYC. Τα Blues του Mississippi ήταν η μεγάλη του αγάπη, ενώ ο ίδιος ήταν προικισμένος με μια γνήσια Blues φωνή. Το πρώτο του σχήμα οι Vagrants δεν κυκλοφόρησαν ποτέ κάποιο  δίσκο, έτσι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Leslie εμφανίζεται το 1969 με το προσωπικό LPMountain”, το οποίο περιέχει εξαιρετικό Rhythm & Blues Rock υλικό. 
Την εποχή εκείνη ήταν που είχε γνωριστεί με τον Felix Pappalardi, ο οποίος εκτός από τη συμμέτοχη του στο δίσκο, ήταν υπεύθυνος και για την παραγωγή του δίσκου. Τον επόμενο χρόνο, ο West και ο Pappalardi φτιάχνουν τους Mountain που μετά από τέσσερα albums διαλύονται προσωρινά.
Στη συνέχεια ο Leslie West φορμάρει τους West, Bruce & Lang με τον Jack Bruce (ex- Cream) και τον Corky Laing (ex-Mountain). Αφού προηγήθηκαν τρεις δίσκοι μ’ εκείνο το σχήμα, οι West και Pappalardi έρχονται ξανά σε επαφή και συμφωνούν για μια επανασύνδεση των Mountain, ιδέα που αμέσως πραγματοποιείται. Ακολούθουν δύο ακόμα κλασικά Mountain album, όμως αυτό το σχήμα δεν μπόρεσε να συνεχίσει περισσότερο, λόγο των πολλών και πολύπλευρων μουσικών κατευθύνσεων των μελών του και κυρίως του Pappalardi που συν τοις άλλοις, ήταν σχεδόν απορροφημένος από τις ασχολίες του σαν παραγωγός. Στα μέσα του ’75 οι Mountain ηχογραφούν το αποχαιρετιστήριο διπλό live δίσκο “Twin Peaks” και διαλύονται, ενώ στα τέλη του ίδιου χρόνου ο Leslie West εκδίδει το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, ένα απάνθισμα από παλιότερες ανέκδοτες προσωπικές του συνθέσεις. Ένα χρόνο αργότερα, δημιουργεί το προσωπικό του σχήμα, τους Leslie West Band οι οποίοι κυκλοφορούν έναν μόνο δίσκο. 
Μεσολαβεί μια μεγάλη χρονική περίοδος απουσίας από την δισκογραφία και στο διάστημα αυτό ο West εμφανίζεται σποραδικά σαν guest star σε δίσκους γνωστών μουσικών.
Το 1981 επιχειρείτε μια τελευταία επανασύνδεση των Mountain και ο δίσκος “Go For Your Life” κυκλοφορεί τελικά το 1985, χωρίς όμως την σημαντικότατη συμμέτοχη του Felix Pappalardi, ο οποίος είχε πεθάνει στις 17 Απριλίου του 1983 όταν τον σκότωσε η γυναίκα του στο σπίτι τους στο Manhattan, NYC
Ο Leslie West είναι αξιόλογος κιθαρίστας που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί του, στο δίσκο του "Unusal Suspects" του 2011, έχει καλεσμένους τους εξής ήρωες τις κιθάρας, Slash, Zakk Wylde, Steve Lukather, Joe Bonamassa και Billy Gibbons.




Δισκογραφία LESLIE WEST

SOLO
Mountain [1969]
The Great Fatsby [1975]
Theme 1988]
Alligator [1989]
Live [1993]
Dodgin’ The Dirt [1994]
As Phat As It Gets [1999]
Blues To Die For [2003]
Guitarded [2004]
Got Blooze [2005]
Blue Me [2006]
Unusual Suspects [2011]
MOUNTAIN
Climbing [1970]
Nantucket Sleighride [1971]
Flowers Of Evil [1971]
Live, The Road Goes Ever On [1972]
Twin Peaks [1974]
Avalanche [1974]
Go For Your Life [1985]
Man’s World [1996]
Greatest Hits Live [2000]
High [2002]
Roll Over Beethoven [2002]
Eruption [2004]
Live In Texas, 2005 [2006]
Masters Of War [2007]
Live In NYC [2009]
WEST, BRUCE & LAING
Why Dontcha [1972]
Whatever Turns You On [1973]
Live ‘N’ Kickin’ [1974]
Play With Fire [2008]
LESLIE WEST BAND
Leslie West Band [1975]

Δεν υπάρχουν σχόλια: