ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012



MARK
REALE

(7-June-1955 ~ 25-January-2012)
RIP


Ως ελάχιστο φόρο τιμής, σε αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη, ο οποίος επιχείρησε την χρονιά του 2011 ένα τεράστιο come-back με το συγκρότημα του και το album "Immortal Soul" ακολουθεί αυτό το μικρό αφιέρωμα...
Δυστυχώς, όμως ο Mark έχασε τη μάχη με την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε, ο ιδρυτής, ηγέτης και βασική μορφή των Αμερικανών Heavy Metallers, Riot.
Ο Mark Reale o κιθαρίστας που έγινε περισσότερο γνωστός με τους Riot, καθώς ήταν το μόνο σταθερό-αρχικό μέλος του συγκροτήματος. Οι Riot έφτασαν στο ανώτατο σημείο της δημοτικότητα τους στη δεκαετία του '80, το σχήμα συνέχισε όμως με μια μακρόχρονη επιτυχημένη καριέρα. Αποτελούν, ένα συγκρότημα ζωντανό θρύλο, που στην πολύχρονη καριέρα τους όπου μας έχουν δώσει μόνο καλά albums, ήταν πραγματικοί τεχνίτες όχι μόνο στην εκτέλεση, αλλά και στην σύνθεση, ξεχώριζαν και πάντρευαν με απαράμηλη πραγματική σοφία τη μελωδικότητα με το επιθετικό στοιχείο. 
Οι Riot έχουν περιοδεύσει με τους AC/DC, Molly Hatchet, Sammy Hagar, KISS, Vandenberg, Rush και Black Sabbath μεταξύ άλλων. 
Ο Mark γεννήθηκε στο Brooklyn της New York στις 7 Ιουνίου του 1955, μεγάλωσε ακούγοντας Beatles, Eric Clapton, Michael Schenker, Gary Moore, Ritchie Blackmore και George Harrison, όλοι αυτοί θεωρούνται ως οι μεγαλύτερες επιρροές του. Μικρός παρευρέθηκε σε συναυλίες των Ronnie Montrose, Rick Derringer και Edgar Winter, μετά από αυτό αποφάσισε να γίνει ένας Hard Rock κιθαρίστας και έφτιαξε το συγκρότημα των Riot το 1975. 
Ο κιθαρίστας Mark Reale, ο drummer Peter Bitelli, o μπασίστας Phil Feit και τραγουδιστής Guy Speranza ήταν η αρχική σύνθεση του σχήματος. Στο group προστέθηκε και ο δεύτερος κιθαρίστας LA Kouvaris (Ηλίας Κουβάρης), αντικαταστάθηκε ο Phil Feit από τον Jimmy Iommi και κατέγραψαν το ντεμπούτο album τους “Rock City” με παραγωγούς τους Billy Arnell και Steve Loeb στην ανεξάρτητη ετικέτα Fire-Sign Records. 


Ο Mark Reale θεωρήθηκε φοβερά εξτρεμιστικός με τον ακατέργαστο και δυνατό ήχο που διέθετε, η κιθάρα του είναι μνημειώδες και αποτελεί σταθμό στην πορεία του συγκροτήματος, με κιθαριστικές αρμονίες, όλα τα τραγούδια των Riot είναι διαμάντια, φυσικά και δεν ανήκουν στα αποτυχημένα ονόματα του Heavy Metal με τόσους δίσκους στο ενεργητικό τους, αφού έχουν δόξα αλλά και φανατικούς οπαδούς σε όλον το κόσμο.
Ο Mark Reale ήταν ο κύριος στιχουργός, αλλά και η κύρια δημιουργική δύναμη πίσω από τους Riot ξεκινώντας το 1977 με το “Rock City”. Πλέον αναγνωρισμένα albums του συγκροτήματος είναι το δημιουργικό “Fire Down Under” του 1981, το τελευταίο από τα τρία studio album με τον αρχικό τραγουδιστή Guy Speranza (RIP).
Άλλα αξιοσημείωτα albums του group είναι τα “Restless Breed”, το album επιστροφή του συγκροτήματος “Thundersteel” και η συνέχεια του το “The Privilege Of Power”. Ενώ τα πιο πρόσφατα “Army Of One” και “Immortal Soul” ήταν αξιόλογα, διατηρώντας παράλληλα ένα ιδιαίτερα ισχυρό fan-base σε Ιαπωνία και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. 
Μετά την προσωρινή διάλυση των Riot το 1983, ο Reale σχηματίστηκε ένα βραχύβιο σχήμα τους Narita, που ηχογράφησαν ένα demo το 1984. Το 1998 ο Reale συν-ίδρυσε τους Westworld μαζί με τον τραγουδιστή Tony Harnell (TNT), οι Westworld κυκλοφορήσαν τρία studio albums και ένα live δίσκο μεταξύ 1999 και 2002. 

 

Ο Reale άφησε πίσω του μία τεράστια μουσική κληρονομιά στο Ηeavy Μetal, με δίσκους που έχουν αφήσει ιστορία όπως το "Fire Donw Under", το "Narita", το "Thundersteel" και πολλούς άλλους, μέχρι το πρόσφατα καλό "Immortal Souls". Να θυμίσουμε επίσης ότι ο αρχικός τραγουδιστής των Riot, Guy Speranza πέθανε το 2003 από καρκίνο στο πάγκρεας, ο Rhett Forester που τον διαδέχθηκε δολοφονήθηκε το 1994, ενώ ένας άλλος τραγουδιστής του σχήματος ο Mike Tirelli ξεπέρασε με επιτυχία τον καρκίνο που είχε στο στομάχι. 
Στις 25 Ιανουαρίου 2012, o Mark πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσο του Crohn (νόσημα του εντέρου), σε νοσοκομείο του San Antonio ενώ ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες. Ο Mark παλεύει με τη νόσο του Crohn κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ζωής του, δουλεύοντας παράλληλα και κάνοντας live εμφανίσεις, υπομένοντας συνεχή πόνο, όπως επίσης και λοιπές παρενέργειες που προκαλούνται κατά τη θεραπεία της ασθένειας του. 
Ο Mark Reale όταν έφυγε από τη ζωή, ήταν μόλις 56 ετών. 
Πολλά μουσικά περιοδικά και κριτικοί (δυστυχώς εκ τον υστέρων) έχουν αποκαλέσει τον Mark ως έναν από τους πιο υποτιμημένους κιθαρίστες του Heavy Metal, που δυστυχώς δεν έλαβε την δόξα που του έπρεπε, ποτέ. 

R.I.P.
Mark Reale, Rhett Forrester & Guy Speranza. 
Guy Speranza (12-March-1956 ~ 8-November-2003) 
Rhett Forrester (22-September-1956 ~ 22-January-1994) 
Mark Reale (7-June-1955 ~ 25-January-2012)



















 



ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ MARK REALE 

RIOT 
Rock City [1977] 
Narita [1979] 
Fire Down Under [1981] 
Restless Breed [1982] 
Riot Live, EP [1982] 
Born In America [1983] 
Thundersteel [1988] 
Riot, Live [1989] 
The Privilege Of Power [1990] 
Riot In Japan, Live [1992] 
Nightbreaker [1993] 
The Brethren Of The Long House [1996] 
Angels Eyes, EP [1997] 
Irishmore [1998] 
Shine On, Live In Japan [1998] 
Sons of Society [1999] 
Through The Storm [2002] 
Army Of One [2006] 
Immortal Soul [2011]

WESTWORLD 
Westworld [1999] 
Skin [2000] 
Live... In The Flesh [2001] 
Cyberdreams [2002] 


TRIVIA: 
Για ένα διάστημα πέρασε από τους μοναδικούς Riot και ο μεγάλος Harry “Tyrant” Conklin (Jag Panzer, Titan Force) χωρίς όμως να κυκλοφορήσει ποτέ κάτι επίσημα, αν και πήρε μέρος στις ηχογραφήσεις του “Nightbreaker” το 1994. Οι φανατικοί οπαδοί μπορούν ωστόσο να βρουν ένα single με τον Harry Conklin στα φωνητικά, αν ψάξουν αρκετά καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: