ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012




ENGLAND
ENGLAND
1976
(Deroy Records)


SIDE I: "The Osprey", "Keswick Line", "Out Of Town", "Beaty And The Beast".
SIDE II: "Paradise Lost", "How Does It Feel?", "Nature Ruled", "The Fleece", "Life And Soul".

ENGLAND: Olly Alcock – Vocals/ Guitars, Ben Eggleston – Bass and Phil Cook – Drums.
Produced by Olly Alcock.


Καλό, προοδευτικό Hard Rock που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του '70 και χαρακτηρίζετε από αξιοπρεπή φωνητικά, την πολύ καλή κιθάρα και τα ωραία περάσματα από τα drums.
Όταν άκουσα αυτόν το δίσκο δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου, γρήγορο δυναμικό τρίο με φωνητικά που φέρνουν κάτι από Ian Anderson (Jethro Tull) με τις χαρακτηριστικές κραυγές. Όμως οι κιθάρες είναι το κάτι άλλο, όλος ο δίσκος είναι ωμός, Bluesy και early Hard Rock.
Μόνο αυτό το album κυκλοφόρησαν οι England το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του, το 1971 με έδρα το London, (UK). Ο ήχος τους είναι ακατέργαστα σκληρός, αλλά με φωνητικά και μελωδίες που επηρεάζονται από το Progressive Rock, που καθιστά τον δίσκο τραχύ.
Αυτός ο δίσκος στο original βινύλιο είχε εξαντληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, οπότε αποτελεί collector’s item για τους απανταχού συλλέκτες βινυλίου, με τιμές γύρω στα 500-1000 ευρώ ή και παραπάνω (βλ. popsike.com), φήμες λένε ότι κόπηκε μόνο σε 99-100 κόπιες. Ακόμη όμως και μια έκδοση του σε CD το 1995, τώρα και αυτή είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεθεί, ενώ τα τελευταία χρόνια επανεκδόθηκε πάλι σε βινύλιο.
Αυτό το Αγγλικό Progressive Hard Rock σχήμα σχηματίστηκε το 1971 από τον κιθαρίστα Olly Alcock. Αρχικά το συγκρότημα περιλαμβάνει τους Mike Kidson (τύμπανα), αλλά και τον John Waite (μπάσο) ο οποίος κυκλοφόρησε το μεγάλο hit-single "Missing You" το 1984, ναι; κυρίες και κύριοι ο μεγάλος John Waite των Babys και των Bad English, ήταν κάποτε μέλος των England.
Παρά τις συνεχείς περιοδείες, το group δεν έμεινε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποκορύφωμα αυτής της περιόδου ήταν αναμφίβολα το "Reading Festival" του 1971, παίζοντας στον ίδιο χώρο με τον Rory Gallagher και τον Arthur Brown, επίσης, όμως έπαιξαν και στο πρώτο "Kendal Festival" την ίδια χρονιά.
Το 1973 ο Olly Alcock ήταν το μόνο αρχικό μέλος του συγκροτήματος, το 1974 προσελήφθη ο Ben Eggleston (μπάσο) και ο John Clark (τύμπανα). Το σχήμα συνέχιζε τις περιοδείες, ακόμα και χωρίς καμία αξιοσημείωτη επιτυχία ή μια κάποια διαπραγμάτευση για δισκογραφικό συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία. Μέχρι το 1975 John Clark είχε εγκαταλείψει το συγκρότημα, το 1976 τελικά όμως το συγκρότημα είχε κατακτήσει ένα σχετικά μικρό δισκογραφικό συμβόλαιο και ο Phil Cook (τύμπανα) ένωσε τις δυνάμεις του με τους England. Ο γνωστός Alex Korner βοήθησε πολύ το συγκρότημα, ενώ η πρώτη και μοναδική τους κυκλοφορία βγήκε το 1976 από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Deroy Records και χάθηκε αρκετά νωρίς χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, παρά μόνο σε κάποιους ενημερωμένους Hard Rock συλλεκτικούς κύκλους.
Ακούστε τα όμορφα τραγούδια “Beaty And The Beast” και “Nature Ruled” με ωραία περάσματα από σαξόφωνο από τον Paul Rossiter.
Το 1978 δυστυχώς το σχήμα είχε πια διαλυθεί, αφού οι νέοι στην Αγγλία ενδιαφέρονταν μόνο για την ηλίθια χαζό ψευτό-επαναστατική punk μουσική και όχι για το γνήσιο 70's Hard Rock, ευτυχώς όμως που ήρθε το κίνημα του αγνού και γνήσιου NWOBHM και ξέσκισε το χαζό-punk.
Ο Olly Alcock στην πορεία σχηματίσε τους Olly Alcock Band, ο Ben Eggleston αποσύρθηκε από τη μουσική σκηνή, όπως και ο Phil Cook φαίνεται να έχει εξαφανιστεί και αυτός το ίδιο από το μουσικό προσκήνιο.
Οι England ήταν ένα αρκετά καλό Progressive Hard Rock συγκρότημα, με αρκετά Blues Rock στοιχεία στη μουσική τους, συχνά τους συγκρίνουν με συγκροτήματα όπως οι Nektar, αλλά και οι Wishbone Ash. Σε αυτό τον δίσκο όλα τα τραγούδια παίχτηκαν «ζωντανά» και μόνο τα φωνητικά προστέθηκαν αργότερα. Ένα αξιοπρεπές early Prog/ Hard Rock album με άνω του μέσου όρου ωραία και καλά τραγούδια, αλλά και με εξαιρετικές, εκρηκτικές κιθάρες. Τα φωνητικά θα μπορούσε να είναι καλύτερα, καθώς ακούγονται ελαφρώς απενεργοποιημένα κατά καιρούς, ωστόσο, αυτός ο δίσκος ήταν μια private έκδοση και σε μια πολύ μίκρη περιορισμένη κυκλοφορία. Αλήθεια όμως, με περισσότερες ώρες στο studio ηχογράφησης ή παραγωγής θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ-πολύ καλύτερο Hard Rock Album, αλλά δεν πειράζει καλό είναι κι έτσι, φίλοι μου.


Δισκογραφία ENGLAND
England [1976]

Δεν υπάρχουν σχόλια: