ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012



JOHN
KALODNER














Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, ο John Kalodner είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Αμερικανική μουσική βιομηχανία. Έχει συνεργαστεί βασικά με όλα τα συγκροτήματα (σε κάποια στιγμή της καριέρας τους), είναι ίσως πιο γνωστός για τη δουλειά του με τους Aerosmith. Είναι επίσης ο άνθρωπος που ίδρυσε την Portrait Records, σπίτι για μπάντες όπως οι Samantha 7, Ratt, Great White, Mars Electric και Neve.

Ο John (David) Kalodner είναι υπεύθυνος για τις καριέρες πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων στη μουσική βιομηχανία. Ξεκίνησε στη μουσική βιομηχανία με την Atlantic Records το 1974, ως φωτογράφος και συγγραφέας του βιογραφικού των καλλιτεχνών στα ενημερωτικά δελτία της εταιρείας, η πρώτη υπογραφή του ήταν στο τότε άγνωστο όνομα των Foreigner. Στα επιτευγματά του περιλαμβάνονται οι υπογραφές των AC/DC, Peter Gabriel και Phil Collins στην Atlantic Records στη δεκαετία του ‘70.
Ως αντιπρόεδρος ή πρόεδρος στα τμήματα ανεύρεσης νέων ταλέντων εργάστηκε στην Atlantic Records μεταξύ 1976-1980, στην Geffen Records μεταξύ 1980-1994 και στην Sony/ Columbia Records μεταξύ 1994-2007.
Ήταν υπεύθυνος για τις περισσότερες επιτυχίες της Geffen Records, κάνοντας τις κινήσεις του υπόδειγμα για άλλους υπεύθυνους, άλλων δισκογραφικών εταιριών. Ο μακρυμάλλης γενειοφόρος “Μεταλλικός Guru”, είναι υπεύθυνος για τα συμβόλαια και τις καριέρες ώριμων πλέον καλλιτεχνών, όπως οι Aerosmith, Foreigner, Heart, Cher, Asia, Sammy Hagar, Madness, Deborah Harry, Manowar και φυσικά όλων των (πολλών) Hard Rock – Heavy Metal συνόλων που βρίσκονταν ή βρίσκονται στην Geffen.
Είναι διάσημος για τον ενστικτώδη ενθουσιασμό του και για τη δυνατότητα του να «κόβει» τους καλλιτέχνες που έχουν δυνατότητες (καλλιτεχνικές και εμπορικές) χωρίς – από ότι λέει ο ίδιος – να διαθέτει καμιά ιδιαίτερη γνώση από μουσική, με το ένστικτο και μόνο.


Ήταν κυνηγός ταλέντων εργάστηκε με τους White Zombie, XTC, Whitesnake, Wang Chung, Nelson, έφερε στον Jimmy Page και στον Sammy Hagar την επιτυχία ως solo καλλιτέχνες που χρειάζονταν και ήταν υπεύθυνος για την μουσική σύμπραξη Coverdale-Page.
Εργάστηκε επίσης με τους Abba, Billy Squier, Guns & Roses, Michael Bolton, Night Ranger, KISS, Santana, Journey, Iron Maiden, Joe Satriani, Steve Vai, Ted Nugent, Krokus, REO Speedwagon, Black Crowes, Chicago μεταξύ άλλων.
Ειδικό καθεστώς ήταν όταν υπογραμμίζεται στο album των καλλιτεχνών που βοηθά η φράση "John Kalodner: John Kalodner", αφού από μόνος του είναι μια κατηγορία, πριν από τη συνταξιοδότηση του το 2006, συνεργάστηκε με τους Billy Idol, Jack Blades και Steve Perry.
Ο John Kalodner είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους και σημαίνοντες άνδρες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, σαν κυνηγός ταλέντων, πολλοί του χρεωστάνε την καριέρα τους. Είναι ο άνθρωπος πίσω από τις πιο πολλές και τις πιο δημοφιλείς μουσικές καριέρες στο Hard Rock τα τελευταία 30 χρόνια περίπου, να σκεφτείτε ότι έχει δει περίπου τα 3000 live σαν κυνηγός ταλέντων (εμείς όλη μας τη ζωή δεν θα δούμε τόσα live).
Οι αξιόπιστες συμβουλές του, η ευαισθησία του και τα μουσικά ένστικτα του ήταν πάντα βάλσαμο για τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, έχει εργαστεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με την αφρόκρεμα του Rock/ Hard Rock και Pop μουσικής όπως, Madonna, Aerosmith, Slayer, Whitesnake, Bon Jovi, Cher, White Zombie, AC/DC, Iron Maiden, Genesis, Journey, Shawn Colvin, Boston, Foreigner, και πολλά, πολλά άλλα.
Αλλά αυτό είναι μόνο στην επιφάνεια, αν κάποιος σκάψει λίγο βαθύτερα και διαβάσει το βιογραφικό του, θα δει ένα αρχείο απαράμιλλων καλλιτεχνών όπου έχει συνεργαστεί, με μεγάλους καλλιτέχνες στο Rock όπως οι Nelson, Tyketto, Survivor, Black & Blue, Blue Murder, Thunder, Cinderella, Damn Yankees, Toto, 38 Special, Ratt, Great White, Accept, Quiet Riot, Europe, Britny Fox, Jackyl, Firefall και πολλά άλλα.
Έχει συνεργαστεί με πάνω από 500-600 καλλιτέχνες (το να τους αναφέρουμε όλους είναι χάσιμο χρόνου), έχει πάρει πάνω από 400 βραβεία (Awards), ενώ έχει μεταξύ άλλων και πολλά MTV, Grammy και Diamond Awards.


Ο John Kalodner εμφανίστηκε σε κάποια από τα μουσικά video-clips των Aerosmith συμπεριλαμβανομένου των “Let Τhe Music Do Τhe Talking", "Dude (Looks Like Α Lady)", "The Other Side", "Eat Τhe Rich", "Blind Man" και "Pink".
Ήταν ντυμένος νύφη στο "Dude (Looks Like Α Lady)", όπου είναι ένα ιδιαίτερο, ιδιωτικό αστείο προς τη μπάντα.
Επίσης εμφανίστηκε στο επεισόδιο "Flaming Moe’s" των Simpsons, στο οποίο εμφανίστηκαν και οι Aerosmith, εμφανίστηκε και στα video-clip των Jackyl με τους οποίους εργάστηκε στα τέλη του ‘90.
Επίσης ο John εμφανίστηκε ως ο δικαστής στο video-clip “I Can't Drive 55" του Sammy Hagar, ενώ εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του album των GPS “Windows To The Soul” (με πρώην μέλη των Asia) όπου κάθεται μπροστά από μια τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: