ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011



ARMAGEDDON
ARMAGEDDON
1975
(A&M)


SIDE I: "Buzzard", "Silver Tightrope", "Paths And Planes And Future Gains".
SIDE II: "Last Stand Before", "Basking In The White Of The Midnight Sun (Warning Comin’ On/ Basking In The White Of The Midnight Sun/ Brother Ego/ Basking In The White Of The Midnight Sun ‘Reprise’)".


ARMAGEDDON: Keith Relf - Vocals, Martin Pugh - Guitars, Louis Cennamo – Bass and Bobby Caldwell - Drums.
Produced by Armageddon.


“Armageddon - η τελευταία μάχη, αυτό ήταν το βιβλικό νόημα μιας φράσης που ακόμα φοβίζει στις καρδιές των ανδρών. Σύμφωνα με την αποκάλυψη 16:16 στην Καινή Διαθήκη, Armageddon είναι το μέρος που ορίζεται ως η σκηνή της τελικής μάχης μεταξύ των βασιλιάδων της γης κατά το τέλος του κόσμου. Από από τότε έχει καταλήξει να σημαίνει οποιαδήποτε καταστροφική σύγκρουση”. 
Λοιπόν, τι καλύτερο όνομα για ένα Hard Rock/ Progressive/ Heavy Metal συγκρότημα!.
'Ενα από τα super-group του Hard Rock, κανείς δε γνωρίζει τι ήταν αυτό που αδήγησε τον τραγουδιστή Keith Relf (Yardbrids, Renaissance), να απομακρυνθεί από το Rock των προηγούμενων συγκροτημάτων του και να σχηματίσει μια τέτοια super μπάντα. Στο μοναδικό αυτό album που κυκλοφόρησαν πλουτίζουν με υπέροχο Hard Rock και Progressive Rock τ' αυτία μας.
Η μπάντα σχηματίστηκε το 1974 στο L.A., USA, από τον Louis Cennamo (ex-Renaissance, Illusion, Steamhammer) τον Bobby Caldwell (ex-Johnny Winter, Captain Beyond) τον Martin Pugh (ex-Steamhammer) και τον Keith Rel (ex-Yardbirds, Renaissance) και μπορούμε άνετα να τους θεωρήσουμε ως ένα super-group με τέτοια προϊστορία που έχουν σαν μουσικοί. Το συγκρότημα έφερε σε επαφή με την δισκογραφική εταιρία A&M, ένας φίλος του Cennamo, ο Peter Frampton. Διαλύθηκαν δυστυχώς, το Μάιο του 1976 στο London, (Λονδίνο), UK, όταν ο Keith Relf πέθανε από ηλεκτροπληξία.
Οι Armageddon κυκλοφόρησαν έναν και μόνο δίσκο το 1975, που από τότε έχει γίνει κλασικό, συχνά απόκοσμο και μερικές φορές freaky μείγμα
Hard Rock και μελωδικού Psychedelic Rock. Ενώ βρίσκουμε διάσπαρτες σε όλο τον δίσκο, Rock, Jazz, Blues και κλασσικές ακόμα επιρροές. Η μουσική του “Armageddon”, αποτελείται κυρίως από μεγάλες συνθέσεις, στο στυλ της Αναγέννησης με εσωστρεφείς στίχους από τον Keith Relf, που τροφοδοτούνται από τα drums και την κιθάρα. Εξαίρετο λοιπόν Heavy Rock συγκρότημα, το οποίο ίδρυσαν μουσικοί που ήταν ήδη επιτυχημένοι στις συνεργασίες τους με άλλα συγκροτήματα. Ανάμεσα στις μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις του πρώτου και μοναδικού δίσκου των Armageddon, συμπεριλαμβάνονται και δυο κλασσικά τραγούδια το συναρπαστικό σε ύφος JazzBuzzard” και το ήσυχο σε ύφος και στυλ των Yes Silver Tightrope”. Ούτε χρόνος δεν είχε περάσει από την κυκλοφορία του δίσκου όταν πέθανε ο Keith Relf.
Οι Armageddon ποτέ δεν έκαναν κάποια περιοδεία στη Ευρώπη, είχαν όμως μερικά τους τραγούδια air-play, σε διαφόρους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το συγκρότημα είχε manager αρχικά τον Dee Anthony (Peter Frampton, Humble Pie, Emerson Lake & Palmer) και αργότερα τον Jerry Weintraub (Frank Sinatra, Bob Dylan), το γεγονός ότι το συγκρότημα έπαιξε μόνο δυο συναυλίες στην καριέρα του (τον Ιούλιο του 1975 στο Starwood του Hollywood, CA) μπορεί να είχαν αντίκτυπο στις πωλήσεις των δίσκων και στη μη εμπορική τους επιτυχία.
Επρόκειτο όμως, για έναν ιδιαίτερο, ωραίο, δυναμικό πραγματικά δίσκο, η μουσική του είναι ένα δυναμικό μήνυμα για τους ακροατές. 
Έχει μερικά πολύ ωραία riffs και ακολουθίες συγχορδιών, που σου μένουν αμέσως μόλις τις ακούσεις. 
Η επιλογή του ονόματος ήταν πολύ συμβολική, όπως είναι όλη η μουσική αυτού του δίσκου, που συμβολίζει την τελική μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού, τα θετικά και τα αρνητικά. Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται σε όλες τις μεγάλες γραφές του κόσμου. Δεν επιλέχτηκε το όνομα από θρησκευτική δέσμευση, αλλά εκείνη την εποχή ήταν απλά ένα όνομα που είχε μια πραγματικά ισχυρή εικόνα.
Με ένα πραγματικά μεγάλο τραγουδιστή, τον Jeff Fenholt (Jesus Christ Superstar, Joshua, Drive, Black Sabbath), οι Armageddon ηχογράφησαν ένα δεύτερο LP, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αφού η δισκογραφική εταιρία έχασε το ενδιαφέρον για το σχήμα.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ARMAGEDON
Armageddon [1975]

Δεν υπάρχουν σχόλια: