ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 5 Απριλίου 2011



SCOTT
COLUMBUS




(10-Νοεμβρίου-1956 ~ 4-Απριλίου-2011) 
RIP


Γεννήθηκε ως Walter Scott Columbus, μεγάλωσε ακούγοντας σχήματα όπως οι Led Zeppelin, Who, Black Sabbath και Cream. Επηρεασμένος από αυτά τα groups, άρχισε να παίζει drums σε ηλικία 6 ετών, αργότερα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 του, θα παίξει σε τοπικά ερασιτεχνικά συκγροτήματα όπως οι Hell Hostage.
Scott Columbus ο Αμερικανός μουσικός και πρώην drummer των Manowar. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ηλικία 25 ετών, ανακαλύφθηκε από μια γυναίκα οπαδό του σχήματος, να κτυπά με δύναμη το καυτό σίδηρο σε ένα τοπικό χυτήριο στη NYC, πραγματικά πολύ Heavy Metal κατάσταση.
Ο Columbus έκανε το ντεμπούτο του με τους Manowar, στο δεύτερο album τους "Into Glory Ride". Με το συγκρότημα των Manowar ήταν μαζί από 1983 έως το 1990, όταν και τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συγκρότημα, όταν ο γιος του αρρώστησε και έμεινε να συμπαρασταθεί στη ασθένεια του παιδιού του. Αντικαταστάθηκε από τον Rhino για το "The Triumph Of Steel", αλλά επέστρεψε το 1994 και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το καλοκαίρι του 2008 όταν αντικαταστάθηκε και πάλι από την Rhino κατά τη διάρκεια ζωντανών παραστάσεων των Manowar στη Βουλγαρία και το "Magic Circle" Festival του 2008.
Οι Manowar ποτέ δεν ανακοίνωσαν επίσημα την αναχώρηση του Scott. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Classic Rock, ο Scott είπε… «Θα έλεγα ότι ήταν περίπου τον Απρίλιο του 2008. Όταν ο DeMaio (Joey DeMaio, μπασίστας-ηγέτης του σχήματος) και εγώ συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία, είχα μια μακρά και θαυμάσια καριέρα με τους Manowar, δεν το μετανιώνω». Επίσης, εξήγησε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποχώρηση του από το συγκρότημα ήταν προσωπικοί, οικονομικοί και καλλιτεχνικοί. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι με τον Eric Adams δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα (αφήνοντας κάποιες αιχμές για τον Joey DeMaio), ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι συνεργάζεται με τον Ross The Boss με τον οποίο κιόλας θα περιοδεύσει πολύ σύντομα, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Ο Scott έπαιζε με τα λεγόμενα "Drums Of Doom", ένα drum kit από ανοξείδωτο χάλυβα, διότι η drumming τεχνική του είναι πάρα πολύ τραχιά και σχετικά με τις τυποποιημένες συσκευασίες των συνηθισμένων drum kit θα έπρεπε να αντικαταστούνε πολύ τακτικά.
Η επίσημη ιστοσελίδα των Manowar έκανε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του... «Με μεγάλη μας λύπη, σας ανακοινώνουμε το θάνατο του αδελφού μας Scott Columbus. Ένα σπάνιο ταλέντο, εξίσου ένα σπάνιο άτομο, έναν πατέρα, έναν φίλο και έναν brother of Metal. Όλες οι μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί, είναι στιλβωμένες στις καρδιές και τις μνήμες μας για πάντα. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί».
Η κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε το θάνατο του στη σελίδα του στο FaceΒook, από όπου ενημέρωσε στα σχόλια ότι ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία. Η οικογένεια του δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του. Ήταν 54 ετών.

O Scott ήταν γνωστό ότι ήταν αγαπητός και αστείος άνθρωπος, συχνά έκανε αστεία και ήταν διασκεδαστικό να είσαι γύρω του. Ήταν επίσης και ένας τεράστιος οπαδός της ομάδας του Αμερικανικού ποδοσφαίρου Philadelphia Eagles
Αναπαύσου εν ειρήνη Scott και ευχαριστούμε για τις υπέροχες μουσικές όλα αυτά τα χρόνια. 
Η Valhalla σε περιμένει




ΔΙΣΚΟΦΓΡΑΦΙΑ MANOWAR
(With Scott Columbus)
Into Glory Ride [1983]
Hail To England [1984]
Sign Of The Hammer [1984]
Fighting The World [1987]
Kings Of Metal [1988]
Louder Than Hell [1996]
Hell On Wheels, Live [1997]
Hell On Stage, Live [1998]
Warriors Of The World [2002]
Gods Of War [2007]
Gods Of War, Live [2007]

Δεν υπάρχουν σχόλια: