ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011



JON
ZAZULA




"METAL GURU"  

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη σφραγίδα που άφησε ο Johnny Zazula ή αλλιώς (Johnny Z ή Johnny Zee) στον κόσμο του Hard Rock και του Heavy Metal.

Ο Jonathan Zazula, γεννήθηκε στα 1952 και ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ηeavy Μetal σκηνής στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, παίζοντας τακτικά demo κασέτες στο μαγαζί του, που του τις έστελναν ο Brian Slagel (Metal Blade Records), ο Ron Quintana (εκδότης του περιοδικού Metal Mania) και ο παραγωγός Mark Whitaker.
Αυτός πρώτος διέκρινε το τεράστιο δυναμικό ενός μικρού (τότε) group ονόματι Metallica, ενός συγκροτήματος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του Heavy Metal δια παντός, αλλά και ν’ αποτελέσει πηγή έμπνευσης και μεγάλη επιρροή για αναρίθμητα άλλα Heavy Metal συγκροτήματα, μέχρι και σήμερα, σε όλον τον κόσμο. 
Ο ίδιος αυτός κύριος ανακάλυψε τους Anthrax, τους Overkill και πολλούς άλλους. Για να είμαστε δίκαιοι όμως και όπως πρώτος ο ίδιος παραδέχεται, ισάξιους επαίνους δικαιούται και η γυναίκα του, Marsha, αφού το ζευγάρι δουλεύει από κοινού για το καλό και την γιγάντωση του Heavy Metal.
Τα πρώτα βήματα του Johnny ήταν σεμνά και μετρημένα. Ξεκίνησε από ένα μικρό δισκάδικο στο New Jersey, NYC, το “Rock 'NRoll Heaven”, το όποιο ειδικευόταν σε δίσκους μόνο Heavy Metal μεταχειρισμένους ή μη, αλλά επίσης και εισαγωγής από Αγγλία, Ευρώπη


Παράλληλα έκλεινε συναυλίες για διάφορα νεοσύστατα σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων Metallica. Η πιστή του στο group αυτό ήταν τόσο μεγάλη, που έφτιαξε δική του δισκογραφική εταιρεία, την Megaforce, για να τους υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο και να τους προωθήσει
Στο ρολό του executive producer ήταν κυρίως ο Johnny, αφού πήρε το ρίσκο και κυκλοφόρησε το πρώτο LP των Metallica, τα πρώτα των Anthrax, Overkill, MOD, Exciter, όπως επίσης στήριξε και τον  Ace Frehey (ex-KISS) με τους Frehley’s Comet αφού του έδωσε την δεύτερη ευκαιρία που χρειαζόταν, καθώς και τους Blue Cheer όταν αυτοί είχαν παρακμάσει. 
Ενώ τέλος ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε δισκογραφική δουλειά των Venom στην Αμερική. 
Η Megaforce Records υπήρξε μια από τις πιο αξιοσέβαστες εταιρείες στον κόσμο του Heavy Metal, ξεκίνησε την λειτουργία της το 1982 και το 1983 έβγαλε το πρώτο LP των MetallicaKillEm All’, ενώ υπόγραψε συμβόλαια και με τα εξής σχήματα, Anthrax, Frehleys Comet, Exciter, Testament… αλήθεια πόσοι 80's Metalheads δεν έχουν έστω και ένα βινύλιο της Megaforce στην δισκοθήκη τους.
 


Πριν από την ίδρυση της Megaforce Records, ο Jon Zazula εγκατέλειψε την πρωινή δουλειά του και επένδυσε στους Metallica, έκανε ότι μπορούσε για μεγαλώσει το νέο αυτό μουσικό είδος μέσα από μικρές ανεξάρτητες ετικέτες και μικρά club. Και μετέτρεψε σιγά-σιγά όλα αυτά τα μουσικά σύνολα σε μεγάλους super-stars να μεταπηδήσουν σε μεγάλες δισκογραφικές ετικέτες, αλλά και σε μεγάλα στάδια για συναυλίες. Με λίγα λόγια, ο Zazula βοήθησε για άλλη μια φορά τον επαναπροσδιορισμό του Heavy Metal, που πυροδότησε το κίνημα στις αρχές των 80’s.
Ο Jonny Zazula ήταν ένας νεαρός που πήγε στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης, κι αργότερα άρχιζε εργάζεται στη Wall Street ενώ στη συνέχεια άρχισε να κινείται απροσδόκητα προς την μουσική βιομηχανία. Όλα άρχισαν το χειμώνα του 1982, όταν έλαβε απροσδόκητα ένα demo από το συγκρότημα των Metallica. Πρόθυμος και αποφασισμένος λοιπόν, να ακουστεί αυτή η μουσική από όλο τον κόσμο, ο Jonny και η σύζυγος του Marsha ίδρυσαν τη Megaforce Records το 1983 και αμέσως μετά κυκλοφορούν το ντεμπούτο album των Metallica “Kill 'Em All”. Μέσα από αυτή την κυκλοφορία, η Megaforce είχε εδραιώσει τη θέση της ως de-facto μουσική ετικέτα στην Αμερική για το Heavy Metal, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Jonny έκανε θαύματα με τη διαχείριση και την κυκλοφορία δίσκων από συγκροτήματα όπως οι Metallica, οι Venom, οι Anthrax, οι Mercyful Fate, οι Raven, οι Overkill, οι Exciter, οι SΟD, ο Ace Frehley, ο Warren Haynes και άλλοι.
Ο Jonny Zazula ήταν αποφασισμένος να αποδείξει (και απέδειξε), στον κόσμο ότι το Ηeavy Μetal άνηκε στη σκηνή, στο ραδιόφωνο, αλλά και στο σαλόνι μας.

Ήταν
επίσης και μέντορας για τον γνωστό Metal DJ, Eddie Trunk. 

Τώρα (2011), ο Jon κατοικεί στην Florida, με τη σύζυγο του Marsha.
 
 

 








          

Δεν υπάρχουν σχόλια: