ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

LYNYRD 
SKYNYRD



"HMV, HAMMERSMITH APOLLO"
LONDON, (UK)
3-MARCH-2010


Το να δεις μια από τις αγαπημένες σου μπάντες live, είναι ...“the dream come true”…

Τελικά το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και για τους Lynyrd Skynyrd, όταν ένας καλός φίλος (Χρήστος "Guru" Σταμέλος) μου βρήκε τα εισιτήρια για το show, ήταν θέμα χρόνου να το οργανώσω και να κλείσω όλο το πακέτο.
Επιτέλους οι Θρύλοι του Νότου ζωντανοί μπροστά στα μάτια μου…

Φτάσαμε, στο Hammersmith Apollo όταν έπαιζαν οι Gun (είχαν αρχίσει πριν 5-10 λεπτά περίπου), μπορώ να πω όμως, πως δεν ήταν και κάτι τόσο σπουδαίο για τ’ αυτιά μου, κι έτσι πήγαμε στο bar για μπύρες.
Κατά τις 8:30 με λίγη προσπάθεια, σπρωξίματα, φτάσαμε 5-6 μέτρα από τη σκηνή, κατά τις 8:45 ακούγεται το “It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock ‘N’ Roll)” των AC/DC, μετά το τέλος του τραγουδιού ακούγεται η γνωστή ιαχή “please welcome... the Lynyrd Skynyrd band”, και γίνεται ένας πανικός, χαμός όλο το θέατρο στο πόδι, φωνές, κραυγές, κόλαση.
Για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να μας ξεσηκώνουν, με όλους τους γνωστούς ύμνους, είχαν ένα απίστευτο κέφι όλοι τους.
Οι σημαίες του Νότου κυματίζουν ψηλά και το πανηγύρι ξεκινά, όλοι πέρασαν καλά το ίδιο και η μπάντα, αυτό φτανόταν σε κάθε στιγμή.
Η μπάντα ήταν αξιοπρεπείς πάνω στη σκηνή, χωρίς πολλά φτιασίδια, αλλά με μια ενέργεια που θα ζήλευαν πολλά νεώτερα συγκροτήματα, χωρίς να σε κάνουν να βαρεθείς καθόλου.
Οι Lynyrd Skynyrd ήταν επαγγελματίες στο έπακρο, χωρίς κανένα λάθος, φάλτσο ή παραφωνία όλα κύλησαν τέλεια, είναι εγγύηση για τα live τους.
Δεν είναι τυχαίο που είναι το καλύτερο Southern Rock συγκρότημα όλων των εποχών.
Ο κόσμος τραγούδαγε σε όλα σχεδόν τα τραγούδια ασταμάτητα και η μπύρα έρεε άφθονη, μην ξεχνάτε ότι οι Άγγλοι πίνουν, πίνουν πολύ.
Δεν έχω να γράψω περισσότερα, πέρασα τέλεια ήταν κάτι που το ήθελα πολλά χρόνια τώρα, το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής, «οποίος μπορεί να τους δει live, θα κάνει ένα άνευ προηγούμενου δώρο στον εαυτό του».
Highlights: Ο απίστευτος, γεμάτος ενέργεια -Axe Men- Rickey Medlocke, ο πάντα χαμογελαστός, στιβαρός -Frontman- Johnny Van Zant και ο σοβαρός, αξιοπρεπής -Guitar Hero- Gary Rossington.





Lynyrd Skynyrd: Johnny Van Zant – Vocals, Gary Rossington – Guitar, Rickey Medlocke – Guitar, Mark Matejka – Guitar, Robert Kearns – Bass, Michael Cartellone – Drums & Peter Keys – Piano.
Dale Krantz-Rossington & Carol Chase – Backing Vocals.
Set List: Skynyrd Nation, What’s Your Name, Gimme Back My Bullets, I Know A Little, That Smell, Simple Man, Whiskey Rock-A-Roller, The Needle And The Spoon, Down South Junkin’, Tuesday’s Gone, God & Guns, Still Unbroken, Gimme Three Steps, Call Me The Breeze, Sweet Home Alabama, Free Bird.

Η επίσκεψη, στην Αγγλία για να δω live τους Lynyrd Skynyrd, ήταν και μια αποτίμηση φόρου τιμής στα αδικοχαμένα μέλη τους… Ronnie Van Zant, Steve Gaines & Cassie Gaines (20-10-1977), Allen Collins (23-1-1990), Leon Wilkeson (27-7-2001), Hughie Thomasson (9-9-2007), Billy Powell (28-1-2009), Ean Evans (6-5-2009)...
Rest In Peace.


Δεν υπάρχουν σχόλια: