ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010



LARS
ULRICH




Lars Ulrich... 26-December-1963, Gentofte, Denmark.
Ο Δανός drummer των Metallica, είχε ξεκινήσει να γίνει επαγγελματίας τενίστας, όμως μια τυχαία επαφή με τον ήχο του NWOBHM και την δυναμική του ορμή, άλλαξε τα μυαλά του νεαρού και του έδωσε μια άλλη ιδέα για το τι είναι καριέρα. Ο Lars ξεκίνησε την Ηeavy Metal καριέρα του σαν αφοσιωμόνος οπαδός του κινήματος NWOBHM και ιδίως των Diamond Head.
Μετακόμισε από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο Los Angeles και μιας το ενδιαφέρον του για το Heavy Metal αυξανόταν, αποφάσισε και σχημάτισε (μαζί με τον James Hetfield) τo 1981 ένα συγκρότημα με τ' όνομα Metallica. Μη θέλοντας όμως να ξεφύψει ολοκληρωτικά από τις ρίζες του, πήρε την απόφαση να διατηρήσει έναν κάπως Ευρωπαϊκό ήχο. 'Αρχισαν να παίζουν σε δίαφορα μικρά clubs του L.A., αλλά η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να ξεσπάει στην California το κίνημα του Glam Metal/ Rock. Απόφασισαν να πάνε στο San Francisco, αυτό αποδείχτηκε σημαντικό βήμα στην καριέρα τους, καθώς εκεί αποκτούν επιτυχία στους underground Heavy Μetal κύκλους, με αποτέλεσμα ν' αρχίσει να αυξάνεται η δημοτικότητα του group. 
Το 1983 ο Jon Zazula, ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου "Rock N' Roll Heaven" στην Ν.Υ., τους κάλεσε να δώσουν μερικές συναυλίες στην Ανατολική Ακτή.  O ίδιος προσπάθησε να πείσει μια δισκογραφική εταιρεία να κλείσει συμβόλαιο με το σχήμα, όταν όμως είδε ότι οι προσπάθειες του δεν είχαν αντίκρυσμα, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Έτσι μόνο μετά από την ιρδύση της Megaforce Records κυκλοφορεί το πρώτο full-album του συγκροτήματος.
Σαν κύριος σύνθετης, ο Lars Ulrich θεωρείται υπεύθυνος για την τεραστία επιρροή των Metallica στη παγκόσμια Heavy Metal σκηνή. Δημιούργησαν προηγούμενο, όχι μόνο με τη δυναμική και ασυμβίβαστη μουσική τους, αλλά και με την ανεξαρτητοποιημένη στάση τους απέναντι στη ζωή που οδήγησε στην απογύμνωση του Heavy Metal από τα προσποιητά στοιχεία. Στα κρουστά έχει ή δεν έχει δεξιότητα, λίγο το κακό, αλλά ο Lars έχει γίνει όμως κάτι σαν ένας Εθνικός star στον Heavy Metal κόσμο. Ο drummer των Metallica, αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία του Metal, (κακά τα ψέματα), ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες drummers της γενιάς του. Ο ίδιος κρατάει τον δυναμικό μεταλλικό ρυθμό σε μερικά από τα πιο μέγιστα Heavy Metal τραγούδια όλων των εποχών. 


Τα πολύ γνωστά χαρακτηριστικά riffs που είναι τόσο αναπόσπαστο μέρος του ήχου τους, αφού τους έκανε το πρώτο Thrash συγκρότημα, αν και το ίδιο το group δε συμπαθεί ούτε συμπάθησε ιδιαίτερα αυτόν τον μουσικό όρο. Το ντεμπούτο τους “Kill ’Em All” πάντως θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του είδους. Τούτος ο δίσκος, καθώς και τα επόμενα albums (μέχρι και το “Master Of Puppets”), έδειξαν τη δύναμη, την ορμή και την ταχύτητα τους, στοιχεία που αποτελούσαν κάτι τελείως καινούργιο, εκείνη την εποχή, για το 80's Heavy Metal. 
Ο ήχος τους κατάφερε να προκαλέσει το θαυμασμό και εκτός Heavy Metal κόσμου, αν και οι περισσότεροι παραδέχονταν με φοβερή αποθυμία ότι τους άσεσε αυτό που άκουγαν. 
Στα live οι Metallica είχαν αρχίσει να προκαλούν ενθουσιώδεις αντιδράσεις εκ μέρους του κοινού, όπου κι αν έπαιζαν.
Ξεπέρασαν ακόμα και τον θάνατο του μπασίστα τους Cliff Burton, μετά το τραγικό ατύχημα του 1986.
Αν και αρχικά αποδοκιμάστηκαν από το δήθεν μουσίκο κατεστημένο, τελίκα κατάφεραν ν’ ανέβουν πολύ στις προτιμήσεις του κοινού. Στο “…And Justice For All” έδειξαν την ωριμότητα τους, χωρίς να χαθεί η ενέργεια που αποτελούσε το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους. Το “Metallica” τους οδήγησε σε κορυφαία μεγέθη επιτυχίας και ήταν μόνιμα αγκυροβολημένοι στις προτιμήσεις του κοινού, καθιερώνοντας τους πλέον και επίσημα.
Κάνοντας μια κοιλιά στα μέσα των 90’s αρχές 00’s, επανήλθαν (ευτυχώς) με το “Death Magnetic”, χωρίς να έχουν συμβιβαστεί ούτε στο ελάχιστο.
Όλα αυτά τα χρόνια οι Metallica έχουν παίξει από Thrash, Speed, Heavy, Hard Rock μέχρι Acoustic και Country Rock, αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους.
Μέχρι στιγμής έχουν κερδίσει 9 Grammy Music Awards, 3 Billboard Music Awards, 4 Kerrang! Awards, 2 American Music Awards, 2 MTV Music Awards και έπεται συνέχεια... ενώ έχουν αρκετές πρώτες θέσεις σε charts όλου του κόσμου.
Οι Metallica έχουν γίνει πιά ένα από τα σημαντικότερα Heavy Metal συγκροτήματα, άνοιξαν νέους δρόμους στο χώρο τους, προκαλώντας έτσι και άλλα σχήματα να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. 
Χάρη στην επιτυχία τους, οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της Αμερικής άρχισαν να παίρνουν πια πολύ στα σοβαρά το Heavy Metal. 
Οι Metallica έβαλαν το Heavy Metal από τ' αλώνια στα σαλόνια.
Τέλος, ο Lars δούλεψε πάνω στο album συλλογή "NWOBHM - Revisited" που κυκλοφόρησε το 1990, ένας φόρο τιμής σε αυτό το μοναδικό μουσικό Heavy Metal κίνημα.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ METALLICA
Kill ’Em All [29-July-1983]
Ride The Lightning [27-July-1984]
Master Of Puppets [3-March-1986]
The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited [21-August-1987]
…And Justice For All [25-August-1988]
Metallica [12-August-1991]
Live Shit: Binge & Purge [23-November-1993]
Load [4-June-1996]
Reload [18-November-1997]
Garage Inc. [24-November-1998]
S&M [23-November-1999]
St. Anger [5-June-2003]
Death Magnetic [12-September-2008] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: