ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

 











PURE PRAIRIE LEAGUE
Pure Prairie League1972
(RCA)


Side I: "Tears", "Take It Before You Go", "You’re Between Me", "Woman".
Side II: "Doc’s Tune", "Country Song", "Harmony Song", "It’s All On Me".

PURE PRAIRIE LEAGUE: Graig Fuller – Vocals/ Guitar, George Powell – Vocals/ Guitar, John David Call – Guitar, Jim Lanham – Bass and Jim Caughlan – Drums.
Produced by Bob Ringe.


Αυτό είναι ένα από τα πιο ήρεμα Southern Rock group, με ήχο που θυμίζει τις πρώτες μέρες των Outlaws.
Το συγκρότημα αρχίσει να δραστηριοποιείται περίπου στις αρχές του 1964 μεταξύ 1969 στο Waverly του Ohio, από τους Craig Fuller, Tom McGrail, Jim Caughlan και τον John David Call.
Το όνομα της μπάντας επιλέχθηκε το 1970 από τον Tom McGrail, βλέποντας την ταινία “Dodge City” του 1939.
Ο πρώτος δίσκος των Pure Prairie League, ίσως δεν θα ’πρεπε να λείπει από τούτο το blog.
Γι’ αυτό επειδή πουθενά αλλού (σε Ελληνικό έντυπο) δεν θα διαβάσετε γι’ αυτούς, δώστε αν θέλετε, λοιπόν κάποια προσοχή.
Αυτό το album είναι κάπως λιγότερο πειραματικό και κάπως περισσότερο Νότιο από το πρώτο album των New Riders Of Purple Sage, ας πούμε.
Όλα τα τραγούδια των Pure Prairie League, μυρίζουν φρέσκο χορτάρι και εύφορα λιβάδια του Νότου, ενώ έχουν και κάποια πιο σκληρά και μπαρόβια, όλα όμως μέσα στο κλίμα του Νότιου Ροκ.
Για να μην σας μπερδεύω, σας λέω ότι είναι πολύ Country και πολύ Rock. Σίγουρα είναι το πιο σοβαρό και ψαγμένο LP του συγκροτήματος αυτού, που σιγά-σιγά άρχισε τις ανακατατάξεις και τις αλλαγές των μελών.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα από τα παραπάνω μέλη στο τελευταίο album του ονόματος πλέον Pure Prairie League. Επίσης μερικά από τα τελευταία μέλη του group έφεραν μαζί τους και επιρροές που μάλλον δεν κολλάνε στο Southern Rock.
Έτσι τελικά το πρώτο και το τελευταίο είναι, αν όχι εντελώς, τουλάχιστον πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Στο πρώτο, καθώς και στα δυο επόμενα, συμμετέχουν οι γνησιότεροι σκληροτράχηλοι rockers του Νότου, George Powell και John Call, κιθαρίστες και συνθέτες επιπέδου και οι δυο. Στο δίσκο αυτό, οι περισσότερες συνθέσεις είναι του κιθαρίστα και τραγουδιστή Graig Fuller, η απουσία του οποίου είναι αισθητή στην αμέσως επόμενη κυκλοφορία τους.
Για να μην μακρηγορούμε, έχουμε να κάνουμε με μια original μπάντα, και μ’ ένα δίσκο που θα ενθουσίαζε όσους ονειρεύονται άγονη έρημο, κάκτους και εγκαταλελειμμένες νεκροπόλεις του Νότου, ενώ δεν παύουν να είναι «ροκάδες».
Τα περισσότερα εξώφυλλα των δίσκων τους έχουν το γερόλυκο cowboy Luke, έργο του γνωστού Αμερικανού λαϊκού ζωγράφου-εικονογράφου Norman Percevel Rockwell (1894-1978).
Όλα τα album των Pure Prairie League είναι γεμάτα με Southern και Country ήχους. Καθώς έχουν και ωραία εξώφυλλα, με έναν cowboy σε διάφορες φάσεις της ζωής του.
Έχουν και ένα No.1 single, για το τραγούδι “Let Me Love You Tonight” το 1980.
Από τους Pure Prairie League πέρασε και ο μεγάλος Country τραγουδιστής Vince Gill, τους οποίους και αναβάθμισε ως ένα βαθμό.


Δισκογραφία PURE PRAIRIE LEAGUE
Pure Prairie League [March 1972]
Bustin’ Out [August 1972]
Two Lane Highway [1975]
Dance [1976]
If The Shoe Fits [1976]
Live! Takin’ The Stage [1977]
Just Fly [1978]
Can’t Hold Back [1979]
Firin’ Up [1980]
Something In The Night [1981]
Mementos 1971-1987 (Re-recorded) [1987]
Concert Classics, Vol. 1 [April 1999]
Songs Of Pure Harmony (Live 1974) [2001]
All In Good Time [2005]

Δεν υπάρχουν σχόλια: