ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

 















LIZZY BORDEN
LOVE YOU TO PIECES
1985
(Metal Blade)

SIDE I: "Council For The Caldron", "Psychopath", "Save Me", "Red Rum", "Love You To Pieces".
SIDE II: "American Metal", "Flesheater", "Warfare", "Godiva", "Rod Of Iron".

LIZZY BORDEN: Lizzy Borden – Vocals, Gene Allen – Guitar, Tony Matuzak – Guitar, Mike Davis – Bass and Joey Scott Harges – Drums.
Produced by Lizzy Borden.


Το shocking συναυλιακό συγκρότημα των Lizzy Borden σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 1983 στο L.A., από τον Lizzy Borden, τον αδελφό του Joe Scott Harges, τον Tony Matuzak και τον μπασίστα Mike Kenny.
Μετά από ένα demo το 1983 τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν με ένα τραγούδι στην συλλογή "Metal Massacre IV".
Μετά από αυτό η Metal Blade τους προσφέρει δισκογραφικό συμβόλαιο.
Το 1984 βγήκε στην αγορά το EP "Give Me The Axe", και κάνει αμέσως αίσθηση.
Το 1985, με το "Live You To Pieces", αμέσως έγινε φανερό ότι τα διπλά κιθαριστικά μέρη ακούγονταν ίσως υπερβολικά σαν Iron Maiden, ενώ η φωνή του Lizzy Borden βρισκόταν κάπου ανάμεσα στον Bruce Dickinson των Iron Maiden και τον Geoff Tate των Queensryche.
Πάντως το LP εντυπωσίασε μέσω μερικών εξαιρετικών συνθέσεων, με μια καλή ισορροπία μεταξύ Hard Rock και μελωδικού στοιχείου.
Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως, δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω πως αυτό το LP αποτελεί τον ορισμό του καθαρόαιμου Heavy Metal, και αντιπροσωπευτικότερου δείγμα του, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Ο Lizzy Borden με το θρυλικό του τσεκούρι ως σήμα κατατεθέν, δείχνει τις άγριες προθέσεις του συγκροτήματος του, από το πρώτο κιόλας τραγούδι του δίσκου.
Ένας απίστευτος καταιγισμός επιθετικών riff και αχαλίνωτου μεταλλικού πάθους εξαπολύονται μονομιάς και το ένα αριστούργημα διαδέχεται το άλλο.
Οι Lizzy Borden έδωσαν αρκετά shows, που βέβαια χρωστάνε παρά πολλά στις κλασσικές, δοκιμασμένες ιδέες του Alice Cooper και των KISS.
Ψάξτε για το live video “The Murderess Metal Road Show” του 1986 και αμέσως θα καταλάβετε τι λέω.
Γύρω στις αρχές των 90’s οι Lizzy Borden διαλύονται, ενώ μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια έρχονται ξανά στο μουσικό προσκήνιο με νέο album.
Το 2004 ο Lizzy Borden δημιουργεί τους Starwood, ενώ τον ίδιο χρόνο ο πρώην κιθαρίστας των Lizzy Borden, Alex Nelson σκοτώνεται σε τροχαίο στις 15/5/2004 (RIP).
Nομίζω πως σήμερα Παρασκευή και 13... οι Lizzy Borden είναι οτι πρέπει!!!


Δισκογραφία LIZZY BORDEN
Give 'Em The Axe [1984]
Love You To Pieces [1985]
The Murderess Metal Roadshow [1986]
Terror Rising [1987]
Visual Lies [1987]
Master Of Disguise [1989]
Best Of [1994]
Deal With The Devil [2000]
Appointment With Death [2007]
STARWOOD
If Ain’t Broke Break It [2004]


TRIVIA: 
Οι Lizzy Borden, πήραν το όνομα τους από την Lizzie Borden που στις 4/8/1892, στη Massachusetts, USA, δολοφόνησε με τσεκούρι τον πατέρα της και την μητριά της, με 40 και 41 χτυπήματα αντίστοιχα. Στην αρχή κατηγορήθηκε για τους φόνους αλλά τελικά στο δικαστήριο αθωώθηκε.

                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: