ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

KISS
 
LIVE IN ATHENS, GREECE
18-MAY-2008

Σήμερα, (μετά από ένα μήνα ακριβώς) από τη συναυλία των KISS στην Ελλάδα για πρώτη φορά στη χώρα μας, αποφάσισα να γράψω μερικά λόγια…
Αυτό το συγκρότημα είναι εδώ και 25 χρόνια μες στη καρδιά μου, είμαι δηλαδή KISS fan & collector.
Έχοντας περάσει 12 χρόνια από την πρώτη φορά που τους είδα live (Donington ’96), ενώ τους έχω δει άλλες δύο φορές από τότε το 1997 στην Holland και το 1999 στην UK.
Είχα αγωνία το πώς θα σταθούν μπροστά στο Ελληνικό κοινό, αν και ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαν δυνατό fan base, γι' αυτό ευθύνονται (κατά κύριο λόγω, αφού πάντα τους έθαβαν) τα γνωστά Ελληνικά μουσικά περιοδικά περασμένων δεκαετιών και όχι μόνο.

YOU WANT THE BEST, YOU GOT THE BEST, THE HOTTEST BAND IN THE WORLD… 
K I S S
Μετά από αυτό το γνωστό σε όλους μας intro οι KISS, βγαίνουν στη σκηνή του Terra Vibe, πεζοί σαν κοινοί θνητοί, χωρίς την κουρτίνα και τις ιδικές πλατφόρμες που κατεβαίνουν προς τα κάτω, και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έχασαν αρκετά θετικά σχόλια με αυτή την κίνηση.
Το συγκρότημα μου φάνηκε λίγο, κατώτερο από τις άλλες φορές που τους είχα δει live, ίσως επειδή έλειπαν τα original μέλη Ace Frehley και Peter Criss (δυσαναπλήρωτο κενό).
Τώρα τι να κάνουν μόνοι τους ο Paul Stanley και ο Gene Simmons… η μαγιά και η χημεία των τεσσάρων αυθεντικών μελών έχει χαθεί πια.
Οι KISS προσπάθησαν για δυο ώρες να προσφέρουν το γνωστό σε όλους show τους, αλλά ο κόσμος δεν ήταν ότι το καλύτερο, σχετικά μικρή προσέλευση 6000 με 7000 χιλιάδες είναι για τους KISS, τίποτα.
Είχαμε στη Ελλάδα την μικρότερη προσέλευση κοινού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της περιοδείας των KISS.
Γιορτάζοντας τα 35 χρόνια από την κυκλοφορία του live album “Alive I”, το set list ήταν βασισμένο πάνω σε αυτό, συν 6 τραγούδια της υπόλοιπης καριέρας τους.
Οι KISS προσπάθησαν για το καλύτερο παρά τα προβλήματα, κουρασμένος ο Paul (είχε φαρυγγίτιδα) χωρίς να κάνει το show που τον έχουμε συνηθίσει.
Ο Gene όμως ήταν απίστευτα καλός κράτησε το group κυριολεκτικά στη πλάτη του, ο Eric αρκετά καλός πίσω από τα τύμπανα, ενώ ο Tommy ήταν μια κακή replica του Ace προσπαθεί αλλά δεν μπορεί.

KISS:
Paul Stanley – Vocals/ Guitar
Gene Simmons – Vocals/ Bass
Eric Singer – Drums/ Vocals
Tommy Thayer – Guitar



SET LIST
Deuce
Strutter
Got To Choose
Hotter Than Hell
C’mon And Love Me
Parasite
She
100.000 Years
Cold Gin
Let Me Go Rock ‘N’ Roll
Black Diamond
Rock And Roll All Nite
ENCORE
Lick It Up
God Of Thunder
I Was Made For Loving You
Love Gun
Detroit Rock City











ΣΧΟΛΙΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Πριν 7 χρόνια γνώρισα έναν οπαδό των KISS.
Τον λένε Ηλία, είχε αλλά κι έχει ακόμα ζωντανή την αγάπη του γι'αυτό το συγκρότημα.
Πολλά από αυτά που έκανε τότε δε τα καταλάβαινα, μου φαινόντουσαν λίγο αν θέλετε υπερβολικά.

Βέβαια όταν κάποιος σαν κι εμένα δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με αυτόν το χώρο, δεν είναι σε θέση να καταλάβει και πολλά.
Όταν λοιπόν αποφάσισα να δω από κοντά αυτό που τον ενθουσιάζει ακόμα και τώρα μετά από 25 χρόνια, άλλαξα γνώμη.
Βρέθηκα σε ένα χώρο μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά να δουν το ίνδαλμα τους, τους «KISS».
Ήταν κάτι που ποτέ δεν είχα ξαναδεί.
Με συνεπήρε η μουσική, η ένταση, το σκηνικό, το beat κι όλο το show.
Δεν είχα ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο.
Τράβαγα συνέχεια video με το κινητό, ήθελα να πάω πιο κοντά να τους δω (αν και είμαστε περίπου 15 μέτρα μακριά από τη σκηνή), να τους χαζέψω.
Ενθουσιάστηκα πραγματικά και τότε κατάλαβα τον Ηλία.
Πιστεύω πως ήταν και θα είναι, όσο πια μπορούν ακόμα σαν συγκρότημα «ιδιαίτεροι».
Αυτό είναι που κάνει τους οπαδούς τους να τους λατρεύουν.
Κείμενο: Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: