ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

 








  





BLACKFOOT
MARAUDER
July 1981
(Atco)


SIDE I: "Good Morning", "Paying For It", "Diary Of A Working Man", "Too Hard To Handle", "Fly Away".
SIDE II: "Dry Country", "Fire Of The Dragon", "Rattlesnake Rock ‘N’ Roller", "Searchin’".

BLACKFOOT: Rickey Medlocke – Vocals/ Guitars, Charlie Hargett – Guitars, Greg T. Walker - Bass and Jackson Spires – Drums.
Produced by Al Nalli and Henry Weck.


Αυτό το LP απέδειξε πως οι Ινδιάνοι δεν είναι απλά ικανοί να χορεύουν καμαρωτοί τους χορούς της βροχής, αλλά πως μπορούν να παίξουν βρώμικο, αλήτικο και αντρικό κλασικό Rock ‘N’ Roll προσθέτοντας πολλά στοιχεία από το Southern Rock. Ίσως το πιο παραγνωρισμένο Νότιο group, δυστυχώς δεν έτυχε της προσοχής που θα έπρεπε από τους Rock οπαδούς. Οι Blackfoot είναι μέσα στα κορυφαία Νότια σχήματα. Ανεπανάληπτες και φοβερές μουσικές συνθέσεις, με πολλές Ινδιάνικες επιρροές στην μουσική τους, αφού οι μισοί ήταν Ινδιάνοι. Οι Blackfoot θεωρούνται ένα γνήσιο δημιούργημα του Southern Rockκαι τους θεωρώ ένα από τα πέντε αντιπροσωπευτικότερα συ­γκρο­τή­μα­τα του είδους.
Μια πορεία δύσκολη με πολλές ανακατατάξεις μελών που όμως κατάφερε να μας αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη από κλασικούς δίσκους και τραγούδια. Η τύχη τους έπαιξε περίεργα παιχνίδια και θα λέγαμε πως τελικά ήταν από τα ακρογωνιαία συγκροτήματα του Νότιου Rock.
Το συγκρότημα δημιουργείτε το 1972, από τον Rickey Medlocke, στο Jacksonville, Florida, USA.
Οι Blackfoot το απέδειξαν αυτό με το ντεμπούτο τους, το LP “No Reservations” που κυκλοφόρησε το 1975 και τώρα αποτελεί έναν υψηλής συλλεκτικής αξίας δίσκο βινυλίου.
Το συγκρότημα έφτασε στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς του, αφού ακολούθησαν τρία ακόμα LP’s, “Flying High” (1976), “Strikes” (1979) και “Tomcattin”(1980), όταν το 1981 κυκλοφόρησαν το τελευταίο κλασικό σκληρό Rock LP του Νότου, το “Marauder”.
Αυτό το άλμπουμ ήταν μια κλωτσιά στο πρόσωπο των μουσικών τους αντιπάλων, όπως πχ οι Lynyrd Skynyrd, οι Molly Hatchet και οι Doc Holliday.
Το “Marauder” είναι ο τέλειος συνδυασμός ανάμεσα στη βρωμιά και στην ψυχή, στο Hard Rock ’N’ Roll και στο συναισθηματικό Blues και βέβαια δεν θα γοητεύσει μόνο τους Cowboys του δρόμου.
Η μουσκεμένη με Whiskey φωνή του Rick Medlocke, οι παραδοσιακές κιθάρες και ο ξερός, αποφασιστικός ρυθμός, είναι ακαταμάχητα σε όλους όσους αγαπούν το γνήσιο Southern Rock, ακούγονται το ίδιο φρέσκα και σήμερα, όπως πριν από 27 χρόνια.
Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ τα διαμάντια που λέγονται “Good Morning”, “Hard To Handle”, “Dry Country” ή την υπέροχη μπαλάντα “Diary Of A Working Man” (κανένα τραγούδι δεν θα μπορούσε να είναι πιο συγκινητικό και πιο τίμιο), τότε έχετε χάσει μερικά αληθινά κλασικά και κυριώς γνήσια τραγούδια του είδους που λέγετε Southern Rock.
Το ζωντανά ηχογραφημένο LP “Highway Song” κυκλοφόρησε το 1982 και συνίστατε επίσης σαν ένα κομμάτι μεγάλης συλλεκτικής αξίας σε βινύλιο, καθώς ηχογραφήθηκε με την ίδια σύνθεση και περιλαμβάνει επίσης τα κομμάτια “Good Morning” και “Dry Country”.
Mετά το 1983 οι Blackfoot έγιναν πιο Hard Rock, με τον πληκτρά Ken Hensley (ex- Uriah Heep) στο line-up τους, κυκλοφορούν δίσκους που δεν είναι και τόσο πολύ Southern Rock και τελικά χάνονται γύρω στο 1994, αφού το σχήμα ήταν κυρίως προσωπική υπόθεση του Rick Medlocke.
Δυστυχώς οι Blackfoot δεν υπάρχουν πια, όπως παλιά... αλλά με νέα σύνθεση, original είναι μόνο οι Charlie Hargett (Guitar) και Greg T. Walker (Bass).
Ο Rick Medlocke ξαναπήγε στους Lynyrd Skynyrd από όπου ξεκίνησε, ενώ ο Jackson Spires εφτιάξε τους Southern Rock Allstars μαζί με τον Dave Hlubeck των Molly Hatchet, κυκλοφορώντας 3 δίσκους.
Τελικά το 2005 πεθαίνει ο Jackson Spires, τι διάολο κατάρα έχει πέσει στο Southern Rock και πεθαίνουν όλοι;


Δισκογραφία BLACKFOOT
No Reservations [1975]
Flying High [1976]
Strikes [1979]
Tomcattin’ [1980]
Marauder [1981]
Highway Song, Live [1982]
Siogo [1983]
Vertical Smiles [1984]
Rickey Medlocke & Blackfoot [1987]
Medicine Man [1990]
Rattlesnake Rock ’N’ Roll, Best Of [1994]
After the Reign [1994]
King Biscuit Flower Hour, Live [1998]
Blackfoot Live [2000]
Hits You Remember-Live [2001]
Train, Train Live [2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια: