ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008



UFO 
Lights Out
1977
(Chrysalis)


SIDE I: "Too Hot To Handle", "Just Another Suicide", "Try Me", "Lights Out".
SIDE II: "Gettin’ Ready", "Alone Again Or", "Electric Phase", "Love To Love".

UFO: Phil Mogg – Vocals, Michael Schenker – Lead Guitar, Pete Way – Bass, Andy Parker – Drums and Paul Raymond – Keyboards.
Produced by Ron Nevison.


Οι UFO απογειώθηκαν για πρώτη φορά το 1969, από τους κυβερνήτες Phil Mogg και Pete Way. Όταν έφυγε ο Michael Schenker από τους Scorpions, τoν πήραν κατευθείαν οι UFO (στην κυριολεξία τoν απήγαγαν).
Η προσφορά των UFO στο Hard Rock – Heavy Metal της δεκαετίας του ’70 είναι μέγιστη, με τον Michael Schenker έκαναν πράγματα και θαύματα.
Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, πρέπει να έχουν αυτό τον δίσκο στο σπίτι τους, αλλιώς τα ράφια τους είναι άδεια και φτωχά.
Η άφιξη του Michael Schenker, στο σχήμα των UFO δε σήμαινε μόνο ένα δυνατό κιθαρίστα, αλλά κι ένα διαφορετικό στιλ από το Boogie με κάποιες ψυχεδελικές τάσεις, σε πιο δυνατό και ευθύ Hard ήχο.
To “Lights Out” μαζί με τα “Phenomenon”, “Force It” και το “Strangers in the Night” αποτελούν για τον γράφοντα, την ιερή τετράδα του συγκροτήματος.
Πρέπει να γραφτούν στην ιστορία του Heavy Metal ως δείγματα απαράμιλλου και εκπληκτικού Heavy Rock με δυνατή κιθάρα και όμορφα τραγούδια. Το “Lights Out” είναι ο δίσκος που τους έκανε γνωστούς παντού σε όλη την υφήλιο.
Το καθαρό, διαυγές, επηρεασμένο από την κλασσική μουσική παίξιμο του Michael Schenker, κάνει το άλμπουμ μνημείο του Heavy Rock. Οι συνθέσεις του συγκροτήματος αποτυπώνονται σε όλα τα αυλάκια του δίσκου με πάθος και σου μένουν στο μυαλό με μιας. Πως μπορούν να ξεχαστούν τραγούδια όπως τα: “Try Me”, “Just Another Suicide”, “Love To Love”, “Too Hot To Handle”, “Alone Again Or” και φυσικά ο ύμνος του Hard Rock, “Lights Out”. Όσα χρόνια κι αν περάσουν το συγκεκριμένο LP θα στέκεται αγέρωχο και υπερήφανο. Όλα τα κομμάτια είναι μοναδικής συνθετικής μαεστρίας με απίστευτο όγκο και ήχο. Όλο το σχήμα έχει φτάσει στο απόγειο της εκτελεστικής του ικανότητας.
Η παραγωγή ανήκει στον Ron Nevison (Babys, KISS, Damn Yankees, Ozzy, MSG, Heart, Bad English, Thin Lizzy, Europe...)


Δισκογραφία UFO
UFO 1 [1970]
Flying [1973]
Live In Japan [1973]
Live In Concert [1973]
Phenomenon [1974]
Force It [1975]
No Heavy Petting [1976]
Lights Out [1977]
Obsession [1978]
Strangers In The Night [1978]
No Place To Run [1979]
The Wild The Willing & The Innocent [1981]
Mechanix [1982]
Making Contact [1983]
Misdemeanor [1985]
Ain’t Misbehavin’ [1988]
High Strikes And Dangerous Man [1992]
Lights Out In Tokyo [1992]
Live In Japan [1992]
TNT [1993]
Heaven’s Gate [1995]
Walk On Water [1995]
On With The Action [1998]
Live In Texas [2000]
Covenant [2000]
Regenerator Live 1982 [2001]
Sharks [2002]
Live On Earth [2003]
You Are Here [2004]
Showtime [2005]
The Monkey Puzzle [2006]
Live Through The Years [2007]

Δεν υπάρχουν σχόλια: