ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008




WARLORD
And The Cannons Of Destruction Have BeguΝ...

June 1984
(Metal Blade)


SIDE I: "Beginning/ Lucifer’s Hammer", "Lost And Lonely Day", "Black Mass", "Soliloquy".
SIDE II: "Aliens", "MCMLXXXIV", "Child Of The Damned", "Deliver Us".

WARLORD: Damien King II – Vocals, Destroyer – Guitars, Archangel – Bass, Thunder Child – Drums and Sentinel – Keyboards.
Produced by Thunder Child.


Αυτό το Καλιφορνέζικο, θρυλικό λυρικό
Heavy Metal συγκρότημα με ιδρυτές τον Ελληνικής καταγωγής Bill Tsamis (Destroyer) και τον Mark Zonder (Thunder Child), σχηματίστηκε το 1980-1981. Οι δύο τους κατάλαβαν ότι κινούνταν σε κοινό μουσικό έδαφος και έτσι μοιράστηκαν το καλλιτεχνικό όραμα του Bill όπου και έγινε πραγματικότητα, αφού ήταν πραγματικά γνήσιο και πρωτοποριακό.
Αν και φάνηκε από τότε που ξεκίνησαν πως θα είχαν μπροστά τους ένα χρυσό, λαμπρό μέλλον, ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μια πιο πλατιά αποδοχή, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις. Το ιδιόμορφο στυλ παιξίματος του κιθαρίστα (
Tsamis) και σύνθεσης εμφανώς επηρεασμένα από κλασσικούς συνθέτες και το πρωτοποριακό παίξιμο στα drums (Zonder), ήταν ότι το καλύτερο για την δημιουργία των Warlord. Ένα στυλ παιξίματος που ξέφευγε δηλαδή, από τα στεγανά του Heavy Metal με την ποιότητα του. Στα πρώτα τους βήματα προβάρουν δικές τους συνθέσεις αλλά και τραγούδια από Black Sabbath, UFO, Rainbow, το τελευταίο σχήμα είναι το αγαπημένο του Bill (ειδικά εποχής Dio). Άλλες επιρροές του Bill είναι οι Judas Priest, Scorpions, Angel Witch, Ritchie Blackmore.
Το 1981 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo, ενώ το 1982 το δεύτερο με τίτλο “Lordian Wind”, που ήταν και η αφορμή για το δισκογραφικό συμβόλαιο.
Το συγκρότημα από την αρχή τράβηξε την προσοχή, τόσο του κοινού όσο και των μουσικών κριτικών, με το μοναδικό σε εκτελεστικό επίπεδο EP τους το "Deliver Us" που κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 1983, και τώρα αποτελεί ένα απόκτημα (όπως και το παρών LP) μεγάλης συλλεκτικής αξίας.
Το "And The Cannons Of Destruction Have Began…" αβίαστα θα το αποκαλούσαμε αριστούργημα που συγκίνησε όλους τους fans της σκληρής μουσικής, αν δεν σου αρέσει πρέπει να είσαι κουφός, φίλε μου.
Η μουσική του σχήματος βασιζόταν στα καθαρά lead φωνητικά και τις ποικιλόμορφες και φοβερά μελωδικές κιθάρες, οι οποίες όμως ποτέ δεν ακούγονταν "κιτς" ή σκόπιμα εμπορικές. Το ύφος των Warlord κυμαίνεται κάπου μεταξύ των Rainbow των παλιών Scorpions και των Rush, συν κάποιες μελωδικές δόσεις κιθάρας, σε στυλ Randy Rhoads και Ritchie Blackmore.
Συνθέσεις βασισμένες σε αστραφτερά μουσικά θέματα, συνδυάζουν Αναγεννησιακή μουσική με ατμόσφαιρα θλιμμένης φαντασίας.
Το συγκρότημα δυστυχώς, ποτέ δεν μπόρεσε να διατηρήσει ένα σταθερό line up, με αποτέλεσμα να μην δώσουν ποτέ συναυλία μπροστά σε κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο κυκλοφορούν ταυτόχρονα με τον δίσκο και ένα video με ακριβώς τα ίδια τραγούδια.
Το συγκεκριμένο LP είναι πια κλασικό, ορχηστρικό υψηλής ποιότητας Heavy Metal που δεν έχασε τίποτα απ’ τη γοητεία του με το πέρασμα του χρόνου.
Όλα τα τραγούδια είναι ένα προς ένα μοναδικά, απίστευτα και πάντα θα με συγκινούν όταν θα τα ακούω, όπως την πρώτη φορά. Είναι λοιπόν, πραγματικά ντροπή αλλά και απαράδεκτο το γεγονός πως δεν βγήκαν ποτέ οι Warlord στο προσκήνιο, γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσαν να εγγυηθούν στο μέλλον, για κάποιους πολύτιμους δίσκους που θα έκαναν τη δισκοθήκη μας να λάμπει!!!
Λίγα συγκροτήματα με τόσο περιορισμένη δισκογραφία υπήρξαν τόσο επιδραστικά όσο οι Warlord καθώς ένα EP και ένα μόνο full length album, ήταν αρκετό για να συντηρήσει το μύθο τους ζωντανό για χρόνια. Δυστυχώς όμως ούτε η προώθηση για το album από την Metal Blade, ήταν η αναμενόμενη και δεν ήταν φυσικά ανάλογη της άξιας του συγκροτήματος.
Δυστυχώς δεν είχαμε κάποια δισκογραφική συνέχεια και έτσι το συγκρότημα διαλύεται περίπου το 1986 και ο Mark Zonder βρίσκει επιτέλους με τους Fates Warning την αναγνώριση που του άξιζε. Ένας λόγος που διαλύθηκαν οι Warlord, ήταν κυρίως η θέση του τραγουδιστή αφού ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος πίσω από το μικρόφωνο σε μόνιμη βάση για πολύ καιρό.
Το 1995 ο Bill Tsamis συγκροτεί τους Lordian Gurd, με πιο χριστιανικές αναζητήσεις και θέματα παρμένα από την αποκάλυψη και όλα αυτά με γυναικεία φωνητικά, ενώ μουσικά ήταν ατμοσφαιρικά με μεσαιωνικές επιρροές. Οι Lordian Gurd χρησιμοποιούν όμως πολλά τραγούδια από παλιά demos των Warlord, σαν Lordian Gurd κυκλοφορούν 2 albums, ενώ ένα τρίτο με τίτλο “The Holy Empire” δεν βγαίνει ποτέ αφού το σχήμα διαλύεται.
Το 2001 οι Warlord ξαναφτιάχνονται με Tsamis και Zonder ενώ τραγουδιστή αυτή τη φορά έχουν τον Joacim Cans (Hammerfall), έτσι το 2002 είχαμε μια νέα δισκογραφική δουλειά από τους Warlord με τον τίτλο “Rising Out Of The Ashes”.
Τέλος, την μουσική των
Warlord φίλοι μου δεν την περιγράφεις με λόγια, αλλά τη ζεις με όλη σου τη ψυχή.


ΔισκογραφIα
WARLORD
Deliver Us [1983]
And The Cannons Of Destructions Have Begun… [1984]
Thy Kingdom Come, Best Of [1986]
Best Of [1989]
Rising Out Of The Ashes [2002]
ΔισκογραφIα LORDIAN GURD
Lordian Gurd [1995]
Sinners In The Hand Of An Angry God [1997]


TRIVIA:
Κάποτε αρχές 80’s, πρόβαραν μαζί με τον Yngwie Malmsteen, όταν ο Σουηδός ήταν ακόμη στους Steeler. Από αυτή την συνάντηση ο Bill Tsamis συνειδητοποίησε ότι αν ήθελε να ξεχωρίσει σαν κιθαρίστας θα έπρεπε να στηριχτεί περισσότερο στον προσωπικό του ήχο και το feeling του παιξίματος του, σε αντίθεση με τον Yngwie που ήταν φυσικό ταλέντο και γεννημένος βιρτουόζος. Damien King II (Rick Cunningham), Destroyer (Bill Tsamis), Archangel (Dave Warty), Thunder Child (Mark Zonder) and Sentinel (Diane Kornarens).

1 σχόλιο:

cybernaut667 είπε...

Ενα απο τα καλυτερα metal δισκια στην ιστορια κ μαλλον το κορυφαιο στον χωρο του epic