ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

 

















JAG PANZER
AMPLE DESTRUCTION
1984
(Azra Records)


SIDE I: "Licensed To Kill", "Warfare", "Symphony Of Terror", "Harder Than Steel", "Generally Hostile".
SIDE II: "The Watching", "Reign Of The Tyrants", "Cardiac Arrest", "The Crucifix".


JAG PANZER: Harry Conklin – Vocals, Mark Briordy – Guitar, Joe Tafolla – Guitar, John Tetley – Bass and Rick Hilyard – Drums.
Produced by Jag Panzer and Tom Gregor.


Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω ένα συγκρότημα το οποίο προσωπικά θεωρώ κάτι σαν μύθο του Αμερικάνικου Heavy Metal, τους Jag Panzer.
Πρόκειται για ένα συγκρότημα που έγραψε τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στο Αμερικάνικο underground Metal χώρο.
Η ιστορία τους ξεκινά στην πολιτεία του Colorado (U.S.A.), στις αρχές των 80’s και μέσα σε λίγα χρόνια γίνονται μια cult μπάντα, που μαγνητίζει μόνο παλιούς οπαδούς του χώρου.
Το ’83 βγαίνει το ιστορικό EP “Jag Panzer” με τέσσερα τραγούδια, ενώ ένα χρόνο αργότερα το κανονικό LP “Ample Destruction”, με την προσθήκη του ταλαντούχου κιθαρίστα Joe Taffola. Τα κιθαριστικά κομμάτια είναι πολύ βελτιωμένα όπως άλλωστε και η ποιότητα των συνθέσεων. Ο ήχος ήταν σκληρός, για εκείνη την εποχή και τα ουρλιαχτά του Harry “The Tyrant” Conklin παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο δίσκος αυτός προκαλεί μεγάλη αίσθηση και έτσι το όνομα Jag Panzer έγινε αμέσως γνωστό στους underground κύκλους. Σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος είναι πάντως, ο απίθανος τραγουδιστής τους, ο οποίος σπέρνει τον πανικό με τις πολεμικές κραυγές του.
Έτσι οι Jag Panzer είναι το πρώτο Metal συγκρότημα που αναδύθηκε από τη μικρή σκηνή αυτού του ορεινού κομματιού (Colorado) των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το “Ample Destruction” άφησε έκπληκτους όλους τους έμπειρους ακροατές που είχαν την τύχη να το ακούσουν, το δέσιμο των μουσικών και οι μελωδίες αυτού του δίσκου είναι κάτι το εκπληκτικό.
Ενώ η φωνή (το ξανάλεω) του Harry Conklin μοναδική, αυτός ο τραγουδιστής πράγματι έχει τις τέλειες αναλογίες σε όλες τις αποχρώσεις της φωνής του.
Σε αυτό τον δίσκο οι Jag Panzer παίζουν αγνό, καυτό, πύρινο Heavy Metal στην τελειότερη μορφή του, με ανατριχιαστικά φωνητικά που δίνουν ρέστα.
Όλη η προσωπικότητα των Jag Panzer φαίνεται μέσα σε αυτό τον δίσκο και τραγούδια όπως τα: “Licensed To Kill”, “Harder Than Steel”, “Reign Of The Tyrants”, “Symphony Of Terror”, “The Watching”… σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν και σας συνεπάρουν με το πάθος τους, αξίζει κάποιες φορές να ακούμε και πιο γνήσιο Metal.
Αφού ήδη υπάρχει το τεκμήριο που λέγεται “Ample Destruction” αναζητήστε το άφοβα.
Δυστυχώς είναι ο δίσκος με τις περισσότερες bootleg επανεκδόσεις και καμία επίσημη, αφού δεν βγήκε ποτέ επίσημα στην Αμερική. Οι Jag Panzer δεν επιχείρησαν ένα δεύτερο δίσκο και διαλύθηκαν άσημοι.
Aλλά ευτυχώς που ξαναφτιάχτηκαν στις αρχές των 90’s, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας δίνουν πάντα ποιοτικές δουλειές ατόφιου Heavy Metal.
Ο Harry Conklin έγινε περιζήτητος front man στη μεταλλική σκηνή του Colorado, έτσι δεν άργησε να δεχθεί πρόταση από τους Satan’s Host, ενώ περνά και από τα συγκροτήματα Titan Force και Riot.



Δισκογραφία JAG PANZER
Jag Panzer [1983]
Ample Destruction [1984]
Dissident Alliance [1994]
Age Of Mastery [1998]
The Fourth Judgement [1997]
Thane To The Throne [2000]
Mechanized Warfare [2001]
Chain Of Command [2004]
Casting The Stones [2004] 


1 σχόλιο:

Sakis Nikas είπε...

Γεια σου πρόεδρε, με τα "ψαγμένα" σου! Αν και δεν μπορώ να πω οτι οι Jag Panzer συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μου συγκροτήματα (το ξέρεις αυτό...), παρόλα αυτά ο Conclin είναι απίστευτη φωνή, ενώ και το "Warfare" καταπληκτικό κομμάτι!