ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

 















ΟUTLAWS 
Hurry Sundown
1977
(Arista)


SIDE I: "Gunsmoke", "Hearin’ My Heart Talkin’", "So Afraid", "Holiday", "Hurry Sundown".
SIDE II: "Cold And Lonesome", "Night Wines", "Heavenly Blues", "Man On The Hour".

OUTLAWS: Hughie Thomasson – Vocals/ Guitar, Henry Paul – Vocals/ Guitar, Billy Jones – Guitar, Harvey Dalton Arnold – Bass and Monte Yoho – Drums.
Produced by Bill Szymczyk.


Τα ιερά τέρατα του Νότου στο καλύτερο δίσκο της καριέρας τους.
Το Southern φούντωσε μεταξύ 1973 και 1980, με πιο σημαντικά συγκροτήματα τους Allman Brothers Band και τους Lynyrd Skynyrd. Οι Outlaws ήταν οι επικρατέστεροι για την τρίτη θέση.
Οι Outlaws ξεκινάν την καριέρα τους στο Southern Rock στις αρχές της δεκαετίας του ’70, από τους Hughie Thomasson (κιθάρα, φωνητικά) και Henry Paul (κιθάρα, φωνητικά) στην Tampa, Florida.
Από την Florida έχουμε και τους Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet, 38 Special, όποτε το Southern υπόβαθρο ήταν τεράστιο.
Το “Hurry Sundown” είναι το τρίτο κατά σειρά album των Outlaws και το θεωρώ το πιο γνήσιο που κυκλοφόρησαν με την original σύνθεση.
Όλες οι συνθέσεις είναι αυθόρμητες και δεν αποβλέπουν πουθενά. Σ’ αυτό τον δίσκο η παντοδύναμη προσωπικότητα του σχήματος φαίνεται καθαρότερα απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο δίσκο.
Στο “Hurry Sundown” δείχνει τον καλύτερο ρυτό του ο άψογος κιθαρίστας - τραγουδιστής Henry Paul, ενώ ο επίσης κιθαρίστας - τραγουδιστής Hughie Thomasson δίνει ρέστα.
Πέντε από τα γνησιότερα Southern Rock τραγούδια βρίσκονται σ’ αυτό το album (πιο κάτω θα σας πω ποια είναι αυτά).
Σε όλα σχεδόν το τραγούδια, οι τρεις κιθαρίστες των Outlaws κυριολεκτικά θερίζουν, επιπλέον οι κιθαριστικές μονομαχίες είναι εντυπωσιακές και σου καρφώνονται στο μυαλό για πάντα.
Υπήρξαν ανέκαθεν ένα γνήσιο Southern Rock συγκρότημα με αρκετές Country πινελιές στα κομμάτια τους, που τα κάνουν μοναδικά και αγαπημένα.
Αυτό το album, νομίζω πως αποτελεί τεκμήριο δεξιοτεχνίας και μουσικού αυθορμητισμού και είναι επηρεασμένο από Boogie – Blues – Southern και Country Rock.
Για όσους δεν έτυχε να ακούσουν ποτέ το συγκεκριμένο συγκρότημα, θα πω μονάχα ότι χάνουν πολλά. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακουστικό σχήμα, αλλά για πραγματικούς αγωνιστές της Νότιας ιδέας. Ποια είναι αυτή η ιδέα: Λοιπόν δεν λέγεται αλλά νιώθετε (και πάλι από λίγους). Λιβάδια, ορίζοντας, όνειρα, ψυχή. Αυτές οι σκόρπιες λέξεις μπορούν να μεταφραστούν σαν ασυναρτησίες ή σαν «το νόημα των Outlaws» και το νόημα του Southern Rock.
Αποκτήστε αυτό το album και θα καταλάβετε πως λίγοι μόνο έχουν την ικανότητα να σας μεταφέρουν από το σπίτι σας (31 χρόνια μετά) στην Οκλαχόμα του 1918.
Το “Harry Sundown” περιέχει τα πέντε πιο γνήσια Southern τραγούδια και είναι τα: “Gunsmoke”, “Holiday”, “Hurry Sundown”, “Man Of The Hour” και “Night Wines” όχι ότι τα άλλα υστερούν, αλλά αν με ανάγκαζαν με περίστροφο στον κρόταφο αυτά θα επέλεγα.
Η παραγωγή ανήκει στον Bill Szymczyck (Eagles) και είναι τέλεια, νομίζεις πως ζεις στο Νότο και ότι σε λίγο θα χαθείς στα λιβάδια με το άλογο σου.
Στα τέλη του 1979, ένας «παράνομος» αποσπάστηκε από τη συμμορία των Hughie Thomasson και Billy Jones κι έφτιαξε δική του συμμορία. Ο λόγος για τον Henry Paul, που κυκλοφορεί 4 solo albums, ενώ σε κάποια από αυτά συνεργάζεται και με τον Jim Peterik (Survivor) στο γράψιμο των τραγουδιών.
Από την στιγμή που έφυγε ο Henry Paul (το “Hurry Sundown” ήταν το τελευταίο μαζί τους), μέχρι που ξανά γύρισε το 1986, οι Outlaws ήταν σε αδιέξοδο, έβγαλαν κάμποσα album αλλά δεν είχαν την φλόγα που έπρεπε.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι κύριοι Hughie Thomasson και Henry Paul, είναι δυο από τους
πολύ-πολύ μεγάλους του Southern Rock, που ποτέ όμως δεν έτυχαν της αναγνώρισης που τους άξιζε.
Τώρα οι Outlaws δυστυχώς δεν υπάρχουν πια, διαλύονται περίπου το 1994 και ο Hughie Thomasson καταλήγει στους θρύλους του Νότου Lynyrd Skynyrd.
Ενώ η τύχη των υπόλοιπων μελών αγνοείται από το μουσικό στερέωμα.
Οι Outlaws, πρίν καμπόσο καιρό ξαναφτιάχτηκαν για κάποια live, ίδωμεν, ελπίζουμε και σε νέα δισκογραφική δουλειά. Δυστυχώς όμως πριν από κάποιους μήνες (2007) πεθαίνει ο Hughie Thomasson, οπότε όλα αυτά μένουν στο πάγο.
Ενώ τα τελευταία χρόνια ο Henry Paul με τους Blackhawk ακολουθεί πιο Country μονοπάτια. Τελικά ο Henry Paul ξαναπήγε στους Outlaws και κάνουν κάποια live.


Δισκογραφία OUTLAWS
The Outlaws [1975]
Lady In Waiting [1976]
Hurry Sundown [1977]
Bring It Back Alive [1978]
Playin’ To Win [1979]
In The Eye Of The Storm [1980]
Ghost Riders [1981]
Los Hombres Malo [1982]
Greatest Hits [1982]
Soldiers Of Fortune [1986]
Hittin’ The Road, Live [1993]
Diablo Canyon [1994
Best Of The Outlaws [1996]
So Low [2000]

Δεν υπάρχουν σχόλια: