ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008


BLACKJACK
BLACKJACK
1979
(Polydor)




SIDE I: "Love Me Tonight", "Heart Of Stone", "The Night Has Me Calling For You", "Southern Ballad (If This Means Losing You)", "Fallin’".
SIDE II: "Without Your Love", "Countin’ On You", "I’m Aware Of Your Love", "For You", "Heart Of Mine".

BLACKJACK: Michael Bolotin – Vocals, Bruce Kulick – Guitars, Jimmy Haslip – Bass and Sandy Gennaro – Drums.
Produced by Tom Dowd.


Όταν δημιουργήθηκαν οι Blackjack χαρακτηρίστηκαν σαν Super-Group από τον Αμερικανικό τότε μουσικό τύπο. Τώρα θα ρωτάτε γιατί; Γιατί πολύ απλά οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες για την συνεργασία ανάμεσα στον τραγουδιστή Michael Bolotin και τον κιθαρίστα Bruce Kulick.
Ο Michael Bolotin έχει κυκλοφορήσει κάποιους προσωπικούς δίσκους μέσα στην δεκαετία του ’70, που είχαν κάνει αίσθηση με την εκφραστικότητα της φωνής του. Ενώ, ο κιθαρίστας Bruce Kulick έχει ήδη κερδίσει μια αρκετά σημαντική και καλή φήμη παίζοντας στην τοπική σκηνή της Νέας Υόρκης, ενώ έχει περιοδεύσει με τον γνωστό τραγουδιστή Meat Loaf.
Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε με την προσθήκη των Jimmy Haslip (πρώην μπασίστας των Carillo) και Sandy Gennaro (drums).
Οι Blackjack έπαιζαν Αμερικάνικο Hard Rock, με γρήγορα μελωδικά τραγούδια και όμορφες μπαλάντες. Στα ατού του δίσκου συγκαταλέγονται η μοναδική, φανταστική και ανεπανάληπτη χροιά της φωνής του Michael Bolotin και η καταπληκτική κιθαριστική δουλειά από τον Bruce Kulick.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μόνο δυο δίσκους και σας τους συνιστώ και τους 2 ανεπιφύλακτα. Σε όσους αρέσει το καλό μελωδικό Hard Rock χωρίς πολλές – πολλές φανφάρες, οι Blackjack είναι ότι πρέπει.
Οι Hard Rock συνθέσεις, που διαμορφώνονται από τα φωνητικά του Michael Bolotin, σε ύφος Blues και Soul είναι απλά συναρπαστικές.
Τραγούδια όπως τα... “Love Me Tonight” (αγαπημένο μου τραγούδι), “Heart Of Stone”, “Falling”, “Heart Of Mine” μαζί με τις φοβερές μπαλάντες “Southern Ballad”, και “For You” θα μου θυμίζουν για πάντα ένα πραγματικά καλό συγκρότημα, που δυστυχώς χάθηκε νωρίς, ενώ είχε πολλά να προσφέρει ακόμα.
Το group για την προώθηση του δίσκου πραγματοποιεί κάποιες συναυλίες, ενώ δημιουργεί και 2 video-clips (“Love Me Tonight” και “Without Your Love”), πράγμα σπάνιο για την εποχή εκείνη, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ακόμα το μουσικό κανάλι MTV.
Η παραγωγή ανήκει στον Tom Dowd (Allman Brothers Band, Meat Loaf, Black Oak Arkansas, Lynyrd Skynyrd, Firefall, Gringos Locos...).
Η πρώτη σπάνια έκδοση του δίσκου, κυκλοφόρησε σαν κλειστό κουτί από τράπουλα και ανοίγει από το επάνω μέρος. Ενώ οι μετέπειτα εκδόσεις κυκλοφορούν κανονικά με το βινύλιο να βγάνει από το πλάι.
Μετά από τα δύο μοναδικά album των Blackjack (το δεύτερο είναι το “Worlds Apart”) οι δρόμοι των μελών χωρίζονται, δεν γνωρίζω τους λόγους που αυτό το super-group διαλύθηκε, αν και λέγετε ότι η δισκογραφική τους εταιρεία δεν επένδυσε όσο θα έπρεπε πάνω τους.
Ο Michael Bolotin αλλάζει το επώνυμο του σε Bolton και κάνει διεθνή καριέρα στην αρχή με Hard Rock ύφος, ενώ μετά με πιο Blues και Soul ρεπερτόριο.
Tο 1989 ο Michael Bolton γράφει μαζί με τον Paul Stanley το τραγούδι "Forever", για το δίσκο των KISS "Hot In The Shade".
Ο Bruce Kulick, αφού πέρασε από τους παρεξηγημένους και αδικημένους από μερίδα οπαδών Good Rats (έχω κάνει αναδρομή για αυτό το αδικοχαμένο σχήμα), βρήκε τελικά τον οριστικό του προορισμό στους ανεπανάληπτους KISS, όπου έμεινε μαζί τους για 12 χρόνια, τώρα κάνει solo καριέρα.
Ο Sandy Gennaro πέρασε από τους Craaft, Pat Travers, Joan Jett, Benny Mardones... ενώ ο Jimmy Haslip εμφανίζετε σε δίσκους των Yellowjackets και Gary Wright καθώς και σε αρκετά Jazz/ Fusion σχήματα.
Δυστυχώς, ο Michael Bolton τα δύο αυτά albums και την καριέρα του στους Blackjack, την έχει αποκηρύξει, ούτε που αναφέρονται καν στο επίσημο site του... ντροπή του.

Δισκογραφία BLACKJACK
Blackjack [1979]
Worlds Apart [1980]


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: