ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008


KISS
LOVE GUN
1977
(Casablanca Records)


SIDE I: "I Stole Your Love", "Christine Sixteen", "Got Love For Sale", "Shock Me", "Tomorrow And Tonight".
SIDE II: "Love Gun", "Hooligan", "Almost Human", "Plaster Caster", "Then She Kissed Me".

KISS: Paul Stanley – Vocals/ Guitar, Gene Simmons – Vocals/ Bass, Ace Frehley – Lead Guitar/ Vocals and Peter Criss – Drums/ Vocals.
Produced by Kiss and Eddie Kramer.


YOU WANTED THE BEST, YOU GOT THE BEST,
THE HOTTEST BAND IN THE WORLD… KISS!!!

 

«Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία των KISS στη χώρα μας, (στις 18-Μαϊου-2008), γίνεται αυτή η αναδρομή. Δυστυχώς τώρα πια, έχουν καταντήσει περιοδεύον θίασος με δυο μόνο αυθεντικά μέλη, ενώ το να συναντήσεις από κοντά το group είναι πράγμα αδιανόητο ή και σπάνιο ακόμα, εκτός αν έχεις 1000 ευρώ, μπράβο ρε λαμόγια πάντα τέτοια. Δυστυχώς, ξεχάσατε τους πραγματικούς οπαδούς σας, που σε δύσκολους καιρούς σας στήριξαν πραγματικά, ...τελειώνοντας να πω, πως εμείς οι οπαδοί το χρέος μας απέναντι τους το έχουμε κάνει, ενώ οι KISS όχι»...

Οι KISS είναι το Νο.1 (Αμερικάνικο) συγκρότημα με τους περισσότερους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, φυσικά είναι μακράν το πρώτο από το χώρο του Hard Rock καθώς και του Heavy Metal. Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεύτεροι μετά τους Beatles.
Ενώ μέχρι στιγμής (2008) έχουν πουλήσει 85.000.000 δίσκους σε όλον το κόσμο.
Όταν έρχεται η ώρα να κάνεις δισκοκριτική σε ένα συγκρότημα, του οποίου είσαι οπαδός - συλλέκτης, τότε τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα…
Παρακολουθώ τους KISS από το 1980-1981 και η αγάπη μου για αυτούς είναι μεγάλη, (αφού έχω πάει αρκετές φορές στο εξωτερικό για να τους δω live), χωρίς όμως να δέχομαι και ότι κάνουν με κλειστά μάτια.
«Εδώ θα ήθελα να πω, ότι οι KISS προτιμότερο είναι να διαλύσουν παρά να συνεχίζουν με αυτά τα καμώματα. Καλή ήταν η “Reunion” και η “Farewell” tour αλλά πολύ τράβηξε δεν νομίζετε; Αφού δεν κάνουν τίποτα και είναι νεκροί στουντιακά τι το κρατάνε το μαγαζί ανοικτό, καλύτερα να το κλείσουν πριν γελοιοποιηθούν κι άλλο στα μάτια των πραγματικών οπαδών τους»
Οι KISS υπάρχουν από τον Ιανουάριο 1973 με την αυθεντική σύνθεση. Ιδρυτές του συγκροτήματος είναι οι Paul Stanley (guitar) και Gene Simmons (bass) που φτιάχνουν το σχήμα αρχές του ’72. Ενώ μετά από δυο αγγελίες στις οποίες απάντησαν οι Peter Criss (drums) και Ace Frehley (lead guitar), το συγκρότημα ήταν έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν το καλύτερο Hard Rock σχήμα που θα μπορούσε να υπάρξει, τελικά τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Ένα συναυλιακό συγκρότημα, δηλαδή, που θα έμενε στην ιστορία σαν το σκληρότερο και καυτότερο, που έχει ποτέ εμφανιστεί. Σε αυτό τους βοήθα και το make-up που υιοθετούν με όλο το μυστήριο που περικλείει αυτό. Αρκεί να σας πω, πως οι φωτογράφοι μανιωδώς ψάχνουν να βρουν τους KISS χωρίς make up την δεκαετία του ’70. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω θυμηθείτε τι γινόταν με τους Lordi όταν κέρδισαν στην Eurovision, όλοι ασχολιόντουσαν με αυτούς.
Πριν το “Love Gun” έχουν κυκλοφορήσει 5 studios albums και 1 διπλό live.
Τώρα να έρθουμε στον συγκεκριμένο δίσκο, το “Love Gun” κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου του 1977 από την Casablanca Records. Έμεινε για 26 εβδομάδες στο Billboard με υψηλότερη θέση την 4η. Έχει γίνει χρυσό και 3 φορές πλατινένιο.
Αυτό είναι το πρώτο πλατινένιο album των KISS και έγινε πριν κυκλοφορήσει καν στα δισκοπωλεία, από τις προ-παραγγελιές και μόνο!!! Είπατε τίποτα;
Το “Love Gun” κυκλοφόρησε σε μια εποχή, που άρχισαν να γίνονται το μεγάλο όνομα παγκοσμίως, αφού περνούν σε δημοτικότητα σχήματα όπως: Alice Cooper, AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Beatles, Eagles.Εκείνη την περίοδο οι KISS ήταν αναμφίβολα ΤΟ κορυφαίο συγκρότημα στην Αμερική και όχι μόνο. Αφού να σκεφτεί κανείς ότι τα άλλα συγκροτήματα παρακαλούσαν να ανοίγουν τις συναυλίες των KISS.
Όπως π.χ. AC/DC, Accept, Black Sabbath, BOC, Bon Jovi, Dokken, Great White, Iron Maiden, Journey, Judas Priest, Krokus, Motley Crue, Queensryche, Riot, Rush, Scorpions, Skid Row, Styx, Ted Nugent, UFO, Uriah Heep, WASP… αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα όλα αυτά τα χρόνια, ο κατάλογος είναι μεγαλύτερος από όσο νομίζετε.
Η σκηνική παρουσία είχε φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο θεάματος, με τον Gene Simmons να πετάει να φτύνει φλόγες και να βγάζει από το στόμα του αίμα, ο Ace Frehley με κιθαριστικά solos στα οποία η κιθάρα του έπιανε φωτιά και πέταγε ρουκέτες. Τα τύμπανα του Peter Criss να ανυψώνονται με τη βάση τους είκοσι μέτρα ψηλά από την σκηνή, ενώ η σκηνική παρουσία του Paul Stanley είναι μοναδική, sexy, φανταστική, ανεπανάληπτη, καθώς είναι πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος, ένας μοναδικός - εκπληκτικός frontman.
Οι KISS ήταν το πρώτο συγκρότημα στο χώρο του Hard Rock – Heavy Metal που προκάλεσε καταναλωτικό όργιο. Οι KISS έχουν κυκλοφορήσει ότι μπορείτε να φανταστείτε, από κούκλες, μάσκες, puzzle, παιχνίδια, νομίσματα, τετράδια, πετσέτες, ραδιόφωνα, πικάπ, προφυλακτικά, κουβέρτες, χαλιά, μέχρι φλίπερ.
Είχαν το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο fan club (KISS ARMY), που υπήρξε ποτέ στον κόσμο, με πάνω από 100.000 μέλη.
Εκείνη την εποχή είχαν το άγγιγμα του Μίδα, ότι έπιαναν γινόταν χρυσό ή πλατινένιο.
Τον Μάρτιο του 1977 στην Ιαπωνία, φτάνουν το ρεκόρ των Beatles με 4 sold-out εμφανίσεις, ενώ ένα χρόνο μετά, σπάνε το ρεκόρ αυτό με 5 sold-out εμφανίσεις!!!
Λίγο μετά την κυκλοφορία του “Love Gun” η Marvel Comics κυκλοφορεί το πρώτο KISS comic. Αναμειγνύει το αίμα των μελών του συγκροτήματος με το κόκκινο μελάνι, αυτό το τεύχος του comics πούλησε 800.000 κόπιες και γίνετε αμέσως best seller. Ακόμη και σήμερα είναι το comic που έχει πουλήσει περισσότερο σε όλη την ιστορία της Marvel Comics.
Ένα συγκρότημα με διεθνή εμβέλεια και κύρος, που σφράγισαν την εποχή τους και με το δισκογραφικό έργο τους άλλαξαν το ρου της μουσικής μας!!!
Φυσικά το πόσοι και ποίοι μιμήθηκαν ή επηρεάστηκαν από τους KISS είναι περιττό να το πω. Το “Love Gun” περιέχει 10 τραγούδια μοναδικά σε σύνθεση όλα κλασικά, είναι ο ορισμός του Αμερικανικού Hard Rock (αν και διαρκεί μόνο 32 λεπτά).
Είναι ο πρώτος δίσκος που όλα τα μέλη του συγκροτήματος τραγουδούν, καθώς και ο Ace Frehley κάνει το ντεμπούτο του με το τραγούδι “Shock Me”.
Ένας δίσκος με χαρακτήρα και προσωπικότητα που μόνο οι KISS ξέρουν να δημιουργούν, τέλεια και παύλα. Είναι ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από καμία - μα καμία σοβαρή δισκοθήκη κάθε Rock/ Hard Rock/ Heavy Metal οπαδού.
Η παραγωγή του Eddie Kramer αγγίζει την τελειότητα και είναι αψεγάδιαστη - τέλεια με λίγα λόγια η καλύτερη που θα μπορούσαν να έχουν οι KISS. Ο Eddie Kramer έχει κάνει την παραγωγή (εκτός των άλλων) στο πρώτο demo των KISS το 1973.
Ο Eddie Kramer είναι πασίγνωστος παραγωγός και έχει συνεργαστεί με ουκ ολίγα σχήματα όπως: Jimi Hendrix, Angel, Foghat, Fastway, Alctrazz, Icon, Raven, Pretty Maids, Loudness, ενώ με τους KISS έκανε συνολικά 6 παραγωγές.
Το εξώφυλλο ανήκει (ξανά) στον ζωγράφο Ken Kelly, στο οποίο οι KISS είναι μπροστά από τις κολόνες ενός εξωτικού Ναού, ενώ μπροστά στα πόδια τους υπάρχει ένα χαρέμι γυναικών με βαμμένα πρόσωπα, θεϊκό.
Τραγούδια όπως τα “I Stole Your Love”, “Love Gun”, “Shock Me”, “Christine Sixteen”, θα παίζονται για πάντα στις συναυλίες των KISS, ενώ ακουστέ και τα “Got Love For Sale”, “Tomorrow And Tonight”, “Almost Human”, “Hooligan”, “Plaster Caster”.
Επίσης, περιέχει και μια διασκευή στο τραγούδι των Crystals “And Then He Kissed Me” αλλά αλλαγμένο σε “Then She Kissed Me”, αυτή είναι η δεύτερη διασκευή των KISS.
Η πρώτη ήταν στο πρώτο τους album και ήταν το “Kissin’ Time” του Bobby Rydell.
Ακολουθεί η δισκογραφία των KISS και η ημερομηνία κυκλοφορίας κάθε δίσκου.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ KISS
Kiss [18-2-1974] Gold
Hotter Than Hell [22-10-1974] Gold
Dressed To Kill [19-3-1975] Gold
Alive I [10-9-1975] Gold and 4x Platinum
Destroyer [15-3-1976] Gold and 3x Platinum
The Originals (first 3 Kiss LP’s) [21-6-1976]
Rock ‘N’ Roll Over [1-11-1976] Gold and 3x Platinum
Love Gun [30-6-1977] Gold and 3x Platinum
Alive II [14-10-1977] Gold and 4x Platinum
Double Platinum [2-4-1978] Gold and 4x Platinum
Paul Stanley [18-9-1978] Gold and Platinum
Gene Simmons [18-9-1978] Gold and Platinum
Peter Criss [18-9-1978] Gold and Platinum
Ace Frehley [18-9-1978] Gold and Platinum
Dynasty [23-5-1979] Gold and 3x Platinum
Unmasked [20-5-1980] Gold
(Music From) The Elder [16-10-1981]
Killers [28-6-1982]
Creatures Of The Night [13-10-1982] Gold
Lick It Up [18-9-1983] Gold and Platinum
Animalize [13-9-1984] Gold and Platinum
Asylum [16-9-1985] Gold
Crazy Nights [18-9-1988] Gold and Platinum
Smashes Trashes And Hits [17-11-1988] Gold and 2x Platinum
Hot In The Shade [17-10-1989] Gold
Revenge [14-5-1992] Gold
Alive III [18-5-1993] Gold
Kiss My Ass [21-6-1994] Gold
MTV Unplugged [12-3-1996] Gold
You Wanted The Best, You Got The Best [25-6-1996] Gold
Greatest Kiss [8-4-1997] Gold
Carnival Of Souls [28-10-1997]
Psycho Circus [22-9-1998] Gold
Detroit Rock City (soundtrack) [3-8-1999]
The Kiss Box Set [20-11-2001] Gold
The Very Best Of Kiss [27-8-2002]
Kiss Symphony, Alive IV [22-7-2003]
Kiss Best Of [5-8-2003]
Kiss Best Of Vol.2 [15-6-2004]
Kiss Gold [25-10-2004]
Kiss Best Of Vol.3 [21-11-2006]
Kiss Alive (1975-2000) [27-11-2006] Gold & 3x Platinum



Δεν υπάρχουν σχόλια: