ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

 

38 SPECIAL 
"WILD-EYED SOUTHERN BOYS"
1981
(A&M Records)

SIDE I: "Hold On Loosely", "First Time Around", "Wild-Eyed Southern Boys", "Back Alley Sally", "Fantasy Girl".
SIDE II: "Hittin’ And Runnin’", "Honky Tonk Dancer", "Throw Out The Line", "Bring It On".
38 SPECIAL: Donnie Van Zant – Vocals, Don Barnes – Guitar/ Vocals, Jeff Carlisi – Guitar, Larry Junstrom – Bass, Steve Brooking - Drums and Jack Grondin – Drums.
Produced by Rodney Mills.

Είμαι σίγουρος ότι στα εν ενέργεια Ελληνικά μουσικά περιοδικά και web sites, δεν πρόκειται τώρα πια να διαβάσετε για συγκροτήματα του Southern Rock, γι’ αυτό το λόγο λοιπόν δώστε την δέουσα προσοχή.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, σήμερα είναι μαζί μας οι 38 Special ένα συγκρότημα που δημιουργείται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στην Florida (USA).
Ιδρυτές ήταν ο τραγουδιστής/ κιθαρίστας Don Barnes, ο κιθαρίστας Jeff Carlisi και ο τραγουδιστής Donnie Van Zant, της γνωστής οικογένειας Van Zant.
Το όνομα τους είναι παρμένο από το γνωστό τριανταοχτάρι περίστροφο.
Τα πρώτα τους δυο album είναι τυπικά Southern/ Boogie Rock, που μου θυμίζουν αρκετά τους Lynyrd Skynyrd. Αλλά από το τρίτο τους δίσκο και μετά, παίζουν πιο AOR Southern Rock Music με πιο γλυκιά μελωδία και ζωντάνια.
Αυτόν τον δίσκο που σας παρουσιάζω, τον θεωρώ τον πιο ώριμο και ισορροπημένο από όσα έχουν βγάλει. Εκτός αυτού περιέχει και την επιτυχία “Hold On Loosely”, τραγούδι που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς, αν τους ξέρουν κάποιοι στην Ελλάδα νομίζω πως οφείλεται σε αυτό το κομμάτι. Το τραγούδι είναι σύνθεση του γνωστού συνθέτη/ τραγουδιστή Jim Peterik (Survivor, Pride Of Lions), ο οποίος από το προηγούμενο δίσκο τους “Rockin’ Into The Night”, τους δίνει τραγούδια. Αυτή η συνεργασία μεταξύ τους συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.
Ο δίσκος των 38 Special “Wild-Eyed Southern Boys”, κυκλοφορεί από την A&M Records τον Μάρτιο του 1981 (US charts No.18), και είναι ο τέταρτος κατά σειρά που κυκλοφορούν.
Στα live οι 38 Special ήταν συμπαγείς ενώ ο δυναμικός τους ήχος εμπλουτιζόταν από δυο drummer, πράγμα σπάνιο ακόμα και σήμερα για συγκρότημα.
Το “Wild-Eyed Southern Boys”, είναι απαραίτητο για την δισκοθήκη σας γιατί απλά είναι συναρπαστικός σαν δίσκος, αφού περιέχει τραγούδια που θα σας αρέσουν, σίγουρα, όπως: “Hold On Loosely”, “Wild-Eyed Southern Boys”, “Back Alley Sally”, “Hittin’ And Runnin’”, “Honky Tonk Dancer”, αν μου έβαζαν το τριανταοχτάρι περίστροφο στον κρόταφο αυτά θα επέλεγα.
Η παραγωγή του δίσκου ανήκει στον Rodney Mills (Van Zant, Lynyrd Skynyrd, Gregg Allman) που είναι άψογη, εξαιρετική και πεντακάθαρη και ας έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε, νομίζεις πως οι 38 Special είναι στο δωμάτιο σου και παίζουν live.
Το 1988 ο Donnie Van Zant και ο Jeff Carlisi παίρνουν μέρος στην περιοδεία φόρο τιμής για τους Lynyrd Skynyrd, από τότε και μέχρι σήμερα κυκλοφορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα δίσκους, αλλά δεν είναι και τόσο Southern Rock αλλά περισσότερο AOR, αφού δεν θυμίζουν και πολύ τον παλιό καλό τους αυτό (όχι ότι δεν αξίζουν αλλά…)
Τα τελευταία χρόνια τα δυο αδέλφια Van Zant (Johnny & Donnie), έχουν συγκροτήσει το σχήμα Van Zant και κυκλοφορούν αρκετά καλά, αξιοπρεπή και ποιοτικά albums.

Δισκογραφία 38 SPECIAL
38 Special [1977]
Special Delivery [1978]
Rockin’ Into The Night [1979]
Wild-Eyed Southern Boys [1981]
Special Forces [1982]
Tour De Force [1983]
Strength In Numbers [1986]
Flashback (with bonus live EP) [1987]
Rock ‘N’ Roll Strategy [1988]
Bone Against Steel [1991]
Resolution [1997]
Live At Sturgis [1999]
A Wild-Eyed Christmas Night [2001]
Drivetrain [2004]

Δεν υπάρχουν σχόλια: