ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν… Να λατρεύετε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και το κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008


GRIM REAPER
See You In Hell
1984
(RCA)

SIDE I: "See You In Hell", "Dead On Arrival", "Liar", "Wrath Of The Ripper".
SIDE II: "Now Or Never", "Run For Your Life", "The Show Must Go On", "All Hell Let Loose".

GRIM REAPER: Steve Grimmett – Vocals, Nick Bowcott – Guitars, Dave Wanklin – Bass and Lee Harris – Drums.
Produced by Darryl Johnston.


Να ένα ακόμη συγκρότημα με ένα σκληρό ακατέργαστο όνομα Grim Reaper, με το πρώτο τους δίσκο “See You In Hell” τίτλος που σκορπάει τρόμο και εκδίκηση.
Φτιάχτηκαν το 1979 με αρχικό όνομα Greeps, αλλά όταν έρχεται στο συγκρότημα ο μεγάλος τραγουδιστής Steve Grimmett αλλάζουν το όνομα σε Grim Reaper.
Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Steve Grimmett πριν πάει στους Grim Reaper είχε το σχήμα Medusa, (το 2005 η εταιρία Majestic Rock κυκλοφορεί ένα CD με τις δουλειές των Medusa, που μέχρι τότε δεν είχαν βγει ποτέ επίσημα, είχαν κυκλοφορήσει μόνο σαν demo το 1981 & 1982).
Ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσει το “See You In Hell”, ο Steve Grimmett είχε εμφανιστεί σαν guest vocalist σε ένα δίσκο των Chateaux, (Chained And Desperate).
Το “See You In Hell” είναι άψογο από κάθε άποψη, ηρωικά και πολυμορφικά φωνητικά από τον Steve Grimmett, που κάποιες φορές θυμίζουν Rob Halford (Judas Priest), ενώ η κιθάρα του Nick Bowcott κόβει σαν ξυράφι και το υπόλοιπο rhythm section είναι μοναδικό.
Αυτοί οι τέσσερις μοναδικοί και ευρηματικοί μουσικοί δοκίμασαν τη γεύση της επιτυχίας, όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στα σχήματα της σειράς τους. Παρόλο που η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της πατρίδας τους (Αγγλία) οι Grim Reaper κράτησαν ατόφιο και ανεπηρέαστο τον ήχο τους. Με δυο λόγια ανήκουν στο κλασικό βρετανικό NWOBHM και δεν έπαψαν ποτέ να το υπηρετούν πιστά.
Πώς να σταματήσουν να το υπηρετούν αφού προέρχονται από μια Αγγλική πόλη ορόσημο για το Heavy Metal, το Birmingham (Black Sabbath, Judas Priest) θέλετε κι άλλες γερές βάσεις.
Το “See you In Hell” κυκλοφορεί από την RCA τον Νοέμβριο του 1983.
Οι συνθέσεις του “See You In Hell” είναι λιτές και απέριττες, αλλά ο πραγματικός θησαυρός των Grim Reaper είναι η πολυμορφική φωνή του τραγουδιστή τους, ίσως εκεί να οφειλόταν και η μοναδικότητα της επιτυχίας τους.
Τραγούδια από αυτόν το μοναδικό δίσκο που θα σας ενθουσιάσουν είναι σίγουρα τα: “See You In Hell”, “Liar”, “Run For Your Life”, “All Hell Let Loose”, “The Show Must Go On”, “All Hell Lent Loose”, όπως έλεγαν και οι ίδιοι... "τα τραγούδια και οι στίχοι τους ήταν λίγα λεπτά φαντασίας στην καθημερινότητα".Προσπάθησαν να καθιερώσουν σαν σύμβολο τον «Θεριστή Χάρο» που ήταν και η μασκότ τους και πραγματικά τους έφερε γούρι.
Το “See You In Hell” βρέθηκε στο Αμερικανικό chart No.100 το 1983, ενώ μια Αμερικάνικη περιοδεία με τους Deep Purple το 1985 τους φέρνει στο διάσημο festival “Texas Jam”.
Οι Grim Reaper κάνουν συνολικά τρεις δίσκους όλοι τους στο ίδιο μουσικό κλίμα, ενώ όταν το συγκρότημα διαλύετε, οι Reapers εξαφανίσθηκαν όλοι εκτός από τον Steve Grimmett. Αρχικά εμφανίζετε στους Onslaught (για ένα δίσκο) τους οποίους αναβάθμισε αρκετά, ενώ αργότερα (αρχές 90’s) φτιάχνει τους πιο μελωδικούς Lionsheart. Το 2002 εμφανίζετε με το σχήμα Friction, ενώ τώρα έχει το προσωπικό του συγκρότημα Steve Grimmett.


Δισκογραφία GRIM REAPER 
See You In Hell [1984]
Fear No Evil [1985]
Rock You To Hell [1987]  
Δισκογραφία STEVE GRIMMETT 
CHATEAUX
Chained And Desperate [1983]

ONSLAUGHT
In Search Of Sanity [1989]
LIONSHEART 
Lionsheart [1992]
Pride In Tact [1994]
Under Fire [1998]
Rising Sons, Live [2002]
Abyss [2004]
FRICTION 
Friction [2002]
MEDUSA
Clash Of The Titans [2005]
STEVE GRIMMETT
Personal Crisis [2007](w/ Steve Grimmett)

Δεν υπάρχουν σχόλια: