ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020





DAY ONE
ONE LOOK
1985
(Day One Music)


SIDE I: “Time And Space”, “Take It Slow”, “One Look”, “Waves Of Time”, “Early Warning”.
SIDE II: “What Else Can I Say”, “Listen”, “We Will Survive”, “Promises Don't Last Long”, “Expressions”.

DAY ONE: Greg Hughson – Vocals/ Guitars, Craig Otte – Vocals/ Keyboards, Larry Cohn – Vocals/ Bass and Billy Hall – Drums.
Produced by Day One.


Οι D
ay One κατάγονται από την πόλη των Αγγέλων (Los Angeles) και στα 1985 έκαναν (άθελα τους), ένα σπάνιο δίσκο διαμάντι, που σήμερα θεωρείτε ως ένα lost-gem cult βινύλιο, που πραγματικά πολλοί λίγοι το έχουν στην κατοχή τους. Αυτό είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοχρηματοδοτούμενα Pomp/ AOR βινύλια, όπου λίγοι από τους συλλεκτικούς κύκλους των AOR οπαδών το έχουν στην κατοχή τους, σε φυσικό προϊόν, παρά το κάπως scary-creepy εξώφυλλο.
Η τιμή του κυμαίνεται περίπου γύρω στα 100-150 ευρώ… πάντως εγώ το βρήκα κάποτε κάπου πραγματικά ξεχασμένο, σε αρκετά πολύ καλή τιμή.
Τούτο, το album είναι μια ηχητική Pomp/ AOR αποκατάσταση και όσοι το έχουν στην δισκοθήκη τους, πρέπει ν’ είναι αρκετά υπερήφανοι.
Το “One Look” λοιπόν, το μοναδικό LP από τους Αμερικανούς Pompsters Day One είναι αρκετά vintage σαν ήχος, λαμβάνοντας υπόψη και το έτος της καταγραφής του, το 1985. Από τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα λοιπόν, αλλά με ήχο και μουσικό στυλ εμπνευσμένο αρκετά έως πολύ, από τους Styx, τους Angel, τους Giuffria ή τους Prophet, αν και σε κάποια σημεία του album έχουν πραγματικά και προσωπικό ήχο.
Υπάρχουν μερικά σχήματα που ζουν κυρίως από τη διαφημιστική εκστρατεία και άλλα που δεν ζουν, πάντως οι Day One δεν είναι ούτε καν στην πρώην κατηγορία, αφού ο δίσκος είναι εντελώς ξεχασμένος (αν όχι καθόλου μα καθόλου ακουσμένος), από πολύ μεγάλη μερίδα του Hard Rock κοινού.
Έχει περιγραφεί ως ένα θρυλικό album από μερικούς και δεν έχουν άδικο, αν και προσπαθούν σκληρά να μιμηθούν στα φωνητικά, τον Frank Dimino (Angel).
Ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα τραγούδια είναι υπέροχα με εκπληκτικούς ρυθμούς κιθάρας, φανταχτερά solo και τα πλήκτρα από τον maestro Craig Otte, θα πρέπει να είναι αρκετά για να σας πείσουν όλους εσάς τους AOR οπαδούς. Δηλαδή, ότι αξίζει κάθε εκατοστό των αυλακιών του βινυλίου, αν πότε το βρείτε ή αρκεστείτε τουλάχιστον στο CD. Ναι, το “One Look” είναι σπάνιο, αλλά έχει επάνω του τη δύναμη και την σπανιότητα του θρύλου. Είναι επίσης ακόμη ένα καλό album για τους συλλέκτες του AOR και του Pomp και όπως αναφέρθηκε, οι fans των Angel πρέπει να το βρουν σίγουρα, ή να το ακούσουν κάποια στιγμή. Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε αυτόν τον δίσκο κάνετε ένα γρήγορο look με όλη σας τη δύναμη στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να κοιτάξετε καλά για να το βρείτε…
Σε τούτο το βινύλιο, περιμένετε αλλά και θ’ ακούσετε υπέροχα Synths/ Moogs, αλλά και κιθάρες με εντυπωσιακούς ρυθμούς, τα φωνητικά θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο γυαλισμένα, αλλά καταγράφηκαν ζωντανά μια και έξω στο studio, οπότε είναι αρκετά καλά. Οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις έχουν πολλά αρμονικά φωνητικά και κιθαριστκά solo και φυσικά υπέροχα πλήκτρα.
Όλα τα τραγούδια έχουν μια μελωδική
Hard Rock υφή και αφή, ειδικά αυτά όπου τα φωνητικά είναι χορωδιακά, με αρκετές και πιασάρικες AOR μελωδίες.
Από τούτο το LP, ένα προσωπικό αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “Promises Do Not Last Long”. Ενώ, άλλα που συναρπάζουν είναι τα…“Time And Space”, “Take It Slow”, “Waves Of Time”, “Listen” και “We Will Survive”. Ενώ έκαναν και δύο video-clips για το μουσικό Show "Eye Music",  στα "What Else I Can See" και "Early Warning".
Το “One Look”, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο σπάνια ιδιωτικά LP από τη δεκαετία του '80, πραγματικά δύσκολο πια να βρεθεί.
Όσοι αγαπούν το συμπαγές Αμερικάνικο Melodic Rock, όσοι φορτώνονται ευχαρίστα με την αλληλεπίδραση κιθάρας/ πλήκτρων, ή αγαπούν συγκροτήματα όπως λόγου χάρη οι Styx, οι Angel, οι Roadmaster, οι Saga, οι Prism, ή οι πρώιμοι Magnum, αξίζει σίγουρα να το βρουν.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ DAY ONE
“One Look” [1985]



Δεν υπάρχουν σχόλια: