ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019




707
MEGA FORCE
1982
(Boardwalk)


SIDE I: “Mega Force”, “Can't Hold Back”, “Get To You”, “Out Of The Dark”, “Hell Or High Water”.
SIDE II: “We Will Last”, “Hello Girl”, “Write Again”, “No Better Feeling”, “Heartbeat”.

707: Kevin Chalfant – Vocals, Kevin Russel – Vocals/ Guitar, Phil Bryant – Bass, Jim McClarty – Drums and Tod Howarth – Keyboards/ Guitar.
Produced by George Tutko and Keith Olsen.


Το καλό αυτό group δημιουργήθηκε από τους Kevin Russel, Jim McClarty και Phil Bryant, το 1978 στο Detroit, αλλά λειτουργούσε με διάφορους άλλους μουσικούς στην σύνθεση του.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, οι Journey, οι Foreigner και οι Styx άρχισαν να γεμίζουν αμέτρητες αρένες με τη μουσική τους, αναμφισβήτητα τα πιασάρικα Arena Rock τραγούδια τους ήταν και η επιτυχία τους. Έτσι λοιπόν, εμφανίστηκαν πολυάριθμα σχήματα στην Hard Rock/ AOR σκηνή προσπαθώντας να επαναλάβουν αυτή την επιτυχία, ορισμένα όπως οι Survivor, οι Loverboy και οι 38 Special πέτυχαν τον υψηλό στόχο τους, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αξιόλογων συγκροτημάτων όπως οι Wrabit, οι Sheriff, οι Axe, οι Spys, οι Prism, οι Franke & The Knockouts ή οι Shooting Star, παρά τις μικρές επιτυχίες και την προβολή από το ραδιόφωνο, δεν μπορούσαν ν’ αδράξουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, έτσι ακριβώς συνέβη και στους 707.
Δυστυχώς, οι 707 έπεσαν μέσα στην τελευταία κατηγορία, αν και το τρίτο τους album Mega Force”, περιείχε μια σειρά από καλές μελωδίες AOR/ Hard Rock τραγουδιών, με ωραίες εκρήξεις μελωδικής και κιθαριστικής εργασίας από τον Kevin Russel, ενώ τα πλήκτρα του Tod Howarth είχαν μια φρενίτιδα, δεν μπορούσαν όμως να κερδίσουν την επιτυχία. Όλο το υλικό του album ερέθισε ιδιαίτερα τη φαντασία, αλλά το καλύτερο τραγούδι ήταν το ομώνυμο του δίσκου το  Mega Force”, που ήταν και το μουσικό θέμα των τίτλων για την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του 1982.
Οι 707 έπαιζαν ένα σκληρό μελωδικό radio Hard Rock, με καλή παραγωγή και προσεγμένη εκτέλεση, τα φωνητικά του Kevin Chalfant ήταν μελωδικά, ο ήχος της κιθάρας αρκετά καθαρός, τα πλήκτρα πλούσια και τα τύμπανα του Jim McClarty έδιναν την αίσθηση δυναμικής συνοχής. Το συγκρότημα όμως, γινόταν μανιώδες και πιο πομπώδες με κάθε νέο album που κυκλοφορούσαν. Τα δύο πρώτα τους album ήταν πολύ καλά, αλλά αυτό που είχε την μεγαλύτερη συνοχή κι επιτυχία, ήταν το τρίτο τους LP το “Mega Force”, όπου έπαιζαν ακόμη πιο σκληρότερα από ότι στα δύο προηγούμενα.
Το συγκρότημα αναχώρησε από την Casablanca Records όπου κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα του βινύλια και υπέγραψε με την Boardwalk, εκείνη την εποχή οι 707 δεν είχαν ένα βασικό τραγουδιστή οπότε αποφάσισαν ότι χρειαζόταν έναν μόνιμο βασικό και διακριτό τραγουδιστή, έτσι ο Kevin Chalfant προστέθηκε κι ανέλαβε αυτόν το ρόλο. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν το “Mega Force” να είναι το πιο επιτυχημένο album του group, έπαιξαν σε περιοδείες μαζί με τους Ted Nugent, Loverboy, Scorpions, Rainbow και τους REO Speedwagon.
Σε αυτό το τρίτο album τους, εκτός του “Mega Force” που ήταν το mega-hit του group, το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για άλλα μελωδικά μοναδικά μουσικά πετράδια σε αυτόν το δίσκο όπως τα… “Heartbeat”, “We Will Last”, “No Better Feeling”, “Out Of The Dark” και “Write Again”, αλλά κανένα από αυτά δεν κυκλοφόρησε ως single και ούτε ακούστηκε στο FM ραδιόφωνο, επομένως σαν δίσκος ξεχάστηκε πολύ γρήγορα κι εξαφανίστηκε από τα δισκάδικα. Σε αυτό βέβαια δεν βοήθησε καθόλου μα καθόλου όμως, η άψογη παραγωγή του Keith Olsen (Whitesnake, Sammy Hagar).
Παρά την έλλειψη υποστήριξης από την δισκογραφική τους εταιρεία, οι 707 είχαν σίγουρα ταλέντο, με τραγουδιστή τον Kevin Chalfant και τον κιθαρίστα Kevin Russell, από πολλές τις απόψεις ο ήχος τους είναι συγκρίσιμος με αυτόν τον ήχο των Journey.
Οι 707 έχουν έναν πολύ πρώιμο ραδιοφωνικό ήχο, που ακούει στο φάσμα και στη φόρμουλα του AOR και του Pomp, σκληρό Rock των catchy 80’s με πολλές και καλές κιθάρες και πολύ όμορφα πλήκτρα, με καλό AOR/ Hard Rock υλικό από τις αρχές του ’80, το “Mega Force” παραμένει αγαπημένο album χρονια τώρα.
Αρχικά έφυγε από το σχήμα ο Phil Bryant, μετά από λίγο όμως οι 707 διαλύθηκαν, αργότερα ο Tod Howarth εμφανίστηκε με τους Frehleys Comet του πρώην κιθαρίστα των KISS, Ace Frehley.
Το group έκανε κάποια album μεταξύ των ετών 2000 και 2006, αλλά δεν τα έχω ακούσει κι έτσι δεν έχω γνώμη κι άποψη.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ 707
707 [1980]
The Second Album [1981]
Mega Force [1982]
Trip To Heaven [2000]
The Bridge [2004]
Greatest Hits Live [2005]
The Fourth Decade [2006]


TRIVIA
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Howarth, με τους Frheleys Comet επανέλαβε το τραγούδι “Mega Force”, που άλλαξε σε “Calling To You”, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει τροποποιημένους στίχους, με την βοήθεια των Jonathan Cain (Journey) και του Ace Frehley. Ο Tod Howarth απολαμβάνει την επιτυχία με τον πρώην κιθαρίστα των KISS, αλλά μαζί και με το συγκρότημα του Ted Nugent, έκανε τη δική του solo καριέρα, αλλά και ως μέλος για τους Cheap Trick.


Δεν υπάρχουν σχόλια: