ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016



 
EASTERN ORBIT
FUTURE FORCE
1982
(King Records)


SIDE I: "Space Strut", "Madame X", "Midnight Rendezvous", "Time Limit Man".
SIDE II: "Air Shock", "Government's Mad Plan", "Project Noah", "The Last Smoke", "Epitaph".

EASTERN ORBIT: Hiroto Arasaki – Vocals, Isamu Tada – Guitars, Dave Ito – Bass, Eiichi Miyanaga – Drums and Yuki Nakajima – Keyboards.
Produced by Yuki Nakajima.


Εγώ φίλοι μου, δεν είμαι και πολύ φανατικός οπαδός του Ιαπωνικού Hard Rock και Heavy Metal ήχου, λόγω προφοράς (με ξενίζουν κάπως τα φωνητικά τους), εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με άλλη περίπτωση, εντελώς διαφορετική και μοναδική.
Από την Ιαπωνική Heavy Metal σκηνή, ας πούμε ακούω σχήματα τύπου Loudness, Bow Wow, Anthem και Blaze, ενώ οι EZO, ή οι Earthashaker δυστυχώς από άποψη προφοράς δεν ακούγονται με τίποτα.
Αγαπητοί μου, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω καθόλου όλα εκείνα τα σχήματα που προτίμησαν να τραγουδήσουν (και καλά έκαναν), στην μητρική τους γλώσσα σε οποιοδήποτε μέρος της Γης. Εγώ προσωπικά θέλω το Heavy Metal που ακούω να είναι απλά αγγλόφωνο, ακούγετε καλύτερα στα αυτιά μου, ναι υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις (πχ οι δικοί μας Εξόριστοι), αλλά αυτό όμως τώρα είναι άλλη ιστορία και δεν είναι της παρούσης.
Ας έρθουμε όμως τώρα στο σχήμα που σας παρουσιάζω εδώ, Ιαπωνικό group λοιπόν με Αγγλικούς στίχους, δημιουργία τριών πρώην μελών των Heavy Metal Army, των εξής κυρίων Hiroto Arasaki, Eiichi Miyanaga και Yuki Nakajima.
Οι Eastern Orbit έπαιζαν το ίδιο σκληρό Rock με γρήγορες κιθάρες και βαριά πλήκτρα, όπως οι Heavy Metal Army, όμως το ρεπερτόριο τους ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και ηχούσε πολύ καλύτερα από το προηγούμενο σχήμα των τριών.
Για τα Ιαπωνικά δεδομένα οι Eastern Orbit ήταν super group, αφού όλα τα έμπειρα μέλη του σχήματος είχαν στην πλάτη τους πολύχρονη μουσική καριέρα.
Από άποψη μουσικής το ντεμπούτο τους “Future Force” είναι ένα μίγμα από γρήγορο Pomp Hard Rock με πολλά μελωδικά τραγούδια στο ύφος των Angel.
Τα πραγματικά σκληρά τραγούδια, ντύνονται όμορφα από την φανταστική φωνή του  Hiroto Arasaki, (που νομίζεις ότι δεν είναι καν Ιάπωνας), δεν σε ξενίζει καθόλου με την προφορά του, αφού είναι τέλεια. Σε όλο το “Future Force” ξεχωρίζουν τα φοβερά φωνητικά του Hiroto, ο οποίος μάλιστα έχει και μια εκπληκτική προφορά (το ξανά λέω), πράγμα σπάνιο για Ιάπωνα τραγουδιστή, μάλιστα σε πολλά σημεία μου θυμίζει έντονα τον Bernie Shaw των Uriah Heep.
Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από 80’s Heavy Metal και 70’s Hard Rock, θυμίζουν σε αρκετά σημεία, Angel, Deep Purple, Uriah Heep, Rainbow και NWOBHM Prog μπάντες. Ο δίσκος περιέχει πολλά και δυναμικά, ισχυρά riffs, μοναδικές μελωδίες και πολλά αλλά καλά στη χρήση πλήκτρα.
’Ολος ο δίσκος περιέχει εντυπωσιακές «μονομαχίες» ανάμεσα στην κιθάρα του Isamu Tada και τα πλήκτρα του Yuki Nakajima.
Λοιπόν το “Future Force” είναι ένα βαρύ Hard Rock album (στο σύνολο του), που λίγο έχει να κάνει με το Metal της εποχής, ο ήχος βασίζεται κυρίως στα πλήκτρα και τις κιθάρες, αξίζει να το αποκτήσετε μόνο αν είστε κάπως διαλλακτικοί στα Hard Rock ακούσματα.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια του καταπληκτικού αυτού παρθενικού τους album και ενός ακόμα ζωντανού δίσκου, δεν συνεχίστηκε ποτέ πια. Ενώ το 1983 κυκλοφόρησαν και ένα single με δύο τραγούδια τα “Battletruck” και “I Shot The Sheriff” που όμως δεν υπάρχουν σε κάποιο δίσκο τους.
Το album τώρα είναι υπέρ-σπάνιο, αυτή η  κυκλοφορία του group είναι αδύνατον να βρεθεί πια σε LP και αν βρεθεί ξεκινά από τα 50 ευρώ. Αυτός ο δίσκος, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και άξιας δυστυχώς μόνο στους συλλεκτικούς κύκλους των οπαδών του Hard Rock.
Δυστυχώς, όπως γίνετε πάντα όμως τα
super groups έχουν τη τάση να επιβιώνουν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα έτσι και οι Eastern Orbit δεν αποτέλεσαν καμιά εξαίρεση, στον κανόνα αυτό.
Μετά από αυτό οι δρόμοι των μελών του group θα χωρίσουν για πάντα, αργότερα ο τραγουδιστής Hiroto Arasaki (γνωστός επίσης ως John Joseph Patterson) θα κάνει guest φωνητικά για τους , ενώ ο Yuki Nakajima θα κυκλοφορήσει δύο solo albums.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ EASTERN ORBIT
Future Force [1982]
Live! Journey To Utopia [1983]


Δεν υπάρχουν σχόλια: