ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014




Alpha Centauri
Alpha Centauri
1977
(Salt Records)


SIDE I: "Hard Life", "One Night At A Time", "I’m A Rebel", "Earth In Motion".
SIDE II: "Love Is A Curse", "You Shot Me Down", "Love Only You", "Make It At Rock And Roll".


ALPHA CENTAURI: Jess Redmon – Vocals/ Keyboards, Kurt Smith – Guitars, Garth Hannum – Bass and Randy Thompson – Drums.
Produced by Alpha Centauri.


Οι Alpha Centauri, είναι ένα από τα πρώτα αλλά και δυστυχώς εντελώς άγνωστα Pomp/ AOR συγκροτήματα, εμπνευσμένο από σύνολα όπως οι Styx, οι Angel, οι Zon και οι Satrcastle.  Το πρώτο και μοναδικό τους album κυκλοφόρησε σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και τώρα πλέον έχει γίνει περιζήτητο από τους απανταχού συλλέκτες βινυλίου.
Το Hard Rock/ Pomp/ AOR συγκρότημα των Alpha Centauri συγκροτήθηκε το 1971 στο Greeley, Denver του Colorado, (USA), αρχικά στα πρώτα χρόνια ήταν μια μπάντα τριών ατόμων, που αποτελούνταν από τους Randy Thompson, Jess Redmon και Kurt Smith, ενώ το 1975 εντάχθηκε στο σχήμα και ο Garth Hannum.
Οι Alpha Centauri περιόδευσαν στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ άνοιξαν τις συναυλίες για πολλά σχήματα του Hard Rock όπως οι Styx και οι Uriah Hepp και για τέσσερα χρόνια η μπάντα δούλευε στα τοπικά club του Colorado με μεγάλη σχετικά επιτυχία.
Το 1977 η μπάντα έστρεψε την προσοχή της προς τον Καναδά αφού μετακόμισε εκεί μόνιμα, έτσι την ίδια χρονιά το συγκρότημα κυκλοφόρησε τελικά το ντεμπούτο δίσκο του, το οποίο κυκλοφόρησε από την άγνωστη ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Salt Records.
Είναι ένα πολύ καλό album, με ένα πολύ διακριτικό αστρικό ήχο και εξαιρετική κιθάρα, καθώς και μοναδικά πλήκτρα, συνδυάζοντας επιτυχώς το Hard Rock με το Prog και το Pomp ήχο. Όλα μα όλα τα τραγούδια του δίσκου ακούγονται ευχάριστα χωρίς να κουράζουν ή να κάνουν κάποια κοιλιά.
Μετά την έκδοση του δίσκου ήρθαν περισσότερες συναυλίες, καθώς και πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, για τα επόμενα δύο χρόνια, το συγκρότημα απολαμβάνει την επιτυχία στο νέο τους σπίτι (Καναδάς) και αναμενόταν το επόμενο δεύτερο album τους. Δυστυχώς, όμως το 1979 τα πράγματα αλλάζουν στη μουσική σκηνή γενικότερα, το Punk και το New Wave ήταν το νέο είδος που κυριάρχησε στη μουσική ανακατεύοντας τα μουσικά πράγματα και τα μουσικά γούστα του κοινού. Δυστυχώς φίλοι μου, το ευρύ μουσικό κοινό έχει την τάση ν' ακούει και να "ανακαλύπτει" μόνο τις μουσικές σαβούρες που του πλασάρουν, χωρίς να μπορεί να δει την διάφορα στην ποιότητα της μουσικής. Έτσι οι Alpha Centauri αγωνίστηκαν για να κρατήσουν και να επεκτείνουν το κοινό τους αλλά όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Η μπάντα τότε είχε στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα προβλήματα της διαχείρισης και της εξάντλησης από την συνεχόμενη ζωή (live) στο δρόμο οδήγησε το συγκρότημα να επιστρέφει στις ΗΠΑ. Μετά από τα χρόνια της ακμής τους 1977 και 1978, τα πράγματα απλά ποτέ δεν απογειώθηκαν πάλι για το σχήμα, μέχρι που το 1983 διαλύθηκαν οριστικά χωρίς να κυκλοφορήσουν καν τον δεύτερο έτοιμο δίσκο τους.
Οι Alpha Centauri συχνά αναφέρονται ως “World's Best Undiscovered Pomp Band”, δεν υπάρχει όμως καμία άρνηση για το ταλέντο της μπάντας ή την ποιότητα του μοναδικού LP που απελευθέρωσαν. Με την μια άκρη του ήχου τους, στους Uriah Heep η μπάντα παίζει με πεποίθηση και δυναμισμό, συμπληρώστε και τα φωνητικά σε στυλ Byron και τις slide κιθάρες που φέρνουν στο νου τον Mick Box, είναι αδύνατο φίλοι μου να μην παρατηρήσετε τις ομοιότητες με τους Uriah Heep. Ενώ η άλλη άκρη του ήχου τους, κρατεί από Styx και Angel (ειδικά τα πλήκτρα θυμίζουν έντονα Greg Giuffria) τα solo στα keyboards είναι απλά εκπληκτικά.
Όποια και αν είναι τα γούστα σας αγαπητοί μου, ένα θρυλικό βινύλιο σαν αυτό αξίζει να ακουστεί και δεδομένου ότι η έκδοση έχει προ πολλού εξαντληθεί, ακούστε και μάθετε ένα καλό album μελωδικού Pomp/ AOR/ Hard Rock με μια παράξενη, γλυκιά χρήση της μελωδίας. Προσπαθήστε να τον ακούσετε ξανά και ξανά, είναι ένα μείγμα από λαμπρότατο και εκτυφλωτικό, εκπληκτικό Pomp/ AOR/ Hard Rock.
Στη δεκαετία του '90 μια αναβίωση συνέβη για τους Alpha Centauri, μετά από την έκδοση του βινυλίου σε CD, έτσι μπήκαν στην Διεθνή Εγκυκλοπαίδεια του Hard Rock και του Heavy Metal ως η καλύτερη άγνωστη Pomp μπάντα.
Κατά τη διάρκεια των 12 χρόνων της ύπαρξης τους σαν group, πραγματοποίησαν πολλά live σε club και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Αμερική και τον Καναδά, οι περισσότερες από αυτές τις συναυλίες ήταν μάλιστα headliner.
Σήμερα, το σπάνιο αυτό κόσμημα επανεκδόθηκε σε βινύλιο σε προσιτή τιμή, με ένθετο και μόνο σε 400 αντίτυπα, όσοι πιστοί προσέλθετε.
Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου κιθαρίστα των Deep Purple, Tommy Bolin.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ALPHA CENTAURI
Alpha Centauri [1977]


TRIVIA:
Ο Άλφα του Κενταύρου είναι ο μεγαλύτερος αστέρας στον αστερισμό του Κενταύρου, στο νότιο ημισφαίριο και είναι διπλός αστέρας, με γυμνό μάτι εμφανίζεται ως απλός αστέρας και αποτελεί το τρίτο λαμπρότερο άστρο στον νυχτερινό ουρανό. Ο Άλφα του Κενταύρου είναι το εγγύτερο αστρικό σύστημα στον Ήλιο, απέχοντας 4,37 έτη φωτός.

1 σχόλιο:

Alex 4a είπε...

Πολύ κόμπλεξ για το Punk. Κάτι θα σου γάμησε, δεν εξηγείται αλλιώς...