ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

RISING SUN
Rising Sun
1987
(Morning Glory Records)


SIDE I: "Standing In The Rain", "Convenient Love", "I Saw Her Standing There".
SIDE II: "Life’s Song Along The Water", "Degrees Of Awareness".

RISING SUN: Jason Alburez – Vocals, Tony Catania – Guitars, Ron Pasquini – Bass and Glenn Richards – Drums.
Produced by Tony Catania.


Οι Rising Sun είναι μία από τις πιο αδικημένες, αδικοχαμένες Hard Rock μπάντες από την Νew York, ενώ είχαν ένα τεράστιο fan-base από Metal οπαδούς εκείνη την εποχή (mid 80’s), ποτέ όμως δεν έλαβαν πραγματικά την πλήρη αναγνώριση που θα έπρεπε να είχαν (αλλά θα μου πείτε πόσα και πόσα άλλα τέτοια σχήματα δεν είχαν την μοίρα των Rising Sun).
Η χημεία του συγκροτήματος ήταν θεαματική ενώ η μουσική τους ήταν φοβερά σφιχτό-δεμένη, σε όσους αρέσει το Hard Rock της δεκαετίας του ’70 με αρκετές πινελιές από Led Zeppelin, τότε οι Rising Sun είναι για εσάς.
Οι Rising Sun δημιουργήθηκαν επίσημα σαν συγκρότημα στις 21 Ιανουαρίου του 1984, η μουσική τους εξακολουθεί να είναι διαχρονική και σήμερα σχεδόν 29 χρόνια μετά. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο
Tony Catania στην κιθάρα, ο Jason Alburez στο τραγούδι (ex-Sweetleaf), ο Ron Pasquini στο μπάσο και ο Glenn Richards πίσω από τα τύμπανα.
Οι
Rising Sun κυκλοφόρησαν συνολικά 4 albums, το πρώτο τους ήταν ένας δίσκος βινυλίου με τον τίτλο “Rising Sun”, με κλασικά τραγούδια όπως τα “Lifes Song Along The Water”, "Standing In The Rain" και  τη διασκευή  στο γνωστό τραγούδι των Beatles "I Saw Her Standing There". Αυτός ο πρώτος δίσκος ήταν σε ανεξάρτητη παραγωγή αυτό που λέμε private pressing, από την εταιρεία Morning Glory Records το 1987, πραγματικά δεν γνωρίζω σε πόσες κόπιες βγήκε, αν και υπολογίζω πως δεν είναι πάνω από 1000. Η μπάντα έκοψε αυτό το EP μόνο σε πολύ λίγα αντίτυπα σε ανεξάρτητη παράγωγη, φυσικά οι κόπιες ήταν τρομακτικά πολύ λίγες για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν παρά ελαχίστους από τους αμέτρητους φίλους-οπαδούς του συγκροτήματος.
Οι Rising Sun διασκεύαζαν πολλά τραγούδια των Led Zeppelin σε όλες τις παραστάσεις τους στη σκηνή, έτσι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ εύκολα μια tribute band στους Led Zeppelin.
Η διάλυση τους έγινε περίπου στα μέσα του ’90, ενώ όλα σχεδόν τα μέλη των
Rising Sun ασχολήθηκαν με διάφορα μουσικά projects.
Ο κιθαρίστας Tony Catania, πήγε στην μπάντα του Jason Bonham ενώ πήρε και  μέρος στο tribute album "In the Name Of My Father - The Zepset", επίσης έγινε περιστασιακός κιθαρίστας στο group Oxygen. Ο Jason Alburez έχει γράψει δικά του τραγούδια κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο Glen Richards, εντάχθηκε σε δύο σχήματα λίγο μετά τη διάσπαση των Rising Sun, αρχικά στο συγκρότημα Bag, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Arizona στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και συνεργάστηκε με το συγκρότημα Triple XL και ηχογράφησε μαζί τους μερικούς δίσκους.
Ήταν να γίνει και ένα reunion, αλλά δυστυχώς ο μπασίστας Ron Pasquini πέθανε το 2010 και έτσι ματαιώθηκε αυτό το σημαντικό γεγονός.
Ακόμα κι αν έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τον πρώτο τους δίσκο, η μουσική τους κληρονομιά θα είναι για πάντα μαζί μας.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ RISING SUN
Rising Sun [EP-LP 1987]
Not Made In Japan [CD 1992]
Rising Sun Best Of [CD 1993]
Live At Electric Ladyland [AUDIO-TAPE 1994]


TRIVIA:
Το επίσημο site των Led Zeppelin (Led-zeppelin.com) έγραψε σχετικά: “Το album “In the Name Of My Father - The Zepset”, αποτυπώνει αυτή την ιστορική επίδραση που άφησαν στη σκληρή Rock μουσική και σε όλο τον κόσμο οι Led Zeppelin, να το απολαύσετε αφού περιέχει όλα τα κλασικά τραγούδια των Led Zeppelin, όμως αξίζουν τα “Communication Breakdown”, “The Song Remains the Same”, “Ten Years Gone” and “Since I’ve Been Loving You”. Μοναδικός πίσω από τα τύμπανα ο υιός Bonham τονίζει τη σκληρή δουλειά με την αφοσίωσή του, παίζει τα τραγούδια των Zeppelin όπως κανένας άλλος. Ενώ ο κιθαρίστας Tony Catania, είναι παρόμοιος στο παίξιμο με τον μεγάλο Jimmy Page και παρομοιάζεται με το μοναδικό δικό του στυλ”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: