ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

                       MOLLY HATCHET



MOLLY HATCHET
DOUBLE TROUBLE LIVE
November 1985
(Epic)

SIDE I: Whiskey Man, Bounty Hunter, Gator Country, Flirtin’ With Disaster.
SIDE II: Stone In Your Heart, Satisfied Man, Bloody Reunion, Boogie No More.
SIDE III: Freebird, Walk On The Side Of The Angels, Walk With You.
SIDE IV: Dreams I’ll Never See, Edge Of Sundown, Fall Of The Peacemakers, Beatin’ The Odds.

MOLLY HATCHET: Danny Joe Brown – Vocals, Dave Hlubek – Guitar, Duane Roland – Guitar, Riff West – Bass, Bruce Crump – Drums and John Galvin – Keys.
Produced by Pat Armstrong and Andy De Ganahl.


Όταν εμφανίστηκαν οι Molly Hatchet, έδειξαν να διεκδικούν το στέμμα του Νότου, μετά τον αποδεκατισμό των Lynyrd Skynyrd. Όπως οι Lynyrd Skynyrd και πολλά άλλα Νότια σχήματα, έτσι και οι Molly Hatchet ξεκίνησαν από το Jacksonville της Florida, το 1975, αν και ουσιαστικά πρωτάρχισαν από το 1971, με την συνεργασία των κιθαριστών Dave Hlubeck και Steve Holland. Πήραν το όνομα Molly Hatchet από την ιστορία μιας κοπέλας (πόρνη), που ζούσε στο Salem τον 17ο αιώνα και έμεινε γνωστή σαν AbigailHatchet Molly”, γιατί αποκεφάλιζε τους εραστές της με ένα τσεκούρι, μετά την ερωτική πράξη. Το ίδιο εργαλείο χρησιμοποίησε και η Lizzie Borden, που έγινε εξ’ ίσου διάσημη.
Οι Molly Hatchet πήραν τον drummer Bruce Crump και τον μπασίστα Barner Tomas το 1975, ενώ ο τραγουδιστής Danny Joe Brown ήρθε από τους Rum Creek, τελευταίος ήρθε ο κιθαρίστας Duanne Roland. Το συγκρότημα, έπειτα από τη συσσώρευση υλικού και το σχετικό δέσιμο, άρχισε τις συνοικιακές συναυλίες, με τις οποίες ασχολήθηκε ως το 1977, όπου υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Epic. Το πρώτο ομώνυμο και πολύ καλό album τους, βγήκε σε κυκλοφορία ένα χρόνο αργότερα και πούλησε 900.000 αντίτυπα και έγινε αμέσως πλατινένιο, ενώ το δεύτερο, “FlirtinWith Disaster” του ’79, έγινε διπλά πλατινένιο.  Η περίπτωση τους, απέδειξε ότι η ποιότητα και η επιτυχία μπορούν να συνυπάρξουν στο Νότο, πράγμα βέβαια, που είχε αποδειχτεί και από άλλα ανάλογα Southern Rock συγκροτήματα, όπως Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, Allman Rothers Band, Atlanta Rhythm Section… κ.ά.
Μετά από 250 περίπου ζωντανές εμφανίσεις, ο τραγουδιστής Danny Joe Brown, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους Molly Hatchet γιατί υπέφερε από διαβήτη και οι περιοδείες τον είχαν καταβάλει. Αντικαταστάθηκε από τον Jimmy Farrar για δυο δίσκους, ο Farrar τελικά έφυγε από το συγκρότημα εξαιτίας των διαφωνιών του με τα υπόλοιπα μέλη. Το 1981 ξαναγυρίζει στους Molly Hatcher ο Danny Joe Brown, που στο διάστημα αυτό είχε κυκλοφορήσει ένα προσωπικό δίσκο και ήταν τώρα καλύτερα στην υγεία του.
Ο δίσκος αυτός που σας παρουσιάζω, είναι μια από τις καλύτερες, ζωντανά ηχογραφημένες ανθολογίες του σκληρού Νότου. Με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές μια παρακμιακής light περιόδου που μεσολάβησε μέχρι την ηχογράφηση αυτού του διπλού live, όλα τα τραγούδια είναι δυναμίτες… “Bounty Hunter”, “Boogie No More” και άλλες δόξες του παρελθόντος παρελαύνουν διαδοχικά εδώ, όμως νομίζω ότι η απουσία του “CheatinWoman” είναι μεγάλη παράληψη και αποτελεί ένα μείον στη γενική αρτιότητα του “Double Trouble Live”.
Σίγουρα οι Molly Hatchet, παρ’ όλα που δεν ήταν οι γνησιότεροι στο Southern Rock (δηλαδή Νότιο κλασικό ήχο), ήταν παντοδύναμοι και έδωσαν μια νέα σκληρή πνοή στο χώρο, που ίσως να είχε ατονήσει πριν της ώρας του, αν δεν υπήρχε το Hard Rock αίμα μέσα του με τους Molly Hatchet, τους Blackfoot, τους 38 Special… κλπ.
Η μεθυστική φωνή του Danny Joe Brown και ο διπλός καθαριστικός συναγωνισμός σπάνε κόκκαλα σ’ αυτό το ζωντανό δίσκο, που οι Molly Hatchet χάρισαν στο κόσμο του Νότου, τον έστω διαφοροποιημένο κάπως λόγο εποχής και μόνο. Κατά τ’ άλλα, έχουμε μια άψογη ενορχήστρωση, έξυπνα διασκευασμένα μακρόσυρτα κιθαριστικά solos και έντονη συμμετοχή του κοινού. Κλασικό, Νότιο, σκληρό, μεγάλο live, με guest star μια καυτή διασκευή του “Free Bird” των Lynyrd Skynyrd, καθώς και άλλες παλιές, καλά διασκευασμένες Νότιες συνθέσεις όπως το “Dreams Ill Never See” του Gregg Allman, ή τα “Walks On The Side Of The Angels” και “Walk With You”.

Δυστυχώς στις 10 Μαρτίου του 2005 ο Danny Joe Brown, πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια λόγω του διαβήτη που είχε από 19 χρονών, ενώ στις 19 Ιουνίου του 2006 πεθαίνει και ο Duane Roland στο σπίτι του από φυσικά αίτια.


ΔισκογραΦία MOLLY HATCHET
Molly Hatchet [1978]
Flirtin’ With Disaster [1979]
Beatin’ The Odds [1980]
Take No Prisoners [1981]
No Guts No Glory [1983]
The Deed Is Done [1984]
Double Trouble Live [1986]
Lightning Strikes Twice [1989]
Devil’s Canyon [1996]
Silent Reign Of Heroes [1998]
Kingdom Of XII [2000]
Locked And Loaded [2003]
Best Of Re-Recorded [2003]
Warriors Of The Rainbow Bridge [2005]
Southern Rock Masters [2008]
Justice [2010
Regrinding The Axes [2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια: