ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011




HORIZON
MASTER OF THE GAME
1985
(CBS)

SIDE I: "Rock This Place", "I Need Your Love", "Master Of The Game", "Thank You", "Peace Of Mind".
SIDE II: "Guardian Angel", "Dreams", "Rock ‘N’ Roll Mind", "Runaway Guy", "Desert Fire".

HORIZON: Shmoulik Avigal – Vocals, Jack Nobelen – Guitars, Marc Vanreusel – Bass and Arthur Vanloon – Drums.
Produced by Shmoulik Avigal.

Αυτή η Ολλανδική μπάντα παίζει Heavy Metal με άφθονη μελωδία και κάποια θέματα από Power Metal. Δεν πρέπει να συγχέεται με το Ολλανδικό Metal σχήμα με το ίδιο όνομα, που σχηματίστηκε το 1996. Απέκτησα αυτό το βινύλιο πριν από κάμποσα χρόνια 10-12 πρέπει να είναι, ψάχνοντας για κλασσικό Heavy Metal από την Ολλανδία, και έμεινα αρκετά εντυπωσιασμένος. Ο ήχος είναι πράγματι πολύ μελωδικός, με συγκρίσεις σε συγκροτήματα όπως οι TNT και οι Europe. Οι Horizon ιδρύθηκαν το 1983, όταν τρεις μουσικοί από την Ολλανδούς Savage ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον τραγουδιστή Shnoulik Avigal (ex-Hammerhead, Picture).
Η δισκογραφική εταιρία
CBS έδειξε από νωρίς το ενδιαφέρον της, και το πρώτο demo έδωσε στη μπάντα μία φήμη για ένα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα του μελωδικού Hard Rock.
Όταν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία προχώρησαν και υπέγραψαν το συμβόλαιο, το συγκρότημα άρχισε να ηχογραφεί αμέσως το πρώτο του δίσκο, το "Master Of The Game" κυκλοφόρησε στις αρχές του 1985, φρέσκο, ζωντανό και με καλά δομημένα τραγούδια που έκαναν εντύπωση αμέσως.
Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από αυτόν το δίσκο είναι τα εξής… το “Dreams” είναι μια ρομαντική-φαντασίας σύνθεση που θυμίζει Europe, με μερικές πινελιές από Dio στα φωνητικά, ο τραγουδιστής φθάνει ψηλά με απίστευτη ομαλότητα, το τέλειο φωνητικό πρότυπο πάνω στα riff της κιθάρας. Το “Guardian Angel” έχει κολλήσει στο μυαλό μου, πολύ-επίπεδα φωνητικά που αποδεικνύουν ξανά το ταλέντο του τραγουδιστή της μπάντας, αυτή τη φορά με την πρόσθετη τεχνική στα μελωδικά solos. Το “Runaway Guy» είναι ένα ενεργητικό σε ταχύτητα και σε ρυθμό τραγούδι με εκπληκτικά πλήκτρα και συγκινητικούς στίχους. Στο “Rock This Place” για άλλη μια φορά δείχνει το φωνητικό του ταλέντο ο τραγουδιστής, που θυμίζουν αρκετά Night Ranger και Coney Hatch. Συνέχεια το “Rock ‘N’ Roll Mind”, αυτό το κομμάτι φέρνει στο μυαλό ξανά φωνητικά του μεγάλου Dio.
Απολαμβάνω πραγματικά αυτόν το δίσκο του μελωδικού
Metal. Οι Horizon είναι ιδανικοί για τους οπαδούς των TNT και των Europe, όχι μόνο λόγω της μελωδικότητας στον ήχο, αλλά και για τους στίχους των τραγουδιών, τα οποία είναι από πολλές απόψεις παρόμοια. “Master Of The Game” το ομώνυμο κομμάτι είναι περισσότερο Europe-esque balladry.
Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτός ο εμπορικός ήχος του Heavy Metal, παρά τα βαρέα μοντέρνα πράγματα, ή το Thrash της ίδιας περιόδου. Το μελωδικό Heavy Metal από αυτήν την περίοδο των mind ‘80s, είναι ένα εξαιρετικό είδος που μπορεί να είναι τελείως σαγηνευτικό, και να σας κάνει να κουνήσετε το κεφάλι σας, όπως και κάθε άλλο κλασικό Metal album.
Ακούγοντας το “
Master Of The Game” και πάλι, μπορώ να βρω αρκετά δυνατά σημεία σε αυτό το εξαιρετικό LP. Μια φανταστική μπάντα που είναι εντελώς και τελείως άγνωστη από τη μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών του Heavy Metal, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στον υπόλοιπο κόσμο.
Στα live οι Horizon είχαν και τη βοήθεια από keyboards, αλλά δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν σαν σχήμα. Οι προσπάθειες του τραγουδιστή να αντικαταστήσει τον κιθαρίστα έφερε την ρήξη ανάμεσα τους, έτσι εκδιώχτηκε. Δοκίμασε την τύχη του στην Αμερική με τους Rods, Wild Dogs και τέλος στο σχήμα του Jack Starr (ex-Virgin Steele) τους Guardians Of The Flame. Παρά το γεγονός ότι τα τραγούδα των Horizon, εξακολουθούσαν να δημιουργούν δυνατότητες επιτυχίας, οι λιγοστές ζωντανές συναυλίες αποδείκνυαν ότι τελικά η φλόγα είχε σβήσει, στις αρχές του ’88, αποφάσισαν να διαλυθούν.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ HORIZON
Master Of The Game [1985]

Δεν υπάρχουν σχόλια: