ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν… Να λατρεύετε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και το κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK.

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010


VINNIE VINCENT
INVASION
24-August-1986
(Chrysalis)


SIDE I: "Boyz Are Gonna Rock", "Shoot You Full Of Love", "No Substitute", "Animal", "Twisted".
SIDE II: "Do You Wanna Make Love", "Back On The Streets", "I Wanna Be Your Victim", "Baby – O", "Invasion".

VINNIE VINCENT INVASION: Robert Fleischman – Vocals, Vinnie Vincent – Guitars, Dana Strum – Bass and Bobby Rock – Drums.
Produced by Vinnie Vincent and Dana Strum.


Πριν ξεκινήσω να πω πως ο Vinnie ανήκει σε εκείνους τους κιθαρίστες, που στη χώρα μας είναι εντελώς παραγνωρισμένος, όχι ότι πρόκειται για άγνωστο όνομα, αλλά λίγοι έως ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί πραγματικά μαζί του, κρίμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από πιο παλιά… ο Vinnie Vincent (πραγματικό όνομα Vincent John Cusano) γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1952 στο Bridgepoint του Connecticut (USA). Προερχόμενος από οικογένεια μουσικών με πατέρα κιθαρίστα και μητέρα τραγουδίστρια, με δισκογραφικές δουλειές στη δεκαετία του ‘40, ξεκίνησε τη κιθάρα σε ηλικία μόλις 3 ετών με βασική επιρροή, την οικογένεια του. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, ένα μέρος του ταλέντου του, φάνηκε στο πρώτο demo που ηχογράφησε με το συγκρότημα Young Generation, με τα έξοδα ηχογράφησης πληρωμένα όλα από τον πατέρα του.  
Το 1977, ο Vinnie Vincent μετακινείται στο LA οπού και συνεργάζεται με τον Felix Cavaliere (ex-Young Rascals) και σχηματίζουν τους Treasure. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ήταν ο ομότιτλος δίσκος, ένα album γεμάτο καλό μελωδικό Rock στο οποίο ο Vinnie Vincent γράφει και δύο τραγούδια τα "Innocent Eyes" και "Turn Yourself Around", κάνοντας μάλιστα και τα φωνητικά.
Από τότε και μέχρι να μπει στους KISS συνεργάζεται με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, το 1982 ο ταλαντούχος κιθαρίστας μπήκε στους KISS, αποφάσισε όμως να φύγει από το σχήμα, ή καλύτερα να λέγαμε εκδιώχτηκε, αφού η σχέση του με τους Gene Simmons και Paul Stanley δεν ήταν και η καλύτερη. Αποφάσισε λοιπόν, να συγκεντρώσει την προσοχή του στο δικό του συγκρότημα, όπου θα έπαιρνε εκείνος όλες τις αποφάσεις, όσον αφορά τα μέρη τις κιθάρας και τις συνθέσεις. Οι άλλοι μουσικοί που προσέλαβε ο Vinnie, ήταν ο μπασίστας Dana Strum (ex-Bad Axe, Ozzy Osbourne), ο τραγουδιστής Robert Fleischman πρωην Journey, Channel κι ο μυώδες drummer Bobby Rock.
Το πρώτο album του Vinnie Vincent ήταν ένας έξοχος Hard/ Heavy Metal δίσκος, που λίγοι δυστυχώς αγκάλιασαν ειδικά στην Ελλάδα, τα υψηλά φωνητικά από τον Robert Fleischman που για άλλη μια φορά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες του, έκαναν το παίξιμο του Vinnie Vincent κάπως ανεξέλεγκτο. Παρά το γεγονός ότι η δισκογραφική τους εταιρεία (Chrysalis) έριξε πολλά λεφτά για να τους προωθήσει, το συγκρότημα δεν κατάφερε να γίνει επιτυχημένο εμπορικά. Ο δίσκος που κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου του 1986 πούλησε 400.000 αντίτυπα και ανέβηκε στο Νο.63 στο Billboard και να σκεφτείτε ότι το συμβόλαιο που είχε το group με την δισκογραφική εταιρεία περιελάμβανε 8 δίσκους για δέκα χρόνια.  
Ο Robert Fleischman ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από συγκρότημα λίγο μετά το πρώτο δίσκο και αντικαταστάθηκε από τον Mark Slaughter, ο οποίος τραγουδά στο πρώτο video-clip του σχήματος, το “Boyz Are Gonna Rock” πάνω στη φωνή του Fleischman. 
Το δεύτερο album “All Systems Go” είχε πιο ελεγχόμενο δεμένο παίξιμο κιθάρας, ενώ τα φωνητικά του Slaughter ακλούθησαν στα βήματα του Fleischman. Για άλλη μια φορά ένα ακόμα έξοχο album δεν είχε επιτυχία και τα δύο album του Vinnie ήταν έξοχα και τον ανέδειξαν ως ένα φοβερό συνθέτη όσο και ως έναν από τους εναπομείναντες βιρτουόζους μεγάλους κιθαρίστες των 80's. Μετά από λίγο καιρό το σχήμα διαλύθηκε, οι Mark Slaughter και Dana Strum έφτιαξαν τους Slaughter, αποχώρησαν από το σχήμα διότι δεν ήταν ικανοποιημένοι από την έλλειψη κατεύθυνσης και από την αναποφασιστικότητα του Vinnie Vincent.
Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ο Vinnie μας εκπλήσσει ευχάριστα με το EP “Euphoria” με τον εκπληκτικό Robert Fleischman ξανά πίσω από το μικρόφωνο, αλλά μετά από αυτό... τίποτα. Δυστυχώς το 2002 κυκλοφόρησε σε ανεπίσημη μορφή ένα bootleg CD με τον τίτλο “Speedball Jam”, ένα κάκιστο album διάρκειας 71 λεπτών, με μόνο 1 instrumental κομμάτι, που δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη ιστορία, αυτού του τόσο καλού κιθαρίστα.
Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν δικαστικές διαμάχες με τα μέλη των KISS, με τον Vinnie Vincent να αξιώνει έως και 6 εκατομμύρια δολάρια, από τους πρώην συνεργάτες τους για θέματα που αφορούσαν δικαιώματα συνθέσεων και μουσικής, από την εποχή που ο Vinnie ήταν ακόμα στους KISS. Οι KISS όμως σαν κίνηση καλής θέλησης τον πήραν μαζί τους και έγραψαν τρία εκπληκτικά, μοναδικά τραγούδια για το “Revenge” το 1991. Ο Vinnie Vincent έχει συνεργαστεί με μοναδικούς τραγουδιστές όπως ο Jeff Scot Soto ή ο Goran Edman, αλλά δυστυχώς όλα αυτά μόνο σε demos, ενώ το 1982 έκανε ένα ανεπανάληπτο demo με τους Warrior. Δυστυχώς, όλα αυτά ποτέ δεν κυκλοφόρησαν επίσημα, ευτυχώς που τα έχω στη κατοχή μου, (καθώς και όλα όσα έχει κάνει ο Vinnie) και πιστέψτε με είναι πραγματικά εκπληκτικά.  
Έχει περιοδεύσει σαν support με τους Alice Cooper και Iron Maiden, αλλά ούτε αυτό ήταν ικανό να ανεβάσει τη μπάντα του πιο ψηλά. 
Είμαι σίγουρος πως και τα δύο album των Vinnie Vincent Invasion, θα σαπίζουν σε κάποιο δισκάδικο με τιμές γύρω στα 5 ευρώ, όποτε αν τα δείτε σας παρακαλώ μην τα προσπεράσετε, δώστε μια ευκαιρία στον αυτό σας να ανακαλύψει αυτό το σπουδαίο ταλέντο κιθαρίστα, που λέγετε Vinnie Vincent.


Δισκογραφία VINNIE VINCENT
Vinnie Vincent Invasion [1986]
All Systems Go [1987]
Euphoria/ The EP [1996]


TRIVIA: 
O Robert Fleischman, ανάμεσα στα δύο album των Journey, τα “Next” και “Infinity” προσχωρεί στο σχήμα, αλλά παραχωρεί σύντομα τη θέση του στον εξαιρετικό Steve Perry. Mετά συγκεντρώνει την προσοχή του στη σύνθεση δικών του τραγουδιών, η Arista του κυκλοφορεί ένα κλασικό AOR solo album στα 1979, αλλά δεν καταφέρνει να σχηματίσει κάποιο συγκρότημα. Το 1984 ο Fleischman επανεμφανίζεται στο προσκήνιο με το AOR συγκρότημα των Channel, όπου επιδεικνύει για άλλη μια φορά τα προσόντα του. Το πρώτης τάξεως συγκρότημα διαλύεται προτού καν κυκλοφορήσει το album στα δισκάδικα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια: