ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009





















SCORPIONS
Fly To The Rainbow
1974
(RCA)


SIDE I: "Speedy’s Coming", "They Need A Million", "Drifting Sun", "Fly People Fly".
SIDE II: "This Is My Song", "Far Away", "Fly To The Rainbow".

SCORPIONS: Klaus Meine – Vocals, Rudolf Schenker – Guitar, Ulrich Roth – Lead Guitar, Francis Buchholz – Bass and Jurgen Rosenthal – Drums.
Produced by Scorpions.


Η ίδρυση των Scorpions που εξελίχτηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα Hard Rock συγκροτήματα στον κόσμο, ξεκίνησε από την οικογένεια των αδελφών Schenker στο Ανόβερο το 1965. Μετά το πρώτο τους album ο Μichael Schenker εγκατέλειψε το συγκρότημα για να πάει στους UFO και για ένα μικρό διάστημα οι Scorpions χώρισαν. Αργότερα ο Rudolf και ο Klaus ξααφτιαξαν το σχήμα υπογράφουν καινούργιο συμβόλαιο και κάνουν μια σειρά απο συναυλίες.
Οι Scorpions έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην δημιουργία ενός ισχυρότατου Hard Rock – Heavy Metal ήχου στην δεκαετία του 1970. Και με κυκλοφορίες όπως το “Fly To The Rainbow”, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν, βρίσκονται σε αυτή την στήλη σαν ένα δείγμα απαράμιλλου Ευρωπαϊκού Hard Rock.
Τότε, οι Scorpions ήταν πραγματικό συγκρότημα γράφοντας απίστευτα τραγούδια και μελωδίες, που μας έκαναν να μάθουμε να ακούμε Hard Rock. Είχαν στην σύνθεση τους πραγματικούς μουσικούς με απίστευτη μουσική παιδεία και αστείρευτο ταλέντο. 'Επαιζαν με την εκπληκτική ακρίβεια όπως κινείται μια όμαδα από tanks στην εξοχή.
Ένας από αυτούς ήταν ο Ulrich Roth, ένας κιθαρίστας με άρτια τεχνική κατάρτιση και συνθετική ευφυΐα. Τα solos του Uli Jon Roth δύσκολα να περιγραφτούν με λέξεις , εγώ τον αποκαλώ απλά «μαέστρο», ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης με όλη τι σημασία αυτής της λέξης. Τα χρόνια που ήταν στο σχήμα, θεωρούνται από πολλούς, τα πιο παραγωγικά και δημιουργικά.
Ενώ ο τραγουδιστής τους Klaus Meine ήταν ότι καλύτερο είχε να δώσει η χώρα τους. Απίστευτη φωνή με ξεχωριστή ζεστή χροιά.
Οι Scorpions θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έβγαλε ποτέ η Γερμανία. Με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο, sold out περιοδείες παντού όπου κι αν πήγαν και ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα των Ελλήνων οπαδών στις δεκαετίες του ’70 και ’80.
Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι μοναδικά, αν όμως πρέπει να προτείνω κάποια τότε αυτά είναι τα: “Speedy’s Coming”, “Driffting Sun”, “This Is My Song” και το ομώνυμο έπος “Fly To The Rainbow”.
Αν πάλι δεν γνωρίζετε αυτά τα τραγούδια, τότε τι να πω; Καλύτερα να συνεχίσετε τον ύπνο σας, αλλάζοντας πλευρό για τα επόμενα 10 χρόνια.
Όσοι γνώρισαν τους Scorpions τα τελευταία 15 χρόνια, και έχουν μόνο τα πιο πρόσφατα album τους, να τα πετάξουν, να τα σπάσουν ή να τα πουλήσουν και να πάρουν τα πρώτα τους μέχρι το 1990, μπας και αλλάξει κάτι μέσα τους
Χωρίς να έχουν αποτινάξει εντελώς τις ψυχεδελικές επιρροές, είναι προφανές ότι ο ήχος των Scorpions σε αυτό το LP, γίνεται πιο στακάτος, συγκεντρωμένος και απέριττος και στρέφεται προς το καθαρό και απλό Hard Rock. Η συμβολή του Uli Jon Roth σε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης είναι μεγάλη και το group δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στο να διαμορφώσει τον ήχο του. Συνθετικά τα τραγούδια αγγίζουν την κορυφή, ενώ από άποψη τεχνικής κι ενορχηστρώσεων, η μπάντα μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Ο Roth σκίζει σάρκες και σπάει κόκκαλα με τις κιθαριστικές του φράσεις, ο Schenker χαλάσει κόσμο με τις φοβερά εμπνευσμένες ιδέες του και ο Meine αιχμαλωτίζει την καρδία μας με την χαρακτηριστική «τευτονική» χροιά του. Τέλος η μπάντα έχει πάρει μπρος και κανείς δεν πρόκειται να την σταματήσει.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ, αποτέλεσε για τους Scorpions, την αρχή για την μελλοντική λαμπρή σταδιοδρομία τους.

Δισκογραφία SCORPIONS
Lonesome Crow [1972]
Fly To The Rainbow [1974]
In Trance [1975]
Virgin Killer [1976]
Taken By Force [1977]
Tokyo Tapes [1978]
Lovedrive [1979]
Animal Magnetism [1980]
Blackout [1982]
Love At First Sting [1984]
World Wide Live [1985]
Scorpions Best [1985] (κυκλοφόρησε μόνο στην Ελλάδα)
Savage Amusement [1988]
Crazy World [1990]
Face The Heat [1993]
Live Bites [1995]
Pure Instinct [1996]
Eye To Eye [1999]
Moment Of Glory [2000]
Acoustica [2001]
Unbreakable [2004]
Humanity – Hour I [2007]



                                          (w/ Uli Jon Roth)

Δεν υπάρχουν σχόλια: