ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως, θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά μόνον την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε τούτο εδώ το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά, απολύτως τίποτα και τ' ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή απλά υπάρχουν… Να λατρεύετε κ' να αγαπάτε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και τον ανόθευτο κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK...

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008


 
FIERCE HEART
Fierce Heart
1985
(Mirage Records)


Side I: "Echoes", "Fierce Heart", "Out For Blood", "Lion’s Share", "Search And Destroy".
Side II: "Heroes", "Never Gonna Cry", "Bad Maureen", "Loose Lips".

FIERCE HEART: Larry Elkins – Vocals/ Bass, Rex Carroll – Guitars and
Chris Lord-Alge – Drums.
Produced by Chris Lord-Alge.


Αυτό το Αμερικάνικο σχήμα, από το Chicago, κυκλοφόρησε μόνο ένα album, εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα όπως εμφανίστηκε. Δεν υπάρχουν και παρά πολλά στοιχεία για το group των Fierce Heart και η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάποιο σχόλιο γι’ αυτό το μουσικό σχήμα στον Τύπο.
Παρόλα ταύτα κυκλοφόρησαν έναν έξοχο Heavy Rock/ Metal δίσκο στα 1985.
Το LP περιέχει γερές δόσεις μελωδικού Metal με φοβερά solos από τον Rex Carroll και υπέροχα, δυναμικά φωνητικά από τον Larry Elkins. Ο παραγωγός Chris Lord-Alge έχει την ευθύνη για την δουλειά στα τύμπανα, αφού δεν είχαν μόνιμο drummer.
Τα τραγούδια είναι καλά, ακούστε τα… “Fierce Heart”, “Out For Blood”, “Heroes”, “Search And Destroy”, “Never Gonna Cry” είχε κυκλοφορήσει και σαν promo single, “Bad Maureen”… και θα καταλάβετε ότι έχουν την ποιότητα ενός μελλοντικού hit. Οι τρεις μουσικοί παίζουν καλά, αλλά και η παραγωγή είναι αρκετά καθαρή και δυνατή.
Το συγκρότημα καταφέρνει να καλύψει ένα ολόκληρο φάσμα ανάμεσα στο Heavy Rock στο Metal μέχρι και AOR πινελιές έχει, μην σας παραπλανεί όμως το εξώφυλλο του δίσκου, δεν είναι τόσο brutal μουσικά όσο φαίνεται.
Για την προώθηση του δίσκου είχαν κανονιστεί κάποια lives, τα οποία δεν έγιναν ποτέ δυστυχώς.
Αυτό το album πάντως θα μπορούσε να προσελκύσει όλους τους headbangers, άσχετα με το αν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα είναι οι Iron Maiden, οι Judas Priest ή οι Whitesnake.
Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να τον αρπάξετε (τον δίσκο εννοώ) αν τύχει και τον δείτε κάπου, αν και είναι παν-σπάνιος πια. Δεν θα χάσετε!!
Ο τραγουδιστής Larry Elkins είναι από την Virginia, και πριν μπει στο σχήμα είχε τραγουδήσει από Όπερες μέχρι τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, ενώ είχε περιοδεύσει σαν κιθαρίστας με την Natalie Cole. Το 2002 κυκλοφόρησε ένα solo album με το τίτλο “Celtism”.
Το 1986 οι Fierce Heart ηχογραφούν ένα δυναμικό demo (με καινούργιο line-up), όμως ο κιθαρίστας Rex Carroll αφήνει το συγκρότημα για θρησκευτικούς λόγους.
Λίγο αργότερα επιστρέφει με το θρησκευτικό Metal συγκρότημα των WhiteCross αργότερα με τους King James και τους Rex Carroll Band.
Έτσι το παρθενικό album των Fierce Heart δεν είχε διάδοχο.


Δισκογραφία FIERCE HEART
Fierce Heart [1985]

Δεν υπάρχουν σχόλια: