ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK

ΗΑRD ROCK - HEAVY METAL & SOUTHERN ROCK
Πρέπει να ξέρετε ότι τα πραγματικά γνήσια καλά συγκροτήματα δεν ήταν λίγα, φαίνονται όμως λίγα μπροστά στις λεγεώνες των άχρηστων, καταστροφικών για την μουσική συγκροτημάτων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν συγκροτήματα που φτιάχνουν προσωπικότητες αλλά και άλλα που τις χαλάνε, σκοπός μου θα είναι η θύμηση και η αναφορά φυσικά μόνο των πρώτων. Πάντως θα ήθελα από εσάς να μην εκτιμήσετε την όποια δική μου προσφορά εδώ, αλλά την τεράστια προσφορά των συγκροτημάτων που παρουσιάζονται σε αυτό το blog. Μην ψάχνετε για συγκροτηματάκια της σειράς που ιδρώνουν, ή αγκομαχούν για να ακουστούν, μην ψάχνετε για τυποποιημένα σχήματα. Δυστυχώς βγαίνουν-υπάρχουν πολλά σχήματα, που δεν λένε μουσικά απολύτως τίποτα και τα ανεχόμαστε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν… Να λατρεύετε το βαρύ σκληρό ήχο των 70’s και των 80’s, το τέλειο στο HΑRD ROCK, το απολύτως γνήσιο στο HEAVY METAL και το κλασικό ήχο στο SOUTHERΝ ROCK.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008



LEMMY

  LEMMY... Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ... ΑΣΧΗΜΟΣ... ΣTO HEAVY METAL...

Ο Lemmy δεν είναι ο συνηθισμένος Rock γόης, αλλά εκεί ακριβώς βρίσκεται η ανεπανάληπτη γοητεία του!
Άλλωστε ήταν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, σε όλους τους Metal fans.
Γεννήθηκε σαν (Ian Fraser Kilmister) στις 24-Δεκεμβρίου-1945, στο Stoke-On-Trent, Staffs, UK.
Δούλεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα σαν Roadie του Jimmi Hendrix, και στη συνέχεια έπαιξε μπάσο με τους Hard Rock προφήτες της Space ψυχεδέλειας, τους Hawkwind, πριν δημιουργήσει τους Motorhead το 1975.
Γρήγοροι, δυνατοί, επιθετικοί και το όνειρο του κάθε Headbanger, οι Motorhead τίναξαν στον αέρα, κάθε τι προσποιητό από το Rock, όταν εμφανίστηκαν.
Ήταν αυτοί που έσπειραν τους σπόρους που έμελλαν να γίνουν το Heavy Metal, και το Speed Metal της δεκαετίας του ’80.
Η καριέρα τους ήταν περιπετειώδεις και πολυτάραχη, υποφέροντας από την αμείλικτη μουσική βιομηχανία, ωστόσο όμως δημιούργησαν δίσκους που έμειναν κλασικοί στην ιστορία του Heavy Metal.
Επικεφαλής και σύμβολο του Αγγλικού Heavy Metal, ο Lemmy, έχει οδηγήσει το συγκρότημα του, τους Motorhead, μέσα από ατελείωτες μάχες για επιβίωση, δημιουργώντας το απόλυτο, ξεγυμνωμένο σκληρό Rock.
Σε γενικές γραμμές, το να προσπαθήσεις να φανταστείς το Rock ‘N’ Roll στα τελευταία 30 χρόνια χωρίς το Lemmy, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τέτοια πράγματα δε γίνονται.
Ενοχλημένος από την έλλειψη δράσης και περιπέτειας στην Αγγλία, ο Lemmy μετακόμισε το 1990 στο Los Angeles. 

Τον Lemmy πολλοί εμίσησαν, την ομορφιά του ουδείς.


Δισκογραφία LEMMY


SAM GOPAL
Escalator [1969]
HAWKWIND
Doremi Fasol Latido [1972]
Space Ritual, Live [1973]
Hall Of The Mountain Grill [1974]
Warrior On The Edge Of Time [1975]
Bring Me The Head Of Yuri Gagarin (Live ’73) [1985]
Space Ritual, Vol. 2 (Live ’72) [1985]
BBC Radio 1, Live In Concert ’72 [1991]
The 1999 Party (Live ’74) [1997]
ROBERT CALVERT
Captain Lockheed And The Starfighters [1974]
PROJECT’S 
LEMMY & GIRLSCHOOL – St. Valentine’s Day Massacre (EP) [1981]
LEMMY & WENDY ‘O’ WILLIAMS – Stand By Your Man (EP) [1982]
LEMMY & THE UPSETTERS – Blue Suede Shoes [1990]
LEMMY, SLIM JIM & DANNY B – Lemmy, Slim Jim & Danny B [2000]
HEAD CAT – Fool’s Paradise [2006]
HEAD CAT – Rockin’ The Cat Club [2007]
MOTORHEAD
On Parole [1975]
Motorhead [1977]
Overkill [1979]
Bomber [1979]
Ace Of Spades [1980]
No Sleep ‘Till Hammersmith [1981]
Iron Fist [1982]
Another Perfect Day [1983]
No Remorse, Best [1984]
Orgasmatron [1986]
Rock ‘N’ Roll [1987]
No Sleep At All [1988]
1916 [1991]
March Or Die [1992]
Bastards [1993]
Sacrifice [1995]
Overnight Sensation [1996]
Everything Louder Than Everyone Else [1998]
Snake Bite Love [1998]
We Are Motorhead [2000]
Live At Brixton Academy [2000]
Deaf Forever, Best [2000]
The Best Of Motorhead [2000]
Hammered [2002]
Stone Deaf Forever, Best [2003]
Hellraiser, Best Of The Epic Years [2003]
Inferno [2004]
BBC Live In-Session [2005]
Kiss Of Death [2006]
Better Motorhead Than Dead [2007]
Motorizer [2008]

1 σχόλιο:

Ernest είπε...

Ο Lemmy δεν είναι απλά και μόνον ένας ακόμα μύθος του Heavy Metal και του Rock. Είναι ένας Ημίθεος, για να μην φτάσω και παραπάνω!!! Η αυτοβιογραφία του (White Line Fever) είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από κανενός τη μουσική βιβλιοθήκη και το συνιστώ ακόμα και σ' αυτούς που δεν διαβάζουν πολύ.